onsdag 11 december 2013

Till mina läsare
Kära vänner,

Då var det dags att vifta med kollekthåven igen och påminna om knapparna till höger. Jag har själv tagit beslutet att ta en paus från mitt egentliga yrke, för att ägna detta år åt skrivande, eller som jag lite storslaget och med glimten i ögat kallar det; vara "samhällsdebattör och opinionsbildare", men livet som ideell skribent är förstås knapert. Ibland är tanken på en återgång till en anställning med stabil lön lockande, men skrivande och debatterande ger naturligtvis så mycket annat, av ett mer spirituellt slag. Vi konstatera att de senaste dagarnas händelser ytterligare har tydliggjort behovet av starka oppositionella röster och en riktig debatt. Tillsammans är vi starka.

Denna sida får i dagsläget en bit över tusen individuella besökare varje dag och jag misstänker att det bland er bör finnas åtminstone ett hundratal som verkligen uppskattar mina inlägg och gärna besöker sidan dagligen. Om ni mest entusiastiska vill hjälpa sidan att överleva, skulle jag vilja be er överväga ett litet månatligt bidrag, som kan vara så lågt som 50 kronor. Skulle jag uppnå ett hundratal sådana frivilliga abonnenter, har jag möjlighet att fortsätta och intensifiera denna verksamhet under 2014. Även engångsdonationer är förstås välkomna!

Många är, med rätta, skeptiska till PayPal, i ljuset av företagets agerande mot bland annat Avpixlat och Dispatch International. Jag har dock valt att fortsätta använda tjänsten, eftersom det helt enkelt är ett praktiskt sätt att sköta betalningar. Eventuella donatorer behöver inte heller vara oroliga för att pengarna kommer att konfiskeras av företaget, då jag av just detta skäl direkt slussar vidare varje donation. För den som mycket gärna vill bidra, men vägrar att befatta sig med PayPal, går det att finna en alternativ lösning.

Slutligen vill jag tacka alla läsare för ert intresse, kommentarer och uppmuntrande ord!

18 kommentarer:

 1. "Jag har dock valt att fortsätta använda tjänsten, eftersom det helt enkelt är ett praktiskt sätt att sköta betalningar."

  Samt ett praktiskt sätt att slippa få donationer. Enbart det faktum att du använder PayPal gör att jag inte vill donera, även om du tar emot Bitcoin. Jag tänker inte stödja fienden, varken direkt eller indirekt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår din inställning - den är principfast. Jag kikar på alternativa vägar, men du får gärna tipsa mig om vad du tycker är det bästa alternativet.

   Radera
  2. Torbjörn Lasson12 december 2013 19:56

   Använder Päypal, inget alternativ finns och om anonym kan finna på något bättre för en utomlands bosatt är han välkommen. Vill man donera, så gör man egalt vilket!

   Radera
 2. Skulle gärna bidra med hur mkt som helst men sitter i bidragsfällan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår - detta är en liten vädjan till den som kan och vill. Alla läsare är förstås välkomna!

   Radera
 3. Vad finns det för alternativ till PayPal? Jag bojkottar tjänsten p.g.a. bl.a. deras behandling av Wikileaks och Avpixlat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej 18:21! Jag har ännu inte hittat något jag själv tycker är lika smidigt, men sökandet fortsätter. Om du är intresserad av att donera, kan du maila mig!

   Radera
 4. Hej, varför inte bara donera till ett vanligt bankkonto eller bankgironummer?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går också fint - maila mig om du är intresserad av detta alternativ.

   Radera
 5. Nu har jag donerat vid 5 olika tillfällen till dig Tobbe och avser att fortsätta skjuta in en slant vartefter ekonomin tillåter, jag tycker att dina analyser ofta i toppklass där du verkligen klär av MSM och 7-klövern med ett förmåga att visa deras brist på logik och ofta lögnfulla påståenden.
  Jag uppmanar all Sverige vänner att stödja Tobbe då en dag utan ett inlägg på denna blog är en dag när något viktigt saknas för mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är rätt Larre67, och ju mer tid Tobbe har att skriva, ju större möjlighet har han att komma ut i alternativ media och möta läsare som inte hittar till DI (inte "affärs"-blaskan),FT,AP m fl

   Radera
  2. Larre och Ateisten - tack för både det moraliska och praktiska stödet! Nu gäller det för mig att fortsätta leverera!

   Radera
 6. Jag skickar 500 spänn på stört. Du utför ett viktigt arbete./Kenneth Karlsson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt Kenneth - jag uppskattar det!

   Radera
 7. Trots att jag inte definierar mig som Sverigedemokrat uppskattar jag dina analyser, din kritik och ditt sätt att skriva något oerhört. Du borde verkligen på sikt skaffa dig en större plattform för att nå ut till de breda lagren. Skulle gärna donera men inte via Paypal. Varför inte bara lägga upp ett post/bankgironr?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer. Jag har underskattat motviljan mot Paypal och måste uppenbarligen sätta upp ett nytt system. Skicka mig ett mail så skall du få detaljer!

   Radera
  2. Hej Tobias!

   Tycker du har gjort ett väldigt modigt och inspirerande val. Hoppas att den ekonomiska biten löser sig eftersom din vassa penna och skarpa intellekt verkligen behövs i dagens absurda Sverige. Är inne dagligen och läser, försöker också sprida dina klockrena tankar genom twitter osv. eftersom jag anser fler människor runt om i landet behöver ta del av dessa för att vidga den annars så (i många fall) infantila debatten kring frågor som rör exempelvis svensk media, invandringspolitik & nationalistiska partier runt om i Europa . Nu när du tagit steget fullt ut detta år är min förhoppning att du kan nå ut till allt fler genom att publicera insändare, debattinlägg osv. i ett flertal olika plattformar, såväl på internet som vanlig pappersmedia. Ska göra mitt bästa för att stödja ditt viktiga arbete när så jag har ekonomisk möjlighet (dock ej via PP av samma orsak som redan tagits upp av andra kommentatorer). Kommer du lägga upp något alternativ eller skall man mejla dig direkt för att få tillgång till exempelvis bankkonto?

   Som sagt fortsätt ditt goda arbete!

   Bästa hälsningar

   Robert Axelsson

   Radera
  3. Hej Robert! Tack för din uppmuntran! Jag kommer att lägga upp ett konto, kanske Bitcoin osv framöver, men innan dess kan du skicka ett mail så löser vi det!

   Radera