fredag 31 januari 2014

Fransk strid om att utvisa flest illegala


"Papperslösa" demonstrerar för uppehållstillstånd

Den 15e maj 2012 fick Frankrike en socialistisk regering, genom en seger för François Hollande, presidentkandidat för Parti Socialiste (PS). Han ersatte då Nicolas Sarkozy från UMP, vars högerregering leddes av premiärminister François Fillon. Medan svenska politiker tävlar om att ömma för illegala invandrare, bland annat genom att fördöma poliser som verkställer demokratiskt fattade lagar, gäller striden i Frankrike vem som för den striktaste politiken.

I morse presenterade Frankrikes inrikesminister Manuel Valls (PS) för första gången en sammanställning i siffror av sin migrationspolitik. 2013 utvisades 27 000 papperslösa, vilket var 9 000 personer färre än 2012. Enligt ministern beror minskningen på minskat stöd för återvändande. Av de 27 000 utvisade, avlägsnades 15 000 med tvång.

Samtidigt regulariserades (illegala som får uppehållstillstånd och medborgarskap) under samma år 46 000, vilket var en ökning med 28% jämfört med året innan. Ökningen förklaras med att reglerna förtydligades i en skrivelse under 2012. I denna slogs fast att personer om uppehållit sig i landet i minst fem år, för skolbarn tre år, skulle regulariseras.

Under sin presentation passade Valls också på att kritisera den förra regeringen, vars resultat han sammanfattade som "helt enkelt mycket dåligt". Han menade också att regeringen Fillon endast bedrivit en "strikthet på pappret" gentemot illegal invandring, genom att presentera en "falsk ökning med 50%" av utvisningarna. Sin egen insats menar han istället kännetecknas av "transparens och effektivitet".
UMP talar däremot om regeringens migrationspolitiks "misslyckande och släpphänthet". Partiets generalsekreterare Michèle Tabarot  kommenterar regeringens resultat:

"Istället för att anklaga sina föregångare, borde han ta på sig detta misslyckande som leder till en nedgång i antalet utvisningar och till en explosion av uppehållstillstånd. Presidenten hade ju trots allt lovat strikthet mot den illegala invandringen.
[...]
Ännu en gång är det ett sviket löfte, efter sysselsättningen, tillväxten, underskottet och brottsligheten."

Parlamentsledamoten Eric Ciotti (UMP) säger:

"Den socialistiska regeringen har på 18 månader öppnat dörrarna för invandring, tvärtemot vad våra europeiska grannar gör, och genom en brytning med regeringen Fillons politik under Nicolas Sarkozy."

Han kritiserar vidare "Manuel Valls ambition att fördubbla antalet naturaliseringar för att nå 100 000 per år (jämfört med 46 000 under 2012), med målet att utöka vänsterns väljarkår, vilket en rapport från Terra nova (socialistisk tankesmedja) rekommenderade efter presidentvalet.

Le Figaro5 kommentarer:

 1. Du är verkligen en fyrbåk i PK-havet, Tobbe. Dessutom bevakar du ett fält som jag tror många Svenskar underskattar. Frankrike är en stor Nation, både kulturellt, historiskt och i nutid, med ett stort inflytande på dagens Europa.
  Utvecklingen i dagens Frankrike kan mycket väl bli agenda-sättande för fler nationer. Kom ihåg historien: Franska revolutionen. Med Marie kan vi få en ny sådan.

  SvaraRadera
 2. Sverige ger PUT till fler. Vi kommer att gå under.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snälla, var lite mer intellektuell. Vi behöver inte läsa något som alla kan hålla med om utan att få en ny vinkling, en ny idé eller kanske en förklaring. Tobbe håller en hög nivå. Låt oss inte dra ned denna sida med enkelspåriga floskler.

   ..

   Radera
 3. "2013 utvisades 27 000 papperslösa, vilket var 9 000 personer färre än 2012"

  Det skulle vara intressant att få veta hur många illegala flyktingar som utvisas från Sverige per år, är det ens 1000?

  Stig

  SvaraRadera
 4. I Sverige pratas det mycket, men görs väldigt lite.

  Visst har vi hört dessa ord ett antal gånger:
  "Vi ska ha en rättssäker asylprocess". Sedan låter man ett antal tiotusen asylsökande utan id-handlingar få PUT genom sina egna och obekräftade berättelser.

  "Asylsökande som fått avslag på sina ansökningar ska lämna landet". Sedan ger man dessa personer fri vård, fri tandvård, fri skola och i vissa kommuner också socialbidrag och fri bostad.

  "Europa måste införa gemensamma asylregler". Sedan inför man som enda land i världen, permanenta uppehållstillstånd till alla syrier som lyckas ta sig hit, inklusive de som redan byggt sig ett nytt liv i andra länder.

  "Vi ska inte som i andra länder, låta oss styras av små högerextrema krafter med unken människosyn". Sedan fortsätter 7-klövern att enas kring en politik som skapar än fler splittringar, irritationer och problem.

  "Sverige är ett föredöme för andra länder när det gäller migration". Sedan gör nästan samtliga länder i västvärlden tvärt om när det gäller migrationsfrågor.

  "I vårt parti är det viktigt att sköta statens finanser". Sedan låter man välfärden rasa, samtidigt som statens plånbok öppnas med nya miljarder som kastas in i projekt för att finansiera västvärldens mest extrema migrationspolitik.

  SvaraRadera