lördag 8 februari 2014

Dagens citat: Ola Larsmo


"Så fort ett land säger att man inte får prata om vissa saker har man angripit kärnan i demokratin."Ola Larsmo, ordförande för Svenska PEN, har en poäng, men går över ån efter vatten, då uttalandet inte syftar på Sverige, utan naturligtvis Ryssland, det mest opportuna hatobjektet i svensk offentlighet. Problemet är som vanligt inte att en fråga inte får diskuteras i ett land, utan att ett ämne som är omhuldat av svenskt etablissemang, är mer kontroversiellt i ett annat:

"Om man inför ett förbud mot att diskutera homosexualitet har man skadat det egna samhället. Det är konstigt när man inte längre får diskutera de icke-traditionella samlevnadsformerna, som de kallar det. Det vill vi få fram. Man ska förstå att ett sånt här förbud slår mot människor i ens egen närhet."

När man tittar närmare på vad Ola Forsmo själv skrivit, framstår det som självklart att han aldrig kommer att kritisera svensk likriktning och åsiktsförtryck, då han själv är en del av vår förtryckande elit. I ett alster från maj förra året, använder han till och med den sedan länge bortgjorde Henrik Arnstad som en seriös källa om "svensk fascism":

"Ett annat uttryck för den nyvaknade debatten i Sverige är diskussionen om Henrik Arnstads nya bok ”Älskade fascism” som i rättan tid ger oss en översikt över fascismens europeiska idéhistoria. Arnstad refererar den internationella akademiska debatt som förts av forskare som Roger Griffin och Kevin Passmore, för att nu nämna några namn. Fascismen är en paradoxal och motsägelsefull ideologi. Men kärnan är, enligt Arnstad och de forskare han refererar, en stenhård ultranationalism."

Med anledning av OS i Sotji, skriver Ola Larsmo, tillsammans med 217 andra författare ett brev till Putin:

"Som författare och konstnärer kan vi inte stå tysta och se på när våra författarkollegor och journalister tvingas tiga eller riskerar åtal och straff för blotta handlingen att kommunicera sina tankar"

Var fanns ni yttrandefrihetens riddare, när Thomas Mattsson använde en våldsorganisation för att kartlägga och leta upp människor, vars enda brott var att de hade kommunicerat sina tankar i kommentarsfält? Skall en så pass politisk person, som dessutom högaktar charlataner som Henrik Arnstad, verkligen inneha posten som ordförande för Svenska PEN?

GP
5 kommentarer:

 1. "Skall en så pass politisk person, som dessutom högaktar charlataner som Henrik Arnstad, verkligen inneha posten som ordförande för Svenska PEN?"
  --------------------------------------
  Det är väl ett krav numera?
  Rune

  SvaraRadera
 2. Ja -snakk om å gå over bekken etter vann: ""Om man inför ett förbud mot att diskutera masseinnvandringen har man skadat det egna samhället."

  SvaraRadera
 3. Edward Ulfertz8 februari 2014 13:03

  Man ska inte kasta sten i glashus!

  SvaraRadera
 4. Hyckleriet uppvisar många ansikten i Sverige idag.

  SvaraRadera
 5. Bara valet går bra så är det lätt att kontra , internet kommer ihåg åt oss allt som hycklarna har skrivit och sagt . . . ;-)

  SvaraRadera