fredag 14 mars 2014

Birgitta Ohlsson oroar sig för patrioters samarbete
Medier och sjuklöverpolitiker verkar i dessa dagar vara mycket upptagna med frågan om vilka Sverigedemokraterna kan tänkas samarbeta med i Europaparlamentet. Låt oss börja med att glädja oss åt att partiet får så mycket uppmärksamhet och att alla dessutom utgår från att det kommer att göra ett strålande val i maj.

Vad dessa tänkare försöker göra, på ett tämligen klumpigt sätt dessutom, är att koppla ihop Sverigedemokraterna med någonting hemskt, då taktiken att betona partiets egen hemskhet inte riktigt verkar ha fungerat. Av någon anledning verkar man ha fokuserat helt på franska Front National, vilket egentligen är logiskt, då det är störst, men jag misstänker att man valt just detta parti, dels för att man har hört talas om det, dels för att man har hört att det skall finnas någonting hemskt där, kanske i historien. Följaktligen gör man nu allt för att få någon att säga att SD och FN kommer att ingå samarbete i parlamentet och att denna bekräftelse blir ett sådant fantastiskt avslöjande att ingen svensk kommer att våga rösta på SD. När Expressen igår istället försökte få Marine Le Pen att bekräfta detta samarbete, satte hon reportern snabbt och charmigt på plats, genom att förklara vad Jimmie Åkesson faktiskt hade sagt.Jag tror att etablissemanget som vanligt har valt en helt meningslös taktik. Till att börja med har den genomsnittlige svensken inte tillräckliga kunskaper om europeiska partier för att liknande samarbeten ska framkalla några starkare känslor. Framför allt tror jag att det finns ytterst få människor som hade tänkt rösta på SD i maj, men nu är så pass oroliga inför vilken partigrupp partiet kan tänkas ingå i, att de för säkerhets skull röstar på Folkpartiet.

Förhoppningsvis, men här är jag något mindre säker, inser allt fler vanliga människor att medierna helt enkelt ljuger för sin egen agenda. Jag försöker själv, i liten skala, på denna blogg sprida lite kunskap om de europeiska partierna och vad de själva faktiskt säger. Förhoppningsvis har någon insett vilken imponerande person Marine Le Pen är.

Idag är det Birgitta Ohlsson (fp) som försöker ge sig in i den här sammankopplingsleken, genom ett litet inlägg med den resonerande rubriken "Kommer SD att ge sitt stöd åt Le Pens rasism?". Men vänta lite nu? Är inte SD längre ett rasistiskt parti som borde ge sitt stöd till all rasism därute? Jaså, svenskarna har genomskådat det mantrat och det är nu lättare att ljuga om ett annat parti.

"Vi var många som satte morgonkaffet i halsen när vi i måndags läste en intervju med Jimmie Åkesson i Dagens Industri. Han berömde franska Nationella Frontens partiledare och öppnade upp för samarbete i Europaparlamentet. Åkesson dementerade samma dag och hävdade att han blivit felciterad. På SD-Kurirens hemsida kan man läsa en utskrift av intervjun. Där står det svart på vitt att Åkesson anser att Marine Le Pen driver partiet i en ”modern, ganska fräsch riktning” och att han inte utesluter ett samarbete."

Nja, ärligt talat tror jag inte särskilt många "satte morgonkaffet i halsen" och det gjorde knappast Birgitta Ohlsson heller. Mer troligt är att hon började fundera på hur hon nu skulle kunna använda det hela politiskt. Det stora problemet för liberaler är att de helst inte tänker på verkligheten eller på lösningar på verklighetens problem. Istället befinner de sig i en föreställd värld, en vacker liberal värld, där det handlar mer om hur man tycker att världen borde se ut, än hur den faktiskt ser ut. För en liberal utgör liberalismen den högsta formen av liv och tänkande, och ju längre bort man rör sig från den, desto sämre är man som människa. Därför räcker det för Birgitta Ohlsson att skriva "Front National", så är dagens goda gärning fullbordad, då varje god människa instinktivt måste rygga tillbaka. På samma sätt fortsätter Ohlsson att skrämma oss med hur icke-liberalt Front National är, varvat med de vanliga lögnerna, som vi sedan länge känner igen:

"Nationella Frontens fasad har förändrats med Marine Le Pen vid rodret. Hon polerar och putsar men knappast i en fräsch riktning. Bakom kulisserna är det samma rasistiska och djupt nationalistiska parti. Invandring och EU utmålas som hot mot nationen vilka fräter på den franska identiteten.

