torsdag 5 december 2013

Maria Ferm ställer krav på Socialdemokraterna. Ni förstår kring vad.


"Vi kommer aldrig att bilda en regering som gör det svårare för människor att komma till Sverige"'

Bör verkligen en 28-åring, uppvuxen i förmögna och
helsvenska Vellinge, bestämma Sveriges migrationspolitik?
Miljöpartiet de grönas talesperson i rättspolitiska och migrationspolitiska frågor, Maria Ferm, betonar vad som är absolut viktigast vid en regeringsbildning. Anledningen är att Socialdemokraterna, som ju skall vara ett arbetarparti och har starka band till LO, har invändningar mot arbetskraftsinvandring. I förra veckan presenterade Socialdemokraterna ett tiopunktsprogram för svensk arbetsmarknad tillsammans med LO. En av punkterna i programmet är att de fackliga parterna ska kunna stoppa arbetskraftsinvandring i yrken där det finns arbetslöshet.

Socialdemokraterna har inga problem med massinvandring, så länge som de tillkomna inte arbetar. Nu är knappast kostsam asylinvandring heller positiv för svenska arbetare, men den är kanske mindre direkt kännbar. Den svenske arbetaren behåller jobbet, så att han kan betala asylanternas bidrag. Partiets funderingar kring arbetskraftsinvandring är intressanta, då man betänker den fullständigt ansvarslösa flyktinginvandringen de vill bedriva. Valledare Jan Larsson säger:

”Innan vi går ut i omvärlden och ber människor att flytta till Sverige är det väl väldigt bra om vi först ser om det finns människor i Sverige som vill ha de här jobben.”

Det skulle också vara väldigt bra om man, innan man öppnar för Europas mest generösa flyktinginvandring, först såg om det fanns bostäder och arbetstillfällen. Även Stefan Löfvens kommentar är tämligen förljugen:

”Har vi ett behov eller har vi inte ett behov?  Jag tycker att parterna ska få ge uttryck för det. Det är högst rimligt.”

Hur stort är vårt behov av helt outbildade somalier och afghaner? LO skall alltså få bestämma om arbetskraftsinvandring, men den vanlige svensken skall absolut inte få tycka till om den mycket större flykting- och anhöriginvandringen. Råkar de rösta in ett parti som vill minska den, måste alla övriga partier se till att isolera detta parti, även om det innebär att samarbeta med traditionella motståndare, eller rena extremister som Miljöpartiet.

Rösta på Löfven eller Reinfeldt och ni
får Miljöpartiets invandringspolitik

De flesta förstår att Jan Larssons retorik kring arbetskraftsinvandring endast handlar om att hålla de egna väljarna nöjda, men statsvetaren Jonas Hinnfors befarar någonting mycket värre:

”Det finns forskning som pekar på att när man säger som han gör legitimerar man den hårdare linje som SD har. Det Sverigedemokraterna säger blir inte lika omöjligt att yttra. Det är en förvånande strategi att S tassar in på det här området. Man gör det förmodligen för att man är orolig för SD men risken är att man gör det lättare att rösta på Sverigedemokraterna”

Även en statsvetare anser alltså att kritik mot den förda invandringspolitiken skall vara omöjligt att yttra. För många av oss är det oerhört lätt att rösta på Sverigedemokraterna, och det beror mindre på arbetskraftsinvandring, än på den fullständigt destruktiva flyktinginvandringen.

Jag befarar att, när nu regeringsmakten hägrar, Stefan Löfven gladeligen går med på vilka migrationspolitiska vansinnigheter som helst, för att få med sig Miljöpartiet. Detta är egentligen det stora hotet i svensk politik; att oavsett vilket block som regerar blir det Miljöpartiet som bestämmer migrationspolitiken. Fredrik Reinfeldt gjorde det för att stänga ute SD och håna dess väljare, medan Stefan Löfven kommer att göra det för att skapa majoritet.

DI

7 kommentarer:

 1. Vill ha? Jävla bortskämda snörvlande socialdemokratiska maktfullkomliga kräk! VILL HA???!?! Det är uppenbarligen en rättighet att leva på andra i socialdemokraternas sverige? VILL HA? För att somliga inte nedlåter sig till att försörja sig själva? Sossarna är ett parti som överlevt sig själva. Bortskämda, förvirrade kräk är vad de är. Flott och träck och följa John.

  SvaraRadera
 2. Men snart så kommer det en skiljelinje att bildas och det är bara att välja sida. Realist eller ... Vi har för närvarande tagit på oss en årlig kostnad på 163Miljarder . . detta tickar under några år till men sedan avtar det . . just nu ligger vi på en årskostnad strax under 200Miljarder/år MEN med nuvarande nivå på invandring så ökar den med 10Miljarder årligen....sanningens ögonblick är nära.....hur länge kan man gömma tärningen sas....varför kasta ut äldre och sedan plocka in dyra unga? det blir ju en ökad kostnad....

  SvaraRadera
 3. Re: "Bör verkligen en 28-åring, uppvuxen i förmögna och
  helsvenska Vellinge, bestämma Sveriges migrationspolitik?"
  Jaa vem är det? Någon som finns i straffregistret eller har gjort annat fuffens som att rusa runt med järnrör till exempel eller "tidigare missbrukat kokain". Någon av dessa saker är verkligen inte meriterande såväl som mycket annat, tycker jag. Varför inte låta realistiska och verklighetsmedvetna personer definiera vad som bör göras.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min poäng var egentligen framför allt att MP, och Maria Ferm, har ett oproportionerligt inflytande över migrationspolitiken. Sedan kunde jag förstås inte låta bli att kommentera att hon är uppvuxen i Vellinge, av alla ställen...

   Radera
  2. MP har för stort inflytande över huvud taget.....tyvärr.....

   Radera
 4. Två hjärnceller kvar efter allt snortande, och dom är ständigt i konflikt med varandra !

  SvaraRadera
 5. Wikipedia om Maria Ferm: "tog sig in riksdagen tack vare personval, efter att ha kryssat sig förbi toppkandidaten Karin Svensson Smith." Låter som att en kupp genomfördes.

  SvaraRadera