söndag 1 december 2013

Dagens citat: Geert Wilders


"Var just i Riddarsalen, en fruktansvärd multikulti-sammankomst. Efter 200 år behöver vi en ny revolution, bort från multikulti och bort från EU!"

PVV-ledamöterna Fleur Agema och Geert Wilders på plats i Riddarsalen

PVVs partiledare Geert Wilders kommenterar på Twitter firandet av landets 200-års-jubileum i Riddarsalen, i regeringskvarteren i Haag. Egentligen grundades Nederländerna redan 1581, men i år firar man Napoleons reträtt 1813, vilket ledde till en ny självständighet.

De Volkskrant

Man kan föreställa sig att exempelvis nedanstående, i vår tid mycket typiska, framträdande i Riddarsalen irriterade fler än Geert Wilders:Publiken får alltså till och med en liten uppläxning kring den aktuella debatten om Zwarte Piet, en svartmålad figur (sålunda rasism) som hjälper Jultomen och som firas den 5e december.

Varför är det omöjligt för ett västeuropeiskt land att fira sitt land på ett normalt sätt, utan självförakt och fokus på alla andra kulturer?
1 kommentar:

  1. Bra fråga. Begriper inte heller varför vi ska hylla alla andra kulturer än vår egen?

    Tänk bara tanken om någon skulle trycka på för att något land i Afrika skulle bli mer mångkulturellt och etniskt uppblandat. Tror nog ett sådant agerande skulle fördömas helt. Så varför fördöms det inte när det sker mot europeiska länder?

    SvaraRadera