måndag 23 december 2013

SVT bjuder på lite vänsterfanatism
I morse kunde vi tacka SVT för att vi fick en bild av ett typiskt exempel på de individer som kallar sig "antirasister", det vill säga en fanatisk och enkelspårig vänstermänniska. Hon tillåts i vanlig ordning lägga ut texten, utan några alltför besvärande frågor, men vi får ändå en klar bild av att gårdagens tillställning inte handlade det minsta om nazism eller SMR, utan helt om SD och "högerpolitik". I studion satt Silvana Imam, vars hela väsen lyste av fanatism och knappt återhållen aggressivitet.


Silvana är inte bara vänster, utan dessutom lesbisk, och i hennes huvud var manifestationen även mot "homofobi", trots att flera av de som stod på scenen många gånger uttryckt sig i nedlåtande ordalag om homosexuella. Som vanligt måste man också ställa sig frågan, när vänstern allierat sig med islamister, hur de tänker sig sin egen ställning i ett allt mer muslimskt Sverige. Hon har också fått för sig att alla sverigedemokrater hatar henne, både för hennes ursprung och läggning. Visst blir man inte fylld av sympati när man hör henne tala, men jag tror inte särskilt många sverigedemokrater fäster någon vikt vid hennes sexualitet.

Redan en minut in i myset, förtydligas vad allt handlar om:

"Det är dags för ett ställningstagande. Det är dags att vi tar ställning mot Sverigedemokraterna, mot rasister, som sitter i våran riksdag. Och regering, som sätter folk mot folk, värderar vissa människor högre än andra människor. Det är inte svårare än så, än att de gör det. Och det är rasism."

Det är lite oklart huruvida Silvana tror att SD sitter i regeringen, eller att hon vill framhålla att även Alliansregeringen förstås är fascister. I kravallvänsterns världsbild är nämligen alla, förutom de själva, fascister och rasister. Det skulle i och för sig vara mer logiskt att kritisera Alliansen, eller Socialdemokraterna, för hur landet ser ut, något som Sverigedemokraterna inte haft någon del i.

Den tämligen tafatte programledaren Lennart Persson ställer inga relevanta frågor, men desto fler välvilliga, som borde vara öppet mål för Silvanas svada:

"Hur kommer det sig då att främlingsfientliga krafter växer?"

Här förvånar det mig att hon inte har ett färdigt svar om hur högerpolitik leder till att människor känner sig otrygga och söker enkla lösningar, utan helt saknar något svar, bortsett från att "antirasisterna" växer mycket mer, något jag ställer mig ytterst tveksam till. Till slut får hon ändå fram att:

"Det är ju högervindar, liksom."

Lennart Persson tar dock upp framträdandet på scenen, där raderna om att slipa knivar och stycka Jimmie Åkesson hördes. Som vanligt handlade inte detta heller om våld eller hot, utan om stor konst och symbolik, samt, som Silvana förklarar; "Vi slår underifrån. Det är det det handlar om".

Fortfarande någon som undrar varför Sverigedemokraterna inte var i Kärrtorp?20 kommentarer:

 1. Denna förvirrade kärring behöver ju vård - och skydd emot sig sjävla.

  SvaraRadera
 2. Herre gud jag blir helt matt av att såna människor får sånt utrymme i media och vad har sd att göra med ligisterna som attakerade demonstrationen förra helgen??? Propaganda mot den sverigevänliga rörelsen och rent demokratiförakt är vad det är.
  God jul tobbe och tack för din fina blogg

  SvaraRadera
 3. Tobbe! Var är alla normala människor i Sverige? Jag börjar bli desperat!
  Jag har ett barnbarn, blond, smart, begåvad flicka på 4 år, pratar redan två språk, snart ett tredje - vad gör man? Jag är gammal, men herregud, jag vill ha en framtid min lilla prinsessa! Hur kan jag rädda henne?
  Nästa år ska vi träffas i Budapest, vi som klarade studenten 1959 och fortfarande lever.Sista gången jag träffade gänget var 1979.
  Hur ska jag förklara Sverige? De läser om alla dumheter som vi har här. De tycker att svenskar i allmänhet är in i helvete dumma.Och jag har inga argument. För det räcker inte med Sveriges storslagna natur, Nobelpriset, de gemena svenskarnas "lagom"-inställning - när utomstående ser att Sverige är snart nermonterad till en nivå som inte ens Kongo- Kinshasa skulle godkänna som standard...
  Det går inte att återställa Sverige på parlamentarisk väg. Jag ser ingen lösning.
  Fly?

  SvaraRadera
 4. Csaba, jag blir tårögd när jag läser dina förtvivlans rader. Jag känner likadant. Ibland tror jag att allt är kört och att vi alla kloka måste emigrera, ibland känner jag att nej, ta mig fan om de ska köra ut mig ur mitt land. Det värsta är att jag är helt övertygad om att höstens val inte kommer att lösa någonting. Oheliga allianser kommer att bildas för att till varje pris fortsätta på den inslagna vägen - den som leder oss till undergång. :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din inlägg, Ingrid.Jag känner likadant, Sverige är mitt land sen 1979. Jag har min familj, mina barn, min underbar lilla prinsessa, mina vänner här, och varenda gång jag ser hur landet går mot avgrunden, minns jag revolten i Ungern ´56, den sönderskjutna Budapest, minns vänner jag har förlorat - p g a såna människor som härjar fritt här. Jag tror inte på nån Gud, kan inte förlåta dem för att de inte vet, vad de gör. De har aldrig upplevt det som de strävar efter. Det som stör mig att svenskar, som borde vara upplysta och intelligenta, låter dem hållas.
   Folk i min närmaste omgivning, som hittills röstade på Alliansen, har fått nog, så oavsett effekt eller inte, röstar lite annorlunda nästa år. Fast det löser inte mina problem.

