söndag 26 januari 2014

Hanne Kjöller hyllar hijab för poliser


Donna Eljammal

När Donna Eljammal påbörjade sin polisutbildning blev det en del uppmärksamhet i medierna, eftersom Donna insisterar på att bära muslimsk huvudbonad under sin tjänstgöring. Det offentliga Sverige böjde sig naturligtvis omedelbart så djupt det bara gick. Rikspolisstyrelsen har följaktligen beslutat att ta fram en ”polishuvudduk” som ett tillval till den vanliga uniformen. Tydligen tycker ingen det är märkligt att en person som säger sig vilja arbeta som polis, trots allt ser religionen som inte bara det viktigaste, utan dessutom en aspekt som måste tryckas i ansiktet på varje person hon möter.

Företeelsen applåderas idag av DNs Hanne Kjöller, där redan rubriken "Verkligt välkomnande kräver mer än ord" säger oändligt mycket om vårt lands tillstånd. Att Sverige tar emot människor och ger dem bostäder, pass och bidrag är uppenbarligen otillräckligt. Ett verkligt välkomnande av muslimer kräver kort och gott att vi böjer oss för islam, eftersom några kränkande krav inte kan ställas. Som vanligt måste alltså det resonerande, relativistiska och självföraktande Sverige böja sig för den mer absolutistiska och aggressiva traditionen. Hanne Kjöller menar att det bara kan finnas rent praktiska skäl för att inte bära slöja:

"Det är utmärkt. Både principiellt och symboliskt. I Sverige har vi genom åren irrat runt i debatter om enskilda fall av turban, sjal, niqab och långärmat. Precis som vi ängsligt respektive fördomsfullt närmast oss frågor om enkönad simundervisning för barn, skolavslutning i kyrkan och halalslaktad skolmat."

Ängsligt och fördomsfullt? Slöja är inte bara ett tygstycke, utan en mycket påträngande symbol för en grotesk ideologi och dess kolonisering av Europa, liksom de andra företeelserna Kjöller räknar upp. En grupp som har så stora krav på ett samhälle som tar emot dem, kanske överhuvudtaget inte borde tas emot? Vi kanske inte vill ge dessa ett "verkligt välkomnande" om det innebär att helt förneka oss själva?Hanne Kjöller

"Men principen borde egentligen vara rätt enkel. Om det finns något tillräckligt tungt vägande rationellt skäl till att inte tillåta en viss beklädnad (eller annan form av kulturyttring) så bör detta heller inte tillåtas. Men om skälet är emotionellt eller traditionellt finns ingen anledning att låta det styra.

Det är svårt att se något rationellt skäl till att poliser i yttre tjänst inte skulle kunna ha på sig kippa eller huvudduk. Skulle en viss insats kräva hjälm är det bara att trä den utanpå."

Kjöller talar här nedlåtande om "emotionella" skäl, antagligen då till skillnad från hennes egna rationella och liberala värderingar. Det är dock förljuget, vilket jag vill visa genom att göra jämförelsen jag alltid gör i dessa sammanhang. Hur ställer sig Hanne Kjöller till att poliser fäster exempelvis hakkors på uniformen? Det lär ju inte skapa några praktiska problem, som ju är de enda invändningar hon just tillåtit. Att hon sedan nämner kippa är rent trams, eftersom sådana här konflikter aldrig uppstår kring judendom eller buddhism. Det handlar alltid om islam, ideologin som är helt oförenlig med ett civiliserat samhälle.

"Att vissa saker alltid varit eller sett ut på ett visst sätt är inget giltigt argument i ett samhälle som ständigt förändras."

Om samhället förändras på ett fullständigt onaturligt sätt, i en riktning vi inte vill acceptera då? Det finns ingen naturlag som säger att Sverige måste bli islamiskt och ha poliser som bär religionens tecken.

"Polisen är en viktig samhällsaktör. Även symboliskt. Länge har man inom myndigheten sagt sig sträva efter en kår som ser ut ungefär som befolkningen i övrigt. Det är avgörande för att motverka ett ”vi-och-dom-tänkande”. I framtiden blir förhoppningsvis huvudduk inom kåren inte konstigare än kvinnliga poliser är i dag."

