lördag 14 december 2013

PK-eliten demonstrerar på Södermalm
Efter Expressens och Researchgruppens senaste insats för demokraturen är det tydligare än någonsin att det verkligen finns två läger i Sverige. Det ena består av vanliga människor, som arbetar ideellt för sina ideal och bor i vanliga bostadsområden runt om i Sverige. Det andra är makten, från riksdagspartier till medier, från nöjesprofiler till våldsvänstern. Idag skall den senare demonstrera, på Södermalmstorg av alla platser, och det är de vanliga misstänkta som dyker upp. Som vanligt skall det vara en manifestation "mot rasism", och som vanligt handlar det om någonting helt annat.

Det går ingen nöd på pk-människorna.
I LO-borgen är Carina Paulsson alltid nära
köttgrytorna.
Carina Paulsson, LO-ombudsman, preciserar:

"2010 häpnade vi över att så många kunde rösta på Sverige­demokraterna, nu är det politiskt korrekt att ha dessa åsikter. Det är en skrämmande ­utveckling."

Hur tänker du då, Carina? Skall ni demonstrera bort väljarstödet? "Politiskt korrekt" är en nedsättande beteckning för just människor som inte tänker själva, utan dyker upp på sådana här tillställningar, och dit hör knappast Sverigedemokraterna. Att invandringskritiken däremot växer i folklagren är inte särskilt märkligt, då samhällsutvecklingen tvingar allt fler att vakna.

Carina Paulsson ingår i en mängd sådana här sammanhang, bland annat i något som kallas "Sthm mot rasism". Hon har även twittrat, och hennes senaste inlägg bjuder på lite komik:


Förutom att hon hellre äter glass än jobbar, får vi reda på att hon försöker, på detta märkliga sätt, få kontakt med Soran Ismail, Gina Dirawi och Lena Sundström. Vad skall de prata om? Vågar jag gissa på rasism? Eller vill hon bara posera med de allra finaste namnen hon har hört talas om?

Ametist med den kriminelle homohataren Ken

Ametist Azordegan, musikjournalist och programledare:

"Det är lätt att få en bild av att de främlingsfientliga rösterna är starkare och fler än de antirasistiska men sanningen är att de är en minoritet. Det är viktigt att ­vara med och återställa bilden av Sverige."

Att pk-eliten är starkare än den vanlige svensken står utom tvivel, men att de skulle vara fler betvivlar jag starkt. Med bilden av Sverige menar hon "ett generöst land som står upp för allas lika värde" eller någonting liknande, men utomlands undrar man nog snarare vad vi håller på med.

Jason "Dunka" Diakité råkar avslöja någonting viktigt:

"Rasism hör inte hemma i Sverige och vi tänker inte vila förrän alla är med oss i den frågan."

Just det, alla måste med i den här frågan. Det är därför som medierna letar upp människor i deras hem och det är därför man demonstrerar mot att ett av åtta riksdagspartier har en annan syn på massinvandringen.

Kakan till höger

Kakan Hermansson, konstnär och programledare,

"Blandningen av politiskt arbete är en förutsättning för antirasismen, där vi både jobbar utomparlamentariskt, partipolitiskt, med antifascistisk aktion, skriver artiklar, blogginlägg, twittrar och där vi inte backar för dålig stämning eller konflikt på arbetsplatser och bland vänner/bekanta."

Jo, att det är så ni fungerar har vi förstått, men det är inte alltid ni så här öppet hyllar AFA.

Även Fredrik Virtanen, numera ledarskribent på Aftonbladet, måste förstås hålla sig framme:

"Det är viktigt att bekämpa rasism för att understryka allas lika värde och att samhället är vårt gemensamma. Rasism är en så omodern tanke. I Sverige bor nästan 1,9 miljoner personer som är födda i ett annat land eller som har föräldrar som är det. Sverige är redan en smältdegel, det är ett faktum. Motsatsen, inavel, vore förskräcklig."

Jaha, den gamla Mazetti-doktrinen. Jag måste väl då återigen påminna om att få genetiker skulle hävda att inavel skulle bli följden om ett land inte årligen tog in tiotusentals personer från Afrika och Mellanöstern.Den gode Oisin Cantwell ställer givetvis upp, troligen för att han inte behöver lämna Södermalm:

"Europa befinner sig i en definierande tid. I länder som Grekland, Ungern, Frankrike Holland och Bulgarien har högerextremistiska partier betydande inflytande över samhällsutvecklingen.
Rasismen och högerpopulismen har även tagit plats i de skandinaviska parlamenten. Opinionsmätningar tyder på att Sverigedemokraterna efter valet kan vara riksdagens tredje största parti.
Samtidigt pågår en normaliseringsprocess. Rasisten blev främlingsfientlig blev invandringskritisk. Borgerliga landsortstidningar publicerar ledare som för tankarna till Avpixlat. Dagens Nyheter tar betalt för en stor annons som hade varit otänkbar för några år sedan.
Det är en farlig tid. Det är en tid för motstånd."

