måndag 16 december 2013

Notan för kalaset tickar vidare
Underskottet i de offentliga finanserna blir 87 miljarder kronor nästa år, enligt en prognos från Ekonomistyrningsverket (ESV). Det är den högsta nivån sedan överskottsmålet infördes för 13 år sedan.

ESV förklarar:

"Dålig fart i ekonomin och ändrade skatteregler, framför allt sänkningen av bolagsskatten, gör att skatteintäkterna bara ökar svagt i år. Samtidigt stiger utgifterna, bland annat för sjukskrivningar och för att ta hand om asylsökande."

Man kan undra varför vi överhuvudtaget har ett verk för ekonomistyrning, när de styrande politikerna inte ser några som helst ekonomiska spärrar för massinvandringen. Observera att utöver de direkta kostnaderna för asylmottagningen, tillkommer en mängd andra kostnader på längre sikt, exempelvis i form av försörjningsstöd. ESV menar vidare att det kommer att krävas åtstramningar för att nå överskottsmålet och verkets biträdande avdelningschef Håkan Jönsson preciserar:

"Genom utgiftsminskningar eller skattehöjningar."

"Utan att utvärdera särskilda förslag kan vi bara konstatera att, givet att man nu sänker skatterna av konjunkturella skäl, vill man nå upp till överskottsmålet kommer man framöver vara tvungen att höja skatter eller minska utgifter"

Några utgiftsminskningar på asylområdet kan naturligtvis inte komma på tal, och när vi nu troligen får en rödgrön regering nästa år, lär inte några andra utgiftsminskningar heller genomföras. Nej, gott folk, när våra politiker vill byta ut befolkningen, så kostar det, även på kommunal nivå. SCB berättar:

"I 106 av landets kommuner höjs den totala kommunalskatten medan den sänks i sex kommuner."

"Landets genomsnittliga kommunalskatt höjs därmed från 31,73 procent till 31,86 procent nästa år.
Nästan var tredje svensk bor i en kommun som nu höjer skatten, medan bara 3 procent bor i en kommun som sänker skatten."

"Det snart gångna året 2013 beräknas kommunernas totala skatteunderlag ha ökat med cirka 4 procent från året innan."

Sveriges Radio
SvDJag, och fler med mig, har sagt det många gånger förut: man kan inte kombinera en välfärdsstat med en generös flyktinginvandring. Antingen får man ha en välfärd för landets egen befolkning, eller så får man ha en massinvandring till ett land där alla är tvungna att försörja sig själva. När allt färre skall försörja allt fler, kan man inte heller höja skatten i all evighet, och då kommer man att riva ner välfärdsstaten. Många misstänker att det är Alliansens hela syfte med massinvandringen. Varför vänstersidan bedriver samma ansvarslösa invandringspolitik är mer svårförståeligt, men om det inte beror på att man vill importera valboskap, måste det handla om genuin dumhet och ett destruktivt godhetskomplex.
11 kommentarer:

 1. Jag har i något års tid argumenterat för att den förda invandringspolitiken tjänar 2 syften: Från vänster: valboskap, från neoliberalt håll: rasering av välfärdsstaten. I bägge fallen är både invandrarna och det svenska folkflertalet de stora förlorarna. När landet är utarmat och välfärdsstaten ett minne kommer alla bli tvingade att försörja sig själva, då kommer de invandrare som inte anammat svensk kultur att bli utslängda ur landet, troligen på ett brutalt och omoraliskt sätt. Kanske det går så långt som till inbördeskrig. Vanligt folk som tills nu trott på samhället som den gode fadern kommer bli rädda och vilsna, här hoppas vänstern (kommunisterna) kunna hitta underlaget för en revolution. De enda vinnarna i detta spel är nuvarande elit och de invandrare som kan plocka russinen ur kakan och flytta ut ur Sverige innan sammanbrottet. I och för sig finns det även några positiva resultat, familjen kommer bli återupprättad som individens skydd samt att skolväsendet med nödvändighet kommer reformeras. Jag tror grunden till vansinnet utgör iden om social ingenjörskonst.
  /pllay

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det beror väl på om det bli en kollaps. Om det blir det, då kan de mycket väl bli våldsamt. En konfrontation mellan svenskar och närstående invandrargrupper mot de som upplevs väldigt annorlunda.

   Men det skulle ju också kunna vara så att vi "bara" får se en fortsatt försämring. Färre jobb, sämre välfärd, lägre löner, större klyftor fram till den punkten där vi börjar likna länder som Kina eller Brasilien.

