torsdag 16 januari 2014

Marine Le Pen i RTL
I veckan gästade Marine Le Pen radiostationen RTL i en sändning som även filmades. Under programmets sju minuter river man av ett antal ämnen, från politiska skandaler till ekonomi och rådande opinionsläge. Denna intervju är kanske något mindre givande för svensken, men då min ambition är att presentera så många inslag som möjligt med Marine Le Pen, lägger jag upp även detta. Om inte annat, så är det ju alltid trevligt att se och höra henne.

Tidigare i veckan fotograferades president Francois Hollande då han skjutsades till sin älskarinna, vilket skapat en liten skandal i Frankrike. Marine Le Pen vägrar klokt att kommentera denna affär, medan Jean-Marie Le Pen inte ser någon anledning att hålla igen i sin senaste veckojournal, som jag hoppas kunna lägga upp inom ett par dagar.

CSG står för Contribution Sociale Généralisée och är en skatt för att finansiera socialförsäkringarna.

Christiane Taubira är justitieminister.

Dieudonné M'bala M'bala är en komiker av halvkamerunskt ursprung, som under åren även gjort ett antal vitt skilda politiska ställningstaganden, och nu senast alltså en föreställning som ansetts vara antisemitisk.

Manuel Valls (PS) är inrikesminister.

"...det kommer och det går. Det är som ett litet inget." kommer från en sång av Claude Francois.


5 kommentarer:

 1. Bra att du bevakar Frankrike och Marine le Pen.

  SvaraRadera
 2. Översättningstips:

  http://www.youtube.com/watch?v=Jo28cFgiJlk

  Fem min. in här verkar Marine få en fråga där SD och nynazister berörs. Är det SD som utpekas som nynazister?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lars, den hade jag missat. Ja, det är någon sorts vänsterstudent som vill hävda (suck) att FN är ett rasistiskt parti, festligt nog med hänvisning till att de har träffat "SD, som är ett nynazistiskt parti". SD användes alltså för att demonisera FN, precis som FN här används för att demonisera SD....

   Radera
  2. Tack för översättningen. Det var det jag, med noll kunskaper i franska, misstänkte att det handlade om...

   Radera
  3. Vad sa Marine om SD?

   Radera