torsdag 26 december 2013

Dagens citat: Elmas Arus


"Att jag också har en kultur och att den inte är något som behöver förnekas."Turkiska romen Elmas Arus har gjort en film om romernas situation i Turkiet och svarar på frågan om vilket svar hon fann under sitt projekt. För sitt arbete får hon naturligtvis Raoul Wallenberg-priset från Sverige, med tillhörande 10 000 euro. Troligen skulle Elmas Arus tycka att även svenskarna har en egen kultur, så varför är det så viktigt för vårt eget etablissemang att ständigt förneka och håna den? Hon berättar vidare:

"Varje dag ringer min telefon non-stop, det är medlemmar som vill berätta om allt från att en pojke gripits av polis till problem i en skola."

GP

Om denna kultur skall hyllas kanske inte heller den svenska är något att skämmas för, även om vi inte får några priser?


2 kommentarer:

  1. Alltså Heja tobbe!!!!!!!!!!!

    SvaraRadera
  2. Elmas Arus är onekligen en inbiten fascist. Sade hon att hon har en kultur? Att bejaka kultur, blod och jord på det där sätter får mej - som demokratisk, jämställd och mångfaldsförespråkare - att må riktigt riktigt illa.

    Det finns naturligtvis inga kulturer. Vi är alla små blandade korn i en global flod av intryck, impulser och dynamik. Som en färggrann mosaik flyter vi vidare mot mångkulturell nirvana. Med det i tanke är Elmas Arus hemska uttalande givetvis riktigt i grunden rasistiskt och fascistiskt.

    SvaraRadera