tisdag 10 december 2013

Klockrent självmål av Göran GreiderGöran Greider må vara en sedan länge förbisprungen dinosaurie, vars analyser inte varit relevanta de senaste hundra åren, men den tankevurpa han idag bjuder på, återkommer i olika skepnader från den samlade vänstern.

Hans utgångspunkt är att försöka hylla Sverige, men inte på det där otäcka sättet som nationalister gör, utan på ett litet finare vänstersätt:

"Själv har jag under större delen av mitt liv ofta känt stolthet över att vara svensk när det gäller välfärd och internationellt engagemang.

Precis i dessa dagar, när Nelson Mandela har gått bort, är jag full av stolthet över att större delen av svenska folket stödde kampen mot apartheid. Jag är stolt över de socialdemokratiska politiker och fackliga ledare som gjorde allt de förmådde för att stödja Mandela och ANC.

Varje gång jag varit i exempelvis USA har jag känt en omåttlig stolthet över att Sverige har ett så mycket bättre socialförsäkringssystem eller över att man i Sverige, i motsats till i USA, kan gå omkring praktiskt taget var som helst utan att frukta att bli överfallen."

Att han måste lyfta upp just ovanstående exempel på vad som är positivt med Sverige är inte förvånande, men redan här börjar självmålen sparkas in. Att man i Sverige inte behöver frukta att bli överfallen är minst sagt en sanning med modifikation, och det beror inte på, vilket han naturligtvis skulle hävda, socialförsäkringssystem eller högerpolitik.

Den ideologiska blindheten fortsätter oförtrutet. Greider hatar sverigedemokrater och hyllar massinvandring, men kan absolut inte se att just massinvandringen kanske är vad som raserar allt han här hyllar.

"Men nu går det dåligt för Sverige på många punkter. Svenska skolelevers resultat blir allt sämre enligt Pisa-undersökningen och enligt EU-kommissionen är Sverige uselt på att bekämpa arbetslösheten. Jag tror att många helt enkelt skäms över vad det blivit av detta land." 

När man läser liknande tankar, undrar man förstås dels över hur det är möjligt att vara så blind, men även vad dessa människor tror är orsaken till att vi motsätter oss massinvandring från Tredje världen. Med det inflöde vi nu upplever, hur skulle skolresultaten inte kunna sjunka och arbetslösheten öka?

Sedan kommer han själv till kärnan av motståndet mot invandringspolitiken, som alltså inte handlar om motvilja mot människor av annan hudfärg, men desto mer om det som han själv tar upp:

"För att ett samhälle ska fungera krävs gemensamma värderingar och i bästa fall handlar dessa inte ett dugg om etnisk tillhörighet utan om helt andra saker." 

Det är bland annat just detta som bekymrar oss. Vi är övertygade om att ett samhälle inte kan fungera när det på kort tid fylls av människor från mycket annorlunda kulturer. De muslimska värderingarna är så främmande att de ofta går rakt emot de värderingar som krävs för ett fungerande, demokratiskt och välmående samhälle. Greider kommer sedan återigen in på skolresultaten:

"Och nu är det på väg att inträffa att denna form av progressiv nationell stolthet krackelerar. Ett tungt klubbslag föll nyligen när Pisa-undersökningen visade att svenska skolelevers resultat närmar sig bottenskiktet av de 34 OECD-länderna i de viktigaste ämnena.
[...]
Just skolfrågan är extra viktig för den progressiva nationella stoltheten, ty den handlar om framtiden."

Om skolan handlar om framtiden, vad handlar då inte invandringsfrågan om? Om massinvandringen tillåts fortsätta, kommer Sverige att hamna under OECD-länderna för all framtid, för att naturligtvis lägga sig närmare Afrika och Mellanöstern. För att bevisa att han inte förstår mycket av dagens orsaker och samband, avslutar Greider med:

"Men ve det land där de enda som till slut känner nationell stolthet är de som viftar med flaggor och vill driva ut invandrare!"

Finns det verkligen ingen i vänstern som funderar på hur invandringspolitiken påverkar välfärden? Att man inte kan kombinera en stor asylinvandring med ett generöst bidragssystem? När den nationella solidariteten urholkas och de självförsörjande inte längre kan försörja de övriga, är det just de tillgångar som här hyllas, som får stryka på foten.
3 kommentarer:

 1. Jag är ganska övertygad om att just Göran Greider (jag har följt honom) inte kan tänka logiskt. Han pratar bara rakt ut i luften utan minsta eftertanke. Sätt ett intelligenstest i händerna på honom - det skulle nog inte bli så många rätt, men desto mera urskuldande prat.

  SvaraRadera
 2. Jag misstänker att i Görans ögon - och andra som honom - är det vi som är roten till det onda. Vi nationalister och Sverigevänner, som knappast har haft något större inflytande eller reell makt
  över dagens situation.

  /Fredrik H

  SvaraRadera
 3. Signaturen M. Winston skrev bl.a. följande i en kommentar till Greiders artikel:

  "Men vi behöver inte ta ansvar för hela jordens befolkning. Det är hybris, dvs. storhetsvansinne! Empati är samhörighetskänslan för de levande varelserna i ens närmiljö. Ekonomisk försörjning av främmande folkslag har inget med empati att göra. Sanningen är att det fungerar som intellektuell kompensation för empatibrist. Låt oss se om vårt eget hus istället. Sluta att förtränga känslan för ert eget land och folk! Tänk inte bara på dom stackars bruna och svarta barnen i tredje världen, vars population ökar som aldrig förr. Det är hycklande och fullkomligt känslokallt. Huvudet är ideologiskt programmerat men hjärtat är iskallt. Invandrarna själva skulle aldrig komma på tanken att skänka bort sina hemländer till främmande folkslag.
  "

  Lysande skrivet tycker jag, så jag kopierar hit denna del av den långa kommentaren.

  SvaraRadera