måndag 27 januari 2014

Nytt försök att fälla Geert Wilders misslyckas
2011 frikändes Geert Wilders i en domstol i Amsterdam från anklagelsen om "uppvigling till hat och diskriminering av muslimer, utomeuropeiska invandrare och marockaner, samt kränkande uttalanden om muslimer på grund av deras tro". Efter att en rapport från Europarådet emellertid kritiserat Nederländerna för att inte göra tillräckligt mot rasism, med hänvisning till bland annat fallet Wilders, har advokat Gerard Spong gjort ett försök att få Högsta domstolen, Hoge Raad der Nederlanden, att på nytt ta upp fallet.

Gerard Spong

Spong hade hoppats att en dom i Högsta domstolen skulle fastställa att Wilders texter "åtminstone spred hat", men riksåklagaren meddelade idag att det inte framkommit någon ny information som skulle ge anledning att bevilja advokatens framställan och kommer därför inte driva saken vidare.

Geert Wilders själv menar att beslutet är riktigt och tillägger:

"Inte ens 100 000 anmälningar eller rättsprocesser av Spong, Rabbae, moskéföreningar eller andra, kommer att hindra mig från att tycka det jag tycker."

Mohammed Rabbae, som har marockanskt ursprung, har tidigare varit aktiv i miljöpartiet GroenLinks, men arbetar nu för att starta ett islamiskt parti. Han har tidigare figurerat på bloggen här.

Volkskrant1 kommentar:

  1. Han har folket med sig så ska dom fälla honom så har dom att göra. Dom lever i sin storslagna plan samtidigt som folk drabbas av det mångkulturella samhället och börjar att vakna. Frågan är ska det bli blodigt eller fredligt jag tror tyvärr på det förstnämnda pga media men hoppas jag har fel!!

    SvaraRadera