lördag 14 december 2013

Lena Mellin erkänner att hon inte förstår


Stellan Bojerud under sina militära dagar
Den sverigedemokratiske riksdagsledamoten Stellan Bojerud har nu hängts ut för ett par uttalanden, som media har gjort allt för att misstolka och citera på ett mycket oärligt sätt. Vi har sett följande rubriker:

Stellan Bojerud hyllar nazistsoldater

"Jag är en stolt rasist"

Den första rubriken är helt inkorrekt, den andra klippt så att hans sarkasm helt försvinner. Låt oss titta på vad han faktiskt sagt:

"Ja, jag beundrar de insatser som ett antal SS-officerare och frontmän gjorde i ärlig strid mellan nationer och jag fördömer så hårt jag kan de övergrepp som inte blott SS, utan även andra nazi-organisationer gjorde för att åstadkomma Förintelsen”

Stellan Bojerud är en gammal militär och talar här om de stridsinsatser som gjordes av Waffen-SS, en del av Tysklands militärmakt som omfattade en miljon helt vanliga soldater. Som militär talar han alltså om enhetens militära bedrifter, samtidigt som han faktiskt fördömer det folkmord som genomfördes av andra delar av SS. Waffen-SS var inte "nazister", utan soldater, varav över en tredjedel stupade under kriget.

I dagens mediala värld fungerar det inte att komma med längre resonemang och historiska funderingar, eftersom journalisterna varken har kunskaper eller intresse av det. Bojerud är dock i gott sällskap; det är i den här typen av funderingar som ingen mindre än den beläste och intellektuelle hjälten Jean-Marie Le Pen ständigt fastnar.

Det andra citatet är uppenbar sarkasm, vilket skulle ha framgått om tidningarna varit hederliga nog att citera hela inlägget. Hans poäng är att han är oerhört trött på att kallas rasist, då han lever mer mångkulturellt än vem som helst i etablissemanget:

”Jag är rasist. Stolt rasist. Gift i 30 år med en underbar hustru som var Holländsk-Indonesiska. En utlandsadopterad dotter, som är gift med en man från Afrika. De har tre barn, mina älskade barnbarn”

Man har inte heller varit intresserade av att lyfta fram hans förtydligande:

"Jag är en man som har levt utomlands i många länder, som är gift med en kvinna från Laos och har adoptivbarn från främmande land. Kom inte och stoppa det här rasistköret i ansiktet på mig. Jag har skött mig i 69 år och nu ska ni försöka förstöra mitt liv. Jag blir så jävla less."

"Jag har svårt att förstå sarkasmen"

Medierna som nu försöker smutskasta Stellan Bojerud ljuger förstås medvetet, men idag publicerar Lena Mellin en krönika, där hon både erkänner och visar att hon verkligen inte förstår. Det verkar också som att hon enbart tagit del av sin egen tidnings vinkling:

"Bland annat har han skrivit ”Jag är rasist. Stolt rasist”. Lite längre ner i samma inlägg understryker han på nytt ”Jag är rasist. Jag gillar det”.
I en kommentar på hatsajten Avpixlat erkänner Bojerud att han beundrar de insatser som ”ett antal SS-officerare och frontmän gjorde i ärlig strid”.
Det här tycker Jimmie Åkessons stabschef Linus Bylund inte är något att bråka om, trots Sverigedemokraternas nu mer än årslånga förbud mot rasister, extremister och rättshaverister."

Lena Mellin gör också ett rejält självmål när hon lyfter fram Bojeruds långa och kvalificerade bakgrund:

"Att just Stellan Bojerud skriver konstiga saker på nätet är förvånande. Bojerud är den Sverigedemokrat i riksdagen som hade den absolut mest solida yrkeskarriären bakom sig innan han blev riksdagsledamot hösten 2012 efter den då avlidne William Petzäll.
Han har jobbat inom socialtjänsten och i det privata näringslivet. Men framför allt är han militär. Han blev officerare redan 1966. När han lämnade den aktiva tjänsten var han överstelöjtnant och chef för territorialförsvarssektionen i Stockholm.
Därefter jobbade han några år som lärare i militärhistoria vid Försvarshögskolan. Bojerud är dessutom författare och kommentator.
Under Gulfkriget användes han som expertkommentator i bland annat Svenska Dagbladet. Han har skrivit ett flertal böcker om militärhistoria och är en av personerna bakom pseudonymen Harry Winter."

Jag kan tillägga att han är ledamot av Kungliga Krigsvetenskapsakademien, korresponderande ledamot av Kungliga Örlogs-mannasällskapet, ledamot av Svenska Militärhistoriska Kommissionen och ledamot på livstid av US Naval Institute samt Officier dans l'Ordre des Palmes Academiques i Frankrike.

Kanske är det så att en person med Bojeruds bakgrund förstår vad han talar om bättre än en person som Lena Mellin? Ja, det visar hennes avslutande stycke, som på ett ypperligt sätt visar medieetablissemangets brist på ärlighet och intelligens:

"Som sarkasm betraktad är den svårbegriplig. Som statement är det i bästa fall ytterst plumpt och i sämsta fall sant. Rasister borde inte sitta i riksdagen."

Den sista meningen avslöjar vad krönikan handlar om, och vad hela Aftonbladets verksamhet handlar om. Sverigedemokraterna skall inte få sitta i riksdagen, oavsett hur många som stöder partiet, och då är alla medel tillåtna.

8 kommentarer:

 1. Tobbe äger. Tanten är denil sement ! haha

  SvaraRadera
 2. ÄÄh hon är bara bitter för vem vill ha denna kvinna som låter och pratar så att sågbocken flyr när käften på hon öppnas

  SvaraRadera
 3. Nima Dervish dissar artikeln också ... http://nordicdervish.wordpress.com/2013/12/14/stolta-rasister-och-skamliga-journalister/

  SvaraRadera
 4. Men vänta nu, finns det någon som bryr sig vad denna tant säger eller skriver, kan inte eller vill inte tro det?

  SvaraRadera
 5. Analysen efter 2 VK visade att de tyska styrkorna i mångt och mycket haft den bättre taktiken, utbildningen och synen på de egna soldaterna. Sveriges försvar liksom många andras t.ex. Israel, har lånat mycket därifrån.

  SvaraRadera
 6. Tack för en bra text som alltid, Tobbe.

  Det är märkligt hur de politiskt korrekta alltid väljer att medvetet både förvanska och missförstå vad ens meningsmotståndare säger. Det kan ses som ett erkännande att man inte har några argument, när man måste förvränga verkligheten för att kunna argumentera.

  SvaraRadera
 7. Lena Mellin och Aftonbladet hemfaller åt de simplaste debattknepen, nämligen att klistra på motståndaren en massa felaktiga åsikter som denne sedan får försöka förklara sig och reda ut.

  Mellins inlägg skulle faktiskt kunna utgöra en förklaring vad en halmgubbe är på ett ytterst förtjänstfullt sätt.

  /Fredrik H

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt! Men att Melins medvetna "missförstånd" beror på "oförstånd" eller dumhet stämmer inte. Det är så typiskt den vänstervridna kultureliten att använda sitt begränsade intellekt på det mest ohederliga sätt. Mitt förakt för dessa politruker är och förblir gränslöst. Ett effektivt motmedel är att avslöja dem för deras lögnaktiga argument.
   http://sv.wikipedia.org/wiki/Argumentationsfel
   Ett råd är att läsa på ordentligt och nagla fast varje tendens till argumentationsfel vid den som använder dessa.

   Radera