torsdag 26 december 2013

Dags igen: "Invandringen kan rädda landsbygden"


Åse Blombäck, ordförande för Hela Sverige ska leva,
på besök hos Somaliska Riksförbundet i Sverige

Det finns inga hållbara argument för varför Sverige skall ha ett inflöde från Mellanöstern och Afrika som är större än något annat lands i EU, men det görs försök, alla mer eller mindre bisarra. Vi får veta att det behövs för arbetskraften, trots att vi har arbetslöshet, och vi får veta att vi behöver det för att rädda pensionerna, trots att utomeuropeisk invandring är en förlustaffär. Åse Blombäck och Staffan Nilsson, från föreningen Hela Sverige ska leva, dammar idag av en annan trött tanke i Aftonbladet; att vi kan fylla en döende landsbygd med nya friska invånare från andra kontinenter. Inlägget är förstås floskeltyngt och förljuget:

"Runt om i Sverige engagerar sig människor för att ta emot och välkomna flyktingar som hoppas få ett permanent hem och en trygg tillvaro. Överkalix, Tyringe, Långviksmon, Råneå … Exemplen kan göras många när det gäller medmänskliga insatser.
Vi i riksorganisationen Hela Sverige ska leva - som består av tusentals lokala utvecklingsgrupper runt om i hela landet - ser med glädje och hopp på dessa solidaritetsyttringar. Vi hävdar att Sverige har alla resurser som behövs för att möta behovet hos de som söker sig hit och att vi har ett moraliskt ansvar att stödja dem."

Jag hävdar som vanligt att svensken inte har något som helst moraliskt ansvar för vad människor har gjort med sina länder från Somalia till Syrien. Anledningen till att människor flyttar från mindre orter är naturligtvis att arbetstillfällena finns på större orter, kanske rentav utanför det egna landskapet. Att då blanda in flyktinginvandring som en räddning är inte alldeles genomtänkt. Invandrare söker sig till de större städerna, eller till andra platser där de redan har släktingar, som exempelvis Södertälje. Dessutom, på vilket sätt skulle räddningen för en ort som saknar arbetstillfällen, vara en stor inflyttning av flyktingar? Kommunen får visserligen bidrag från staten i ett par år, men får sedan själva stå för försörjningsstödet. För om det är svårt för en nyanländ invandrare att finna jobb i en storstad, lär det bli helt omöjligt på en ort där det inte finns jobb för svenskar. Sålunda berikas orten med en stor mängd nya bidragstagare, vilket knappast är en långsiktig lösning för stimulans.

Skribenterna glömmer förstås också att nämna att det faktiskt finns ett motstånd runt om i landet mot flyktingmottagning, vilket är skälet till att regeringen nu tvingar kommuner till det.

"Men vi vill att hela Sverige ska leva! Vi vill att alla ska kunna bo där de själva väljer och att alla ska ha samma tillgång till samhällets institutioner - och det gäller infödda liksom nyinflyttade svenskar och de som på asylboenden hoppas få ett nytt hemland."

Men är det ens någon mening med att få det ena eller andra glesbygdsområdet att leva, om det inte bebos av svenskar? Då handlar det ju inte längre om att hela Sverige skall leva, utan om att helt andra nationer skjuter upp på olika ställen innanför våra gränser. Hur bra blir ett samhälle med, säg, 100 svenskar, som plötsligt får ett tillskott av 400 somalier?

Den klassiska bilden av hur Dalarna fått
ett tillskott av nya friska invånare

Hela Sverige skall leva har dock ett högre mål än en levande landsbygd:

"Vi jobbar också aktivt med integration tillsammans med lokala etniska föreningar, och vi ser integration som en ömsesidig process fylld med möjligheter.
Nya kunskaper och synsätt ­behövs för att bidra till utveckling i olika former - tänk vilken inspiration nyinflyttade svenskar kan ge om de tillåts få stanna som medborgare.
Samtidigt vill vi ställa kravet att våra myndigheter ska satsa resurser på att göra ett gott mottagande av flyktingar möjligt och göra övergångsperioder så enkla och friktionslösa som det bara går - det borde både de redan boende och de nykomna ha rätt till.

Demokrati, mångfald och jämställdhet ska prägla våra orter och därför säger vi: Välkomna, alla ni som behöver ett hem, var ni än kommer ifrån!"