   Radera
 5. Jasså Silvana är rapartist ? Jamen då är man ju kvalificerad att få sprida sitt budskap fritt i TV och radio. P3 spelar mycket rap numera men när folk själva får önska musik, som under Musikhjälpen, så lyser rapen med sin frånvaro.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Över musiken i Sveriges Radio härskar Pia Kalischer och hennes sambo Universals Anders Korpi. Ibland undrar jag om inte Universal bestämmer över de kommersiella stationerna också?
   Därför är all traditionell musik struken ur Sveriges Radios utbud.
   Däremot har de inte riktigt än vågat röra den klassiska musiken i P2. Men lite grann har de petat där. Så det är nog på gång att även ersätta den med engelskspråkig pop?
   Den som inte tror mig får fundera på när denne hörde ett dragspel eller en folkvisa sist i t.ex. P4.
   Rune

   Radera
 6. Jag kommer inte på något att skriva, jag blir bara helt matt.

  SvaraRadera
 7. Silvana är ett barn. Nivån på hennes resonemang ligger nedanför en tonårings. Jag undrar bara: kör hon Pampers eller Huggies?

  Vilken egenskap gjorde att just denna stackare bjudits in att göra bort sig i TV-studion? Vad gjorde hon med händerna hela tiden?

  SvaraRadera
 8. Japp, SVT, DN och resten av PK-media visar vad dom tycker svenskarnas intelligens ligger på. Helt och hållet absurt.....Har hon mer företräde bara för hon är ung, arg,"utlänning" och lesbisk???
  Jaaa, vad ska man säga!?
  Mig personligen, får hon komma från Saturnus, vara grönrandig, ha hur många tjejer som helst.

  Hon och den där andra "Nobelpristagaren" Irene, borde visa resten av världen vilka fina människor media tar och lyfter fram!!!!

  La madre que pario.....

  Tack för en mycket bra blogg och önskar dej och alla dina läsare GOD JUL.

  SvaraRadera
 9. @Tobbe

  Jag upptäckte din blogg för bara 2-3 månader sedan pga av dina översättningar av franska youtube-klipp med Le Pen som dök upp på Avpixlat och jag måste ge dig en stor eloge för dina texter. Du har en så bra balans, glasklar logik och språkbehandling utan övertoner. Jag ser fram emot många bra artiklar under "supervalåret" 2014.
  God jul!

  /Stig

  SvaraRadera
 10. Jag tror faktiskt inte hon vet vilka partier som utgör vår regering. Eller skillnaden mellan riksdag och regering... Jag tror inte det.

  SvaraRadera
 11. Ja, detta kan mycket väl vara vår framtid om allt vill sig fel.
  Jag undrar vem som skall hålla samhället igång medans alla går omkring och är "goda" mot varandra hela tiden.

  Man hoppas ju att verkligheten en vacker dag ramlar ner på dem.

  SvaraRadera
 12. Undra vilken typ av piller hon stoppat i sig innan sändning. Vad är problemet med armarna som far omkring som på en rabies smittad väderkvarn

  SvaraRadera
 13. Den hjärnan måste vara sönderknarkad. Finns ingen som helst röd tråd i resonemanget, hon sitter bara och säger "liksom" och vevar med armarna.

  SvaraRadera
 14. Orkar varken kolla på klippet eller läsa inlägget ordentligt, men jag gissar att hon är en helt okej, trevlig tjej som gör halvdålig musik och inte är vassaste kniven i lådan. Vidare gissar jag att det var helt fel tänkt av tv-programmet ifråga att låta henne tala för alla som var i Kärrtorp den där dagen, men att detta misstag knappast är något att hetsa upp sig över.

  SvaraRadera
 15. Jag har försökt hitta bakgrund på Silvana Imam men går bet på det. Den enda informationen som jag hittar är den hon själv avslöjar i videon här ovan; lesbisk och invandrare. Efternamn, äkta eller påhittat, som en sagoberättare och homosexuell torde balkongen varit för liten om hon fortfarande bodde hos föräldrarna när garderoben blev för trång.

  Sedan blev jag nyfiken på Pia Kalischer som Anonym hade info om längre upp i tråden. Det finns fyra Kalischer i konungariket varav två som har det som efternamn och två som har det som mellannamn och skulle kunna vara barn till Pia Kalischer. Därutöver inget i de vanliga uppslagsverken förutom i sagoberättare med en annan sagobok med polsk/tyskt ursprung och som levde 1795 – 1874.

  SvaraRadera
 16. Pia Kalischer är musikchef på Sveriges Radio. Hon har sett till att all traditionell svensk och europeisk musik är struken i det dagliga flödet, Det finns några enstaka reservat kvar på mycket udda tider.
  När jag räknade nu sist under hösten på P4s låtlistor var 80 procent engelskspråkig pop och resten svensk pop. Inget var äldre än trettio år.
  Sedan kan man ju tillägga att Grammofonarkivet är hotat av nedläggning och utförsäljning. SRs grammofonarkiv är ett av de rikhaltigaste och förnämsta i världen. Om man söker på Google på namnet Pia Kalischer så får man se att hon är mycket aktiv när det är något musikjippo någonstans. Hon framhåller sig också som singel. Hon berättar inte om sitt samboskap med Universals Anders Korpi. Universal är ju världens största skivbolag som blev ännu större förra hösten när de köpte EMI.
  Rune

  SvaraRadera