fredag 27 december 2013

Ett ögonblick av fint samförstånd i morgonsoffan
I dagens morgonsoffa uppstod ett sådant där fint ögonblick av samförstånd, som är något av en specialitet i svensk television. Man hade bjudit in tre mer eller mindre bisarra figurer, som på papperet stod för olika åsikter, men som på den avgörande punkten naturligtvis var överens, då de annars inte skulle ha fått sitta där.

Gammelmoderaten Anders Björck, den förnäme socialdemokraten Göran Hägg och prästen och vänstermänniskan Helle "Hamas" Klein, var alla rörande överens om att det verkliga oppositionspartiet inte skall få vara i riksdagen. Samtidigt efterlyser de, tror de själva, mer engagemang, demokrati och tydligare skiljelinjer i politiken. Av någon märklig anledning räknas nämligen inte de nationella uppvaknanden, som besvärar Helle Klein, som engagemang eller ett resultat av demokrati. Att denna våg dessutom visar på en mycket tydlig skiljelinje i dagens Europa går dem också helt förbi.

När trion hade myst klart och de olika suckarna av "precis" ekat klart, summerade programledaren med att "det är skönt när ni tycker lite olika". Nedanstående spektakel är alltså vad som uppfattas som att "tycka olika" i dagens Sverige. Man får ha lite olika socialliberala ingångar, men när ett verkligt alternativ tar plats i landets parlament, ser alla till att unisont förfäras och ta avstånd.9 kommentarer:

 1. Undrar hur länge vi tillåts beskriva PK-mupparnas förehavanden?

  SvaraRadera
 2. Hade dom dragit in Tobblerone Expo Mona också, så hade farsen varit 100 %

  SvaraRadera
 3. Du ska ha en eloge för att du faktiskt pallar att läsa och titta igenom allt skit. Jag har för längesen undvikit alla artiklar och program i medierna, som handlar om "rasism" etc.
  En lugn och fin apati har drabbat mig.
  Som sagt en eloge:)
  /Emil

  SvaraRadera
 4. Det konstiga är att en majoritet av svenskarna inte märker vad som håller på att hända i landet.

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Viken samling! Vad hette kanalen, DDR-TV? I sådana här stunder känner jag mig stolt över att vara befriad från svensk medborgarskap.

  SvaraRadera
 7. "men som på den avgörande punkten naturligtvis var överens, då de annars inte skulle ha fått sitta där." Så bra du beskriver det. Ingen annan åsikt får förekomma i Sverige.

  SvaraRadera
 8. Vilket gäng! Jag är jämnårig med A Björck och har följt hans karriär länge. Personen är samma fjant som han var för femtio år sen. Och tjänstgör bäst som ett lackmustest på hur man avgör odugligheten och inkompetensen på politiker. Björck åker notoriskt dit som en pajasaktig goddagspilt i såna tester. Fast ett lika bra test är Bildt, en i grunden rätt så korkad och obildad person som alltid dock lyckats dupera sin omgivning. Helle "mellanrummet" Klein är en försmådd kvinna, det känns som om hon behövt träffa en, ursäkta uttrycket, riktig karl. Känner nu att trycket lättat lite...

  SvaraRadera
 9. Lite olika är skönt, sa Bill.
  Lite var ordet, sa Bull.
  [sa Bill, sa Bull!? - Flashback]

  SvaraRadera