Dessa partier har fortfarande inte tillräckligt stort inflytande över samhällsutvecklingen, men de befinner sig i parlamenten för att människor har röstat på dem. Om ni vill avskaffa den ordningen, stå då upp för det!

Det är möjligt att en mediefigur uppfattar det som att "rasisten blev främlingsfientlig blev invandringskritisk". I verkligheten har det alltid handlat om kritik mot invandringspolitiken, men ni har haft ett sjukligt behov av att klistra "främlingsfientlighet" och "rasism" på allt och alla. Att i dagens Sverige delta i denna manifestation är inte mer motstånd än att fira Kim Il Sungs födelsedag i Nordkorea. Oisin Cantwell är inte en person som någonsin kommer att göra motstånd mot någonting.Förutom ovan nämnda individer, har naturligtvis de vanliga misstänkta uttalat sitt stöd, från Rossana Dinamarca till Marcus Priftis. Det är idag viktigt att påminna om alla som inte är där. Uppenbarligen lyckas man inte längre ens få med sig en majoritet av nöjesprofilerna på sådana här upptåg.

Aftonbladet
9 kommentarer:

 1. Finns det nu även kakor som är programledare?

  Förresten, hur många programledare finns det egentligen? Är alla programledare nuförtiden? Kan det vara så att även jag är en programledare utan att veta om det? Ska ta ett riktigt ärligt snack med min fru och fråga henne.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänkte samma sak! Det är ju otroligt vad programledare det finns i Sverige numera. Så tydligen kan vilken kaka som helst bli det! ;o)

   Radera
 2. man får väl hoppas att det blir en flopp likt kvällstidingarnas "oss alla" kampanj

  SvaraRadera
 3. Fy fan va bra du skriver Tobbe. Man ryser, haha!!!

  SvaraRadera
 4. Det sista jag gör innan jag går till sängs är att besöka din sida och väljarbarometern.se då sover jag bra sen.
  Stefan

  SvaraRadera
 5. Jag gick på demonstrationen. Såg en lapp om "marsch mot rasism". Bor i närheten, hade tid. Gick dit med hunden. Jag var där 20min innan och bland de första där. Det var inget märkvärdigt, lite folk med banderoller. "Mot rasism" och "stoppa det nazistiska hotet" stod det bla.a. Bra det, även om man inte direkt känner nåt naziatiskt hot. Allt eftersom torget samlades blev det olustigt. Det var plakat med en överstruken svensk flagga och en annan med förbud mot kungahuset osv. Vad har det med antirasism att göra?...

  SvaraRadera
 6. ...jag såg även timbuktu på torget. Jag trodde han var knäckt och ledsen efter att ha sett i TV men han såg ut att må bäst av alla. Några hälsade på min hund "åh lille vän vill du också stoppa rasisterna". Sen började en man prata och sa "det finns massor av rasism och det blir bara mer". I den tredje meningen sa han "vi har ett rasistiskt parti i sd i riksdagen". Då blev det för mycket stolligheter för mig. Det var ingen antirasismmarsch. Det var en politisk demonstration mot sd för sd är ju inte rasidtiskt, enda parti med uttalad nolltolerans mot rasism t.o.m. Torget hade en hätsk och hatisk atmosfär, det märkte dock många deltagare inte eller så gillade dom det. Demonstranterna var svenskar från området som det inte går nån nöd på, långt ifrån. Ung vänster var exempelvis där...

  SvaraRadera
 7. ...och det var en oresonlig arg ton i talarens mick. "Vad ska vi göra!" ropade han, "stoppa rasismen!" Svarade publiken och sen "När!?" "NU NU NU!". Det var obehagligt, min hund blev rädd och jag gick därifrån. Jag har aldrig varit i en demonstration förr, är ej politiskt aktiv osv. Har aldrig skrivit en kommentar på avpixlat. Jag överväger starkt att rösta på sd pga samhällsutvecklingen, ja jag har redan bestämt mig. Har ej röstat på dom förut. Men det var tydligt att dom här inte hade välkomnat mig i sin antirasism även fast jag inte är rasist och inte känner några rasister. Vem kan uppleva jimmie åkesson som rasist? Och alla jag känner som ska rösta på sd är eftertänksamma och lugna personer som oroas av utvecklingem. På torget kändes det inte alls som folk hade tänkt ett steg längre eller att dom var vana att göra det. Det var mer som att dom var vana att döma hunden direkt efter håren och att dom ansåg sig ha "sett ljuset". Det är ändå skrämmande att vänstern har en så oresonlig och hatisk ton och beskriver sina motståndare som i princip djävulen. Detta var en marsch mot sd och inte en marsch mot rasism som jag trodde.

  Du har en bra blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. i hipstermeckat också, det summerar hela grejen perfekt

   Radera