lördag 28 december 2013

Marine Le Pen om integration och asylrätt
Strax före jul gästade Marine Le Pen det politiska intervjuprogrammet "C Politique". Hela programmet är en timme långt, och i mina ögon mycket intressant, men jag inleder med att presentera två delar av det; dels några minuter om partiet och dess framtid, sedan en diskussion kring invandring, asyl och integration. Som vanligt kan det mesta appliceras direkt på Sverige, bland annat diskussionen kring PISA-rapporten och utanförskapsområden. Det är intressant att man utan omsvep kopplar både PISA och problemområden till invandringen, trots att det i Sverige anses handla om friskolereform och fritidsgårdar.

UMP - det stora högerpartiet
PS - det stora socialistiska partiet
FN - Front National


HCI, Haut Conseil à l'Intégration, var en sorts tankesmedja, lanserad av regeringen, för att "skapa reflektion och ge förslag" på integrationsområdet. Upplöst 2012.

AME, Aide Médicale d'État, är ett program för att i första hand ta hand om illegala invandrares, och andra nödställda utlänningars, medicinska kostnader. 

Manuel Valls (PS) är inrikesminister.


5 kommentarer:

 1. Tack. På min skärm var det lite suddigt. Gör inte så mycket. Intressant. Le Pen är bra. Riktigt bra.

  SvaraRadera
 2. Det är fascinerande hur applicerbart hela resonemanget och debatten är på Sverige, Alliansen, de rödgröna och SD.

  SvaraRadera
 3. Tack igen Tobbe, är det du som översatt? Det är toppen för jag förstår inte allt som dom säger annars. Fortsätt hemskt gärna med såna debatter, jag hoppas bara många här kollar in det. MLP är en kvinna med skinn på näsan och man kan inte annat än beundra henne. Typiska likheter mellan franska intervjuaren och svenska (så vitt jag begriper) Anna Hedborg(?) i SVT. Ja, man får väl skylla den likheten på vad det vita svenska manssamhället prefererar. /Eddy K

  SvaraRadera
 4. Europa rör på sig och vi med dem hoppas jag. Jag vet inte hur allvarlig Povel Ramel var med denna text men den går att applicera nu:

  Männer och kvinnor, nu är stunden här!
  Vem vet vart det bär?
  Vi måste handla snabbt och enigt.
  Värvet som fäderna i arv liksom oss gav,
  det måste klaras av!

  Urminnes tider blickar ned på dej,
  Du märker det ej,
  Du skjuter upp och skjuter upp, men
  nu har det vuxit till att bli liksom ett krav,
  som måste klaras av!

  Fäll raskt ihop din skygglapps-parasoll!
  Slut upp kring denna flammande paroll:

  Vi ska klara av´et, både gammal och ung,
  om vi enas och spottar i händerna.
  Vi ska klara av´et, än om bördan är tung,
  så kläm i för båd´ Fosterland och Kung!

  http://www.youtube.com/watch?v=AlvUnnhsi_0

  SvaraRadera
 5. Tobbe
  Det är underbart att se hur det faktiskt är Marine Le Pen som pressar journalisten. Så borde det vara också i Sverige - en kamp mellan intervjuoffer och journalist. Det är journalisten som borde ställas till svars för vad de ställt till med. Det är journalister som drivit hela denna vansinniga politik och som på grund av sin maktfullkomlighet (=korruption) vägrat underställa sig de lagar som finns i Sverige vid varje enskilt tillfälle skapat förljugna snyfthistorier och förföljt alla som vägrat underkasta sig. Det är journalisterna som borde frågas ut - varför har ni gjort så här?
  Det gör Marine Le Pen: "Varje TV-program handlar ju om dessa 'fransmän med invandrarbakgrund' "
  /Gunnar B

  SvaraRadera