Studera gärna den sista meningen en gång till. Islamisk klädedräkt skall bli lika naturligt som kvinnor i Sverige, även för ordningsmakten. Att poliskåren skall vara representativ för befolkningen är inte samma sak som att religiösa symboler måste framhävas. Att den muslimska slöjan väcker obehag hos många människor är inte särskilt märkligt, då även ideologin den symboliserar gör det, varför det är enormt olämpligt att förse svenska myndighetspersoner med dessa attribut. Kjöllers liberala krypande går förstås ännu längre:

"Ansvariga inom andra uniformsyrken borde ta efter polisens beslut. Både för att det är praktiskt och för att det är ett sätt att verkligen visa att man – på riktigt – välkomnar människor med olika bakgrund, tro eller kultur."

Problemet med att välkomna islam "på riktigt", är att man då förnedrar alla andra människor, inte minst svenskarna, som fortfarande utgör majoriteten i detta land, men även icke-muslimer från andra länder. Visst kan vi fortsätta krypa och tjafsa om aspekter av islam år efter år, men den stora frågan jag vill ställa är fortfarande: vad gör egentligen människor som Donna här?
17 kommentarer:

 1. En vild gissning - Hanne Kjöller är judinna och heter inte Kjöller egentligen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja, det är möjligt, men nu är inte hennes etnicitet inläggets ämne...

   Radera
  2. Viss bäring har det, ur Wolodarskyansk synvinkel. Men jag bättrar mig med detta: Sverige borde liksom Frankrike förbjuda att statens representanter uppträder iklädda religiösa symboler. Att staten är sekulär innebär just detta, inte att tjänstemän är fria att bära religiösa symboler.

   Radera
 2. Du har verkligen talang för att klä av vårt liberal-marxistiska tyckaretablissemang, Tobbe. Alltid lika uppfriskande att läsa dina alster. De här mupparna är verkligen bra fräcka. Först verkar de för att pådyvla oss en massiv invandring från tredje världen som folket aldrig efterfrågat och sedan ska vi minsann krypande anpassa oss efter dessas olika krav för att vara "verkligt välkomnande". Den största frågan av alla är väl hur det svenska folket har tillåtit sig hunsas genom åren av detta, västvärldens utan jämförelse mest motbjudande, etablissemang som så uppenbart strävar efter att omvandla Sverige till oigenkännlighet, och där svenskarna framöver i bästa fall får vara med på ett hörn i "nybyggarlandet". Men i september kommer de nog att få sig en liten chock. Vi får hoppas att det blir början till vändningen för vårt stackars hunsade folk...

  SvaraRadera
 3. Om allmänheten skall ha förtroende för polisens yrkesutövning krävs ju att de uppträder i uniform när de är i tjänst. Hur skall man annars förstå att det är poliser man har att göra med? En person i huckle som gör stopptecken kör man väl bara förbi?
  Rune
  Rune

  SvaraRadera
 4. Jag anser att all klädsel inom offentlig förvaltning ska vara neutral. Alla poliser ska bära samma uniform. Det ska inte finnas undantag för judar, muslimer, kristna, buddhister, aikare, veganer, osv.

  SvaraRadera
 5. Du är stenhårt underbar Tobbe!

  SvaraRadera
 6. Håller helt med signaturen Folklig,vad händer om den beslöjade polisen hamnar i handgemäng ock slöjan faller av hennes hår,hon rättar till slöjan boven försvinner?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Undrar om det blir ett hatbrott att slita av hennes slöja i ett handgemäng?

   Radera
 7. Här tycker jag Hanne Kjöller är fullständigt ute och cyklar. Synd, för jag har tidigare tyckt att hon har sagt en och annan bra sak. Men det här är bara för tragiskt. Jag håller förvisso med henne om att "principen borde egentligen vara rätt enkel". Och den principen borde vara att polisen representerar den sekulära staten Sverige och då gäller enhetlig uniform utan undantag. Punkt.

  Förbud mot religiösa och politiska symboler med mera borde gälla överallt inom offentlig sektor. Om man besöker Arbetsförmedlingen så ska man inte mötas av en person med vikingahjälm, turban, korsriddaruniform, niqab, folkpartiets emblem eller hakkors. Man ska mötas av en neutralt klädd person som representerar Arbetsförmedlingen och inget annat.

  Om din högsta dröm är att få jobba som polis i Sverige men du har som krav att få bära en speciell klädsel för att inte vredga din gud eller din kultur, så ställer jag mig frågande till vad som är viktigast för dig och var din lojalitet ligger.