   /Fredrik H

   Radera
  2. Jag tror vi redan passerat point of no return. Vi lånar redan pengar till försörjningen av invandrarna och det är nog inte politiskt möjligt för 7-klövern att lägga om rodret i riktning mot en hållbar invandringspolitik, man har helt enkelt målat in sig i hörnet med den kompromisslösa ståndpunkt man tagit. När politikerna så småningom tycker att det är nog med invandrare i Sverige så utgör dessa redan en så stor del av valmanskåren att ingen politiker vågar gå emot dem och deras organisationer.
   /pllay

   Radera
 2. Det blir väl en kombination av skrotat överskottsmål, höjda skatter och sänkta utgifter (utom för asylpolitiken då), vilket skickar Sveriges ekonomi i Greklands riktning så småningom

  SvaraRadera
 3. Det gick att kombinera låga skatter, ordentlig välfärd och en rejäl arbetskraftsinvandring på femtio- och sextiotalen men det var innan vi skulle rädda hela världen.

  SvaraRadera
 4. Jaa nu börjar det och kärva till.....och det kommer inte att bli bättre på mången god dag heller..... nu gäller att hitta en spik ochhänga mössan på.......

  SvaraRadera
 5. Tyvärr tror jag att hela Sverige kommer att bli som Detroit. Det kommer att bli ännu värre när dessa skolbarn från MENA-länder, som ingenting har lärt sig och ingenting kan, skall ut i arbetslivet. Vad skall de syssla med? Kriminalitet, naturligtvis. Och när Sverige inte längre har en utbildad befolkning (PISA-resultaten !), så kan vi inte få några företag som producerar något säljbart. Vad skall Sverige då leva av?
  Jag skall inte ställa fler frågor. Människor som inte är fega och inte stoppar huvudet i sanden inser själva.

  SvaraRadera
 6. Igår kväll läste jag följande på Dagens samhälle http://www.dagenssamhalle.se/debatt/foersoeken-att-stoppa-sd-har-misslyckats-7136 som gjorde mig fruktansvärt upprörd.

  Denna kommentar handlar inte om ovanstående inlägg (har inte ens hunnit läsa det) utan om en förfrågan om du vill skriva ett inlägg om detta. Hade själv tänkt göra det och det kommer kanske sedan i annat sammanhang. Var just inne på Avpixlats tweet och såg att någon annan reagerat. Först är det bra att någon erkänner vad etablissemanget sysslar med. Häpnadsväckande är att de inte insett att folk förstått deras intentioner för länge sedan. Precis som mannen i tweeten frågar sig är på vems uppdrag stoppar man ett politiskt parti? Varför i hela fridens dar tror man att man kan ta sig rätten att stoppa något? Vad stoppar man sedan? Blåsipporna i blåsippsbacken. Släcker solen? Eller vad? Jag tror att du kan skriva ett bra inlägg om detta...

  M v h Angela

  SvaraRadera
  Svar
  1. Törnwall skriver:
   -Oppositionen och Alliansen kommer inte att kunna lösa arbetslösheten fram till valet 2014, men de måste i alla fall övertyga väljarna om att de har trovärdiga lösningar.

   Hur skall de kunna göra det, när de inte har någon?

   Jag läser vidare..

   Radera
  2. Nu har jag läst klart..

   Ja, Jesus!

   Radera
 7. Tack igen, Tobbe.

  "Jag, och fler med mig, har sagt det många gånger förut: man kan inte kombinera en välfärdsstat med en generös flyktinginvandring. "

  Att detta ens ska behöva påpekas? Det är så frustrerande och rentav sjukt att våra politiker inte verkar begripa detta. Det är inte konstigt att konspirationsteorierna frodas när politikerna - i snart sagt alla västländer - beter sig på samma helt uppenbart verklighetsfrånvända vis.

  Kan det verkligen handla om dumhet, och varför har i så fall denna dumhet drabbat nästan alla etablerade politiska partier i hela västvärlden? Handlar det om en global politisk klass som har en egen kultur, egna värderingar och en verklighetsuppfattning som skiljer sig från den vi andra har? Eller är det faktiskt så att det finns en dold agenda bakom det hela?

  Kanske är det en kombination av ovanstående. Jag begriper det ärligt talat inte alls. Vad jag dock har väldigt klart för mig, är att detta måste få ett stopp senast i förrgår!

  SvaraRadera