fredag 31 januari 2014

Dagens citat: Annie Lööf


"Med Jimmie Åkesson i den ena handen och Jonas Sjöstedt i den andra vandrar Stefan Löfven in i 2014 års valrörelse."


Idag inleddes Centerns kommundagar i Malmö, och Annie Lööf, som sällan bjuder på något annat än manisk retorik, plockar fram det gamla trötta greppet att motståndarsidan i själva verket samarbetar med Sverigedemokraterna. Vi vet att vänstern gärna säger att SD ingår i Alliansen, som ju är i minoritet, men denna gång gör Stefan Löfvens skepsis inför arbetskraftsinvandring att han på ett filosofiskt plan hamnar tillsammans med de som inte förstår skönheten i öppna dörrar och nybyggare.

"Stefan Löfven ransonerar solidariteten och säger att den bara räcker till dem med svenskt pass. Facken ska ges vetorätt på vem som ska få komma hit."

Att solidariteten i första hand bör gälla de egna medborgarna är fullständigt normalt i de flesta länder i de flesta tider, men har i dagens Sverige som bekant blivit en fruktansvärd tanke. Vi skall dock komma ihåg att Stefan Löfven, och övriga vänstern, är föga trovärdiga i denna fråga. De motsätter sig arbetskraftsinvandring, eftersom dessa arbetare skulle konkurrera med deras egna väljare, men vill gärna ta emot stora mängder av flyktinginvandrare som kanske inte kommer att arbeta. Att även en stor flyktinginvandring skadar de svenska arbetarna låtsas man inte om. Även Annie Lööf förefaller ytterst förvirrad, eller åtminstone förljugen, då syftet med arbetskraftsinvandring aldrig brukar handla om solidaritet. Länder vill helt enkelt attrahera den arbetskraft de behöver och saknar i den egna befolkningen.

De eviga attackerna kring vem som sopar banan för, samarbetar med, eller stödjer sig på SD, är endast positiva, då de understryker att det endast finns ett riktigt oppositionsparti och att detta utgör tyngdpunkten i svensk politik. Vad jag fortfarande inte förstår är emellertid: vad tror Sjuklöverns partiledare sig vinna på att utmåla motståndaren som på något sätt sammankopplad med SD? Skall inbitna socialdemokrater bli skrämda av att Stefan Löfven går hand i hand med Jimmie Åkesson och därför gå över till Centern, av alla partier? Eftersom Lööf här talar till sina egna medlemmar, får vi anta att syftet är att på något sätt stärka dessa i deras centerpartistiska övertygelser. Varför i så fall inte hellre tala om fördelarna med arbetskraftsinvandring, istället för tramset om "Jimmie Åkesson i ena handen"?

Annie Lööf ger ständigt ett intryck av att vara en mycket märklig person, även för att vara politiker. Hon kan prata maniskt i timmar utan att staka sig, med uppspärrade ögon och yviga gester, men vi bjuds aldrig på några konkreta idéer eller argument, utan alltid en strid ström av obegripliga visioner och floskler.

Hela talet kan läsas här och bjuder på många fler intetsägande fraser:

Om vad Centern ensamt stod för:
"För alla människors lika rätt och värde. 
För ett öppet Europa. 
För ett enat Europa." 

Om vägvalet:
"Sverige står vid ett vägskäl i människosyn, men det är också ett vägskäl i synen på Sverige. 
Ska vi vara en avkrok i norra Europas periferi - eller ska vi vara en öppen, dynamisk 
tillväxtregion dit människor med de största drivkrafterna och de bästa idéerna söker sig?"

Om en aktuell film:
"Hundraåringen Allan Karlsson tog på sig tofflorna och klev ut genom fönstret på 
äldreboendet i Malmköping. Det var en revolt som chockade omgivningen. I mina ögon var 
det en manifestation för självständigheten, för egenmakten och för att man fortfarande kan 
själv. Även om man råkar vara hundra år." 

Låt oss avsluta med ett litet uttryck, som återkommer i talet. Det är så meningslöst och intetsägande att jag misstänker att det tänkts fram personligen av Annie Lööf och att hon är närmast lyrisk över hur lyckat det blev:

"Och för en närodlad politik."

SvD
Aftonbladet
DN

6 kommentarer:

 1. Märkligt att Centern har gått ner sig så till den milda grad att de knappt märker att de håller på att åka ut ur politiken?
  Centern hade ju kunnat haft en strålande framtid om de hade växlat över från att vara ett bondeparti till att bli ett landsbygdsparti. Men i stället valde de Stureplan av alla ställen?
  Om de hade valt att bli ett landsbygdsparti som hade som uppgift att företräda landsbygden och småstäder och småsamhällen som t.ex. Askersund, Tommelilla, Jockmock, Arvika, Filipstad mm så hade de haft gott om arbetsuppgifter och ett mycket stort potentiellt väljarunderlag.
  Rune

  SvaraRadera
 2. FRÅGOR TILL DE SJÄLVUTNÄMNDA GODHETSAPOSTLAR SOM SÄGER SIG TRO PÅ ALLA MÄNNISKORS LIKA VÄRDE

  PROFESSIONELLT och EMPATISKT
  * Anser du att alla läkare har lika värde som Dr. Mengele?

  INOM SAMMA RAS
  * Anser du att alla svarta har lika värde som Idi Amin och Robert Mugabe?
  * Anser du att alla vita pedofiler har lika värde som alla våldtagna vita barn?

  MELLAN RASER
  * Anser du att alla oskyldiga svarta har lika värde som alla vita mobbar som lynchar dem?

  POLITISKT
  * Anser du att alla politiker har lika värde som diktatorer?
  * Anser du att alla fredsaktivister har lika värde som krigsförbrytare?

  RELIGION
  * Anser du att alla självmordsbombare och/eller militanta jihadister har lika värde som sekulära muslimer?
  * Anser du att alla shia- har lika värde som alla sunnimuslimer? De anser själva sedan 1400 år tillbaka på högsta nivå att de andra är otrogna hundar.


  Så vad betyder då alla människors lika värde? Jo, att sätta sig själv på en moralisk hög häst - en härskarteknik.

  kung_och_fosterland

  SvaraRadera
 3. Jo jag tackar! "Närodlat"! Jaha, men inte "närodlade" människor? Det är tydligen fult. Så varför är det då inte fult att vurma för närodlade grödor? Är inte det också ett slags nationalism?

  SvaraRadera
 4. Annie Lööf skulle passat bättre som copywriter på nåt mat- eller vin företag. Där hittar man samma typer av grandiosa beskrivningar av produkten...

  SvaraRadera
 5. Bra analyserat och skrivet!

  SvaraRadera