onsdag 8 januari 2014

Dagens citat: Mehmet Kaplan (mp)


"Medeltida myter hör inte hemma i svensk politik"Den i svensk politik aktive Mehmet Kaplan försvarar sin lära från 600-talet, på ett sätt som man kanske skulle kunna uppfatta som något motsägelsefullt. Naturligtvis undgår ironin Kaplan själv, eftersom han talar om den tidlösa Sanningen, som står mot myter, fördomar och inte minst en rejäl dos islamofobi. Som alltid blir det på något märkligt sätt också rasism:

"Om det som medier rapporterar i dag stämmer, det vill säga att Sverigedemokraternas Linus Bylund (Jimmie Åkessons högra hand) sagt till en journalist att ”det står i Koranen att våldtäkt kan användas mot kvinnor som varit otrogna. Det är en muslimsk straffmetod” så är det ett tydligt och grovt uttryck för rasism."

Uppenbarligen måste vi ta det här igen. Kritik mot islam, eller till och med rena fördomar om muslimer, är per definition inte rasism, eftersom islam inte är en ras, utan en ideologi, eller religion, om man så vill. Någon tänker sig kanske "muslimen" som arab, men majoriteten av världens muslimer tillhör andra folk. Världens folkrikaste muslimska land är Indonesien och det finns fler muslimer i Indien än det finns i hela arabvärlden. Kritik mot islam eller missaktning för muslimer skiljer sig inte från kritik mot nationalsocialism eller missaktning mot nationalsocialismens anhängare. En sådan kritik eller missaktning kan vara bättre eller sämre underbyggd, men det kan fortfarande inte bli rasism. Intressant nog kan Kaplan inte låta bli att nämna korstågen, ett ämne som idag nästan uteslutande sysselsätter muslimer:

"Som svensk, politiker och muslim smärtar det mig att ens behövs uttrycka dessa ord, men: Självklart är Linus Bylunds påstående om islam en ren lögn. Denna typ av medeltida myter från korstågen hör inte hemma i det svenska samhället, och särskilt inte i Sveriges riksdagshus."

Jag avser här inte att på något sätt försvara det ursprungliga uttalandet om våldtäkter, både för att jag inte känner till huruvida det är riktigt och för att jag som vanligt tycker att själva efterspelet är intressantare. Ty det vi ser denna gång följer det väl etablerade mönstret. Sverigedemokraternas vice ordförande i Karlskrona har på Facebook skrivit någon nedsättande rad om islam. Denna rad genererar enbart i Aftonbladet fem artiklar och ytterligare ett antal hos de övriga misstänkta.

Även aktörerna i denna dags regimteater är pinsamt bekanta. Linus Bylund blir SD-toppen som skall stå till svars, medan Mehmet Kaplan blir den kränkte muslimen. Framför allt kan nog varenda läsare gissa vilken islamolog som har tillfrågats. Jodå, det är Jan Hjärpe, som dessutom talar ut i Expo Idag.


Vår egen statsminister har också tid att kommentera en Facebook-uppdatering och hans kommentar är närmast parodiskt väntad:

"Det är ett exempel på det vi- och dom-tänkande som präglar väldigt mycket av SD:s retorik."


9 kommentarer:

 1. "...så är det ett tydligt och grovt uttryck för rasism."
  Där kom det igen ! Islam är en ras !

  SvaraRadera
 2. När man i översättningar av koranen ock dess hadihter kan läsa om tagandet av judiska eller kristna kvinnor som slavar att sexuellt konsumera,vad annat än våldtäkt är det?

  SvaraRadera
 3. Vänsteranhängarna är falska islamofiler enligt principen om fiendens fiende! Islamofobi är ett ordvapen som förhindrar debatt. Sverigevänner låt oss oskadliggöra det m.h.a. sarkasm!

  AKUT ISLAMOFOBI
  Akut islamofobi är en dödlig sjukdom med ett oftast mycket snabbt förlopp. Lokala utbrott av islamofobi som t.ex. 9/11 skördade 2996 offer på mycket kort tid. Ett ännu snabbare förlopp uppvisade islamofobin i Madrid med ca. 200 döda inom någon sekund. På Bali var utbrottet också momentant. I Beslan tog det relativt lång tid innan de många skolbarnen utvecklade akut islamofobi, samma med teatern i Moskva. Även Londons tunnelbana och bussar har drabbats, men de absolut flesta dödsfallen i akut islamofobi inträffar i muslimska länder. Där dör tusentals varje år.

  Akut islamofobi drabbar bl.a. kollektivtrafiksresenärer, marknadsbesökare, bröllopsgäster, moskébesökare, Röda Korset och FN. Olika grundläggande former av islamofobi kan observeras nära nog dagligen t.ex. shia- ,sunni- och shariafobi. Där vissa shiamuslimer lider av så svår sunnifobi att de måste spränga otrogna sunnihundar i fredsreligionens namn. Motsvarande gäller för sunnimuslimer som lider av så svår shiafobi att de spränger otrogna shiahundar i parti och minut. Leve mångkulturen!

  NÅGRA FRÅGOR TILL POLITIKERNA ANGÅENDE ISLAMISERINGEN
  Vad är bra med Islam?
  Har Sverige något att ta efter från de 56 muslimska länder som finns?
  Blir det sekulära Sverige bättre med ännu fler troende muslimer? Räcker inte 500.000?
  Tänker ni någonsin säga STOPP?
  Vad är er långsiktiga plan?

  kung_och_fosterland

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har redan frågat. Man får inga vettiga svar. Oftast inga alls, men i undantagsfall något som antyder, att det inte finns något att göra, med hänvisning till att demokrati handlar om alla människors lika värde och rättigheter och om möjligheten att vara med och bestämma

   Mitt grundtips är därför, att vi snart har ett islamistiskt parti med vågmästarroll i Sveriges riksdag, och då är det så dags

   Radera
 4. Det är tänkvärda exempel du tar upp som visar att den typiske muslimen inte är arab. Men det är också ett faktum att om ALLA muslimer hade haft samma nationalitet hade det FORTFARANDE inte varit rasism att kritisera Islam.
  /Andreas

  SvaraRadera
 5. Koranen Vers 4:24

  Also (forbidden are) women already married, except those whom your right hands possess. Thus has Allah ordained for you. All others are lawful, provided you seek them from your property, desiring chastity, not fornication. So with those among them whom you have enjoyed, give them their required due, but if you agree mutually after the requirement (has been determined), there is no sin on you. Surely, Allah is Ever All-Knowing, All-Wise.

  "Those whom your right hand posess" betyder slavinnor, ofta änkorna till dödade otrogna (=ickemuslimer), eller andra bortrövade icke-muslimskor. Dessa är alltså tillåtna att förgripa sig på.
  /Andreas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bylund säger att han inte läst Koranen. Kanske några av SD:s toppar skulle tjäna på att studera den något, så de inte går på så enkla finter av islams apologeter

   Dessutom tar de alla chanser att ta plats, så fort tillfälle gives, ex södermoskén. Undvik att mata dessa "troll"

   Radera
 6. I koranen finns det stöd för våldtäkt. I alla fall som vi ser på begreppet våldtäckt. Att säga annat är inte schysst mot någon. Ta koranen för vad den är, folk kommer inte tro att alla muslimer är våldtäktsmän för det. Några muslimer blir väl ledsna när deras profet "hädas" men och? Sanningen svider ibland och det finns ingen lag mot att man inte får göra någon upprörd. Jag säger som Tobbe sagt i tidigare inlägg: gud så skönt det vore att slippa diskussioner om det här islam om och om igen i sverige.

  SvaraRadera