  Är det enbart personer tillhörande den permanent kränkta, kärlekens och fredens religion, som har krav på särbehandling? Jag har aldrig hört talas om en svensk boende i utlandet som kräver särbehandling, vare sig denne är troende eller icke troende. Jag är själv en stor beundrare av att "ta seden dit man kommer". Jag dömer andra efter samma mall som jag dömer mig själv. Och jag ser det som fullständigt otänkbart att jag skulle flytta till exempelvis Polen och kräva att polisuniformen i Polen måste tillåta vissa nya inslag med hänsyn till mig och mina eventuella framtida barn. Likaså när det gäller slaktmetoder för djur vars kött barnen ska äta i den Polska skolan. För att inte kränka mig och mina barn så måste djuret stå i nordvästlig riktning och dö till tonerna av en fiolspelande Kalle Moraeus iklädd svensk folkdräkt, annars kan barnen inte äta köttet. Och som vi alla vet, om inte kraven tillgodoses så beror det på polackernas ofantliga rädsla för det okända, deras gränslösa och enorma främlingsfientlighet samt deras avskyvärda och extrema svenskhat.

  Oscar

  SvaraRadera
 8. "Polisen är en viktig samhällsaktör. Även symboliskt. Länge har man inom myndigheten sagt sig sträva efter en kår som ser ut ungefär som befolkningen i övrigt."

  Om poliser ska se ut som befolkningen i övrigt ska de ju inte ha uniform över huvud taget. En stor del av befolkningen är kollosalt intresserade av fotboll (ofta nästan fanatiskt) så följaktligen ska t.ex. en gaisare som är polis få bära lagets grön-svarta halsduk ovanpå uniformen. Det blir "folkligt" och samtidigt sjunker respekten för poliskåren ännu mer och det är säkert just det som är det dolda motivet bakom denna flumliberala attityd.

  "I framtiden blir förhoppningsvis huvudduk inom kåren inte konstigare än kvinnliga poliser är i dag."

  Hanne Kjöllers våta dröm är alltså att ungefär halva polisstyrkan ska utgöras av fundamentalistiska muslimer.

  Hanne Kjöller är en underlig figur, å ena sidan anser hon att invandrare och människor i socialgrupp III bluffar och ifrågasätter om utbrändhet, apatiska flyktingbarn och barnfattigdom finns. Å andra sidan resonerar hon som en islamistkramare och oikofob av värsta sort. Hon är väl ytterligare en i raden av skribenter som söker starka effekter i sina artiklar och böcker och älskar rampljuset men inte kan hålla en rak linje.

  F.ö. upplever jag slöja som lika anstötligt som hakkors och Ku Klux Klan-dräkt.

  "...men den stora frågan jag vill ställa är fortfarande: vad gör egentligen människor som Donna här?"

  Donna och hennes islamistiska bröder och systrar är här för att infilrera varje liten vrå av det svenska samhället, blåsa de naiva och fredsskadade svenskarna och just detta att väcka äckel hos oss är en del av strategin att försöka lamslå och kränka oss för att ta över Sverige helt inom något decennium (eller högst två). Här finns många paralleller till både nazism och kommunism.

  Stig

  SvaraRadera
 9. Då måste dom ta fram ett durkslag som det står polis på det är numera godkänt som religiös symbol :)
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13321437.ab

  SvaraRadera
 10. "Att vissa saker alltid varit eller sett ut på ett visst sätt är inget giltigt argument i ett samhälle som ständigt förändras."

  Många gånger i dessa sammanhang så pratas det oftast bara om huvudbonaden.
  Det är väldigt sällan man hör det pratas om att förändra uniformen.
  Uniformen borde ju rimligtvis stå för så mycket mer av det som tokstollar som Donna med anhang (Kjöller b la ) vill förändra.

  Lars P

  SvaraRadera
 11. Att poliskåren skall spegla befolkningen kan man ju ha någon förståelse för.

  Men att utvidga detta till religiösa symboler blir ju bara helt galet.
  Kan jag som troende kristen i så fall kräva att bära ett kors utanpå uniformen?

  Som andra tidigare sagt så representerar polismannen eller kvinnan den sekulära staten Sverige och skall som representant för denna inte sammankopplas med någon religion eller med någon politisk inriktning.

  Kan man inte acceptera detta bör man söka sig ett annat kall!

  SvaraRadera
 12. Kyrkan har skilts från staten och nu gör man allt för att införa en ny politisk religion.Besök SadiArabien och försök leva som Kristen utan slöja och köra bil,Du åker illa kvick i finkan.Deras religion passar inte in i Västvärden.Punkt.
  Bertil

  SvaraRadera
 13. Kom ihåg att det pågår ingen islamisering av Sverige...

  SvaraRadera
 14. Om man är polis så ska man rätta sig efter klädkodex som redan finns, inte nån slöja eller annat utspök på huvudet eller på kroppen!

  SvaraRadera