Nej, integration skall inte vara en ömsesidig process, där svenskar lika mycket skall integreras till de nya kulturerna. Det finns här ett folk, ett språk och en kultur, som man får finna sig i om man skall bosätta sig här. Föreningen ställer förstås också krav på vidlyftiga resurser till nybyggarna, vad det nu har med en levande landsbygd att göra. Den sista raden är egentligen fantastisk, som helt enkelt fastslår att våra orter skall präglas av mångfald. Varför det? På något sätt har man också fått med jämställdhet i visionen, även om man kan ifrågasätta om en muslimsk inflyttning ökar jämställdheten på orten.

Det är uppenbart att denna förening inte syftar till att Sverige skall leva, utan bara vill hjälpa övriga krafter med att rasera landet och utplåna dess befolkning.


10 kommentarer:

 1. Ja man tar till alla halmstrån för att ursäkta framhävda i sin åsikt om invandringens fördelar för landsbygden,att det över hela världen flyttar folk till storstäderna tar man ingen notis om?har inte de länderna ansvar för att fylla sin landsbygd med invandrare? I Thailand är myndigheterna oroliga för att deras landsbygd avfolkas,ock därmed möjligheterna att odla ris som är en stor exportvara,få ungdomar vill stå till knäna i vatten,när andra jobb i städerna lockar mera!

  SvaraRadera
 2. Jag tänker så här - det börjar bli akut brist på bostäder, på landsbygden finns det än så länge en del tomma hyresfastigheter.
  När de är fyllda så kan (vill) man konfiskera tomma villor, torp, stugor och gårdar - då flyttar man bostadsproblemet ut från städerna till landsbygden.
  Tada! - och massinvandringen kan fortgå, finns det inte framtaget ett förslag på att kunna konfiskera svenskars fritidshus vid stora flyktingvågor? Förslaget ska vara framtaget på 80-talet har jag för mig.

  SvaraRadera
 3. Landsbygden kommer dö med denna invandring. Det är en "no brainer" att utan statlig finansiering finns inget som håller uppe ekonomin. Min fråga till politikerna är: Om det finns obegränsat med resurser till landsbygden nu när vi tar in stora folkgrupper från t.ex. Afrika, varför fanns inte dessa resurser förut? Kunde man inte använt dessa pengar att utveckla turistnäringen, ge stöd till företagandet lokalt, haft lägre skatter för de som bodde kvar, osv.

  Varför fanns aldrig pengar för att hålla hela Sverige levande när det bara var svenskar det vara frågan om men alla resurser i världen när det handlar om t.ex. Afrikaner?.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De från Afrika ock mellersta Östern är mera företagsamma,svarar politikerna från 7 partier,därmed dissar de småbrukarna från förr med 3 kor ock en gris som livnärde sig på en liten torva...

   Radera
 4. Åsa Blombäck - i egenskap av ordförande för denna förening - förefaller mig endast vara en av alla de som genom bekänna sig till mångkulturalismen har skapat sig en lite mera uppburen ställning i samhället.

  Hade hon verkligen varit intresserad av den svenska landsbygden hade hon knappast verkat för den politik hon gör.

  /Fredrik H

  SvaraRadera
 5. Jag pratade med en so jobbade för arla härom veckan och hon sa att för ca 10 år sen fanns det 4000 bönder nu finns det ca 1000 bönder och menar dom då att somalier är mer effektiva än svenskar hahahahahaha jag börjar fundera på om politikerna är vid sina sinnes fulla bruk. Ungdomar flyttar ifrån landsbygden pga att det inte går att försörja sig och på landsbygden bygger mycket på jordbruket som är utsatt för snedvriden konkurrens pga vårat kära EU. FATTAR DOM INTE DETTA?????Nu får dom social bidragstagande invandrare istället. God fortsättning på er

  SvaraRadera
 6. HEMSKT! Och att sådana här ska få lön dessutom dubbelt hemskt.......

  SvaraRadera
 7. Ännu en skara naiva, överoptimistiska drömmare.

  SvaraRadera
 8. F.d. Kommunikationsministern Ines Uusman reste land och rike runt för att propagera för EU. Socialdemokraterna menade att Sverige måste gå med för jobbens skull. Jag bad Ines räkna upp fem nya jobb som skulle tillkomma med inträdet i EU. Inget svar! Jag frågade om hon själv hade haft något riktigt jobb. Svaret var att hon hade varit litet på Posten. Varför stannade hon inte där?

  SvaraRadera
 9. Tobbe, jag har läst din blogg till och från och ska fortsätta hålla mig uppdaterad här. Du skriver på ett mycket bra sätt. Jag blir lite trött på "gnälltonen" som Avpixlat och bl a Thoralf tyvärr håller rätt ofta, så du är verkligen en frisk fläkt i debatten som kan skriva utan att låta gnällig. Stort tack!
  Mvh Valianna

  SvaraRadera