Marine Le Pens far, Jean-Marie Le Pen, som grundade partiet, har vid flera tillfällen förnekat Förintelsen och nazismens brott. Antisemitismen har under dotterns ledarskap av taktiska skäl tonats ner. Fokus i hatet blir i stället muslimer och islam.

Så sent som för fyra år sedan jämförde Marine Le Pen i ett valtal muslimska bönestunder på franska gator med den nazityska ockupationen under andra världskriget. Hon vägrade att backa från uttalandet trots kritikstorm. En förundersökning inleddes mot Le Pen för hets mot folkgrupp och i juli 2013 beslutade Europaparlamentet att upphäva hennes immunitet som parlamentariker för att hon skulle kunna åtalas. I september förra året krävde Le Pen totalförbud för slöja och kippa på offentlig plats."

Jag undrar ibland hur liberaler tänker i sådana här lägen. Förstår Birgitta Ohlsson verkligen inte, eller låtsas hon inte förstå, att vi är ganska många som också ser invandring och EU som hot mot nationen och något som fräter på den nationella identiteten? Att Jean-Marie Le Pen har förnekat förintelsen (nu tydligen vid flera tillfällen dessutom) är en lögn som upprepats så ofta i dessa kretsar, att de förmodligen tror på det själva vid det här laget.

Kritik mot islam och islamisering handlar inte om att någon vill utse en slumpmässig grupp som syndabock. I verkligheten uppfattar vi ideologin islam, tillsammans med den enorma muslimska invandringen och nativiteten, som mycket verkliga problem för framtidens Europa. Inte heller Marine Le Pens tal om att gatuböner utgör en ockupation, bör uppröra en sunt tänkande individ. Att man försökte upphäva hennes immunitet var ett rent politiskt drag och inte någon sorts bevis för att hon har fel. Birgitta Ohlsson avslutar:

"Jimmie Åkesson måste sätta ned foten. Är en röst på Sverigedemokraterna en stödröst till Nationella Fronten och rasismen? Svenska folket förtjänar ett besked.

”Säg mig vem du umgås med, och jag ska säga dig vem du är.” Den grekiske tragediförfattaren Euripides ord är aktuella. Jimmie Åkessons val av allianser i Europa säger mycket om hans parti."Jag tycker fortfarande att det är oerhört komiskt att Birgitta Ohlsson nu bestämt sig för att SD inte är ett rasistiskt parti, medan Front National tydligen är det. Faktum är att Vlaams Belang i många fall är mer radikalt och ingen uttrycker sig så grovt om islam som PVVs Geert Wilders.

Egentligen är Jimmie Åkesson inte alls skyldig att meddela vilken partigrupp han tänker ingå i efter valet till Europaparlamentet. Jag har överhuvudtaget aldrig hört någon ställa den frågan till något annat parti. Tänker Miljöpartiet exempelvis fortsätta att samverka med alla pedofiler som samlas i deras partigrupp?

Den trogne läsaren känner antagligen till min egen inställning i den här frågan. Som fri skribent har jag lyxen att inte behöva ta hänsyn till vare sig taktik eller valkampanjer. Följaktligen skulle jag också vilja se Jimmie Åkesson högt och stolt deklarera att han absolut är intresserad av samarbete med varje nationellt sinnat parti i Europa, från Front National till FPÖ, PVV och Vlaams Belang, och vilka ytterligare partier som nu kan krävas för att uppnå de sju nationaliteterna. Att svenska journalister och Birgitta Ohlsson inte tycker om dem är helt irrelevant, eller är kanske rentav ett sundhetstecken. Låt personer som Cecilia Malmström och Guy Verhofstadt göra vad de kan för att förstöra vår kontinent, så samlas vi andra för att rädda den.6 kommentarer:

 1. Klockrent Tobbe! Nu är du tillbaks i gammalt slag igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att höra! Hm, betyder dock att jag måste ha haft en svacka...skall försöka minimera dessa! :-)

   Radera
 2. Svacka, nej, skrev du inte att du varit på semester?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt sant. Men blev orolig att denna utlandsvistelse gjort att jag tappat stinget! Det är ni läsare som måste säga det - annars tror jag själv gärna att jag alltid är briljant! ;-)

   Radera
  2. Tror inte heller att Jean-Marie le Pen förnekat förintelsen.

   Men det borde inte vara straffbart att förneka den som det väl är i en del europeiska länder.

   Det ska vara debattörers och historikers/forskares uppgift att visa att förintelsen verkligen ägt rum och bevisa att förnekarna har fel.

   Radera