fredag 14 mars 2014

Din dumstrut kommer, Lena Sundström
Lena Sundström bjuder idag på ett litet inlägg, som faktiskt skulle ha varit lite rörande, om det inte i vanlig ordning var fyllt av självgodhet och politisk korrekthet. Rubriken är satt till "Vissa dumstrutar ska vi bära med stolthet" och det kan vi naturligtvis skämta snabbt om hur mycket som helst, eftersom Lena Sundström faktiskt verkar vara, alldeles oavsett politiska åsikter, direkt ointelligent, men Sundströms krönika bjuder på en liten insikt som gör en gott att tänka på. Hennes poäng verkar vara att hon har varit fin och god i hela livet, men plötsligt så kanske den där godheten hon bär på ger henne en dumstrut, eftersom tiderna förändras. Efter en liten inledning om hur inställning till rökning förändrats, kommer hon in på den där nazismen som är het i dessa dagar:

"Men tiderna förändras. Det som var otänkbart tidigare, är inte längre det som är otänkbart i dag. I dag kan en nazist sitta och sprida rasbiologiska och nazistiska teorier i public service-radio utan att någon går in och bryter, men han får inte tända en cigarett. Det ena uppfattas som mer problematiskt än det andra. Och det ena utlöser en ryggradsreflex, och det andra inte."

Antingen är jag avtrubbad i min egen högerextremism, eller så lyssnar jag för lite på radio, men jag tycker mig väldigt sällan höra nazister sprida rasbiologiska teorier i SR. Dessutom, om det skulle ske, har jag väldigt svårt att föreställa mig att ingen skulle avbryta. Nåväl, hela medieetablissemanget ser idag nazister i varje buske och det får vi väl acceptera, om vi nu envisas med att ta del av deras alster.

Låt oss sedan titta på de där avsnitten som är intressanta och fyller mig med lite glädje och framtidshopp:

"En dag inser man att ängslig­heten har kommit ikapp. En dag inser man att man plötsligt sitter och grubblar över vilka åsikter som kan kosta en jobbet eller jobben, eller leda till att man stämplas för något som man inte är, och heller aldrig har varit."

"Och jag tänker att det är lätt att vara antirasist i vissa tider, men desto viktigare att vara det när det är svårt. När det politiskt korrekta, blir politiskt inkorrekt, och när man får en dumstrut på huvudet för att man säger samma saker som man gjorde förr."

"Det finns dumstrutar som man skall bära med stolthet."

Precis så är det, Lena. Just här, just nu, lever du gott på din hållning och idiotiska inslag om rasism och Danmark, eftersom det ligger i tidsandan och du har makten med dig. Tiderna förändras dock ständigt och pendeln kommer att svänga mycket snart. Vi är många som redan nu ser din dumstrut, men snart kommer den stora massan också, inte bara se den, utan påstå att de alltid sett den. Kommer du verkligen att bära dumstruten med stolthet imorgon, när alla ser den och din sida behandlas som vår sida behandlas idag? Kommer du att klara att hamna på fel sida historien? Ni som idag hyllas, trots uppenbar brist på argument och intelligens, kommer inte nödvändigtvis att hyllas imorgon. Kanske får ni rentav stå till svars. Kommer du då att stå rakryggad och stolt med din dumstrut?6 kommentarer:

 1. Du är verkligen ett fyrtorn i mörkret. Önskar jag kunde dela din optimism.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jadå, vi måste tänka positivt. Det är därför jag så gärna avslutar med "Framtiden tillhör oss!"

   Radera
 2. Stenhårt sann och moralisk text Tobbe. Jag önskar faktiskt att Lena inte fullt ut kommer till insikt om hur destruktiv hon har varit i sina åsikter och sitt arbete. Mentalt kommer hon inte att klara av det. Det räcker att hon slutar med att arbeta med media helt och fokuserar på sina barns utveckling och kanske engagerar sig i deras föreningar.

  SvaraRadera
 3. Hilsning fra Norge - takk igjen, følger deg for å kunne lese dine avslørende analyser om Svensk debattklima og demokraturets tåke legging hvor PK media er en aktiv drivkraft. Så kan jeg avsløre og motarbeide en trist ensretting før vi rammes av den fullt ut her i Norge.

  Lena har i sannhet en enkel jobb med å være anti-rasist i dagens Sverige - det krever hverken mot, intelligens eller integritet. Således er det pinlig lesning - hennes mentale bilde om et samfunn der feil meninger kan bety at en person mister jobben. Hun har ikke fått med seg at titusenvis av Svensker i dag må gruble og passe sine ord i angst over å si at de stemmer på et demokratisk parti hvis politikk de finner fornuftig og logisk - og ikke diskuterer og forklarer overfor andre hvorfor de synes så pga reel frykt for å miste jobben og venner.

  Så fortsett å omtale henne som ointelligent. Gjerne som et fast prefix for å speile PK media: Den Ointelligente PK "journalisten" Lena Sundström. Det har et større sannhetsgehalt enn å bruke prefixet rasistisk om SD.

  Stå på Sverige venner - trollene sprekker snart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blir lika glad varje gång jag får höra att jag blir läst i ett grannland. Men nej, jag vill inte automatiskt kalla alla pk-människor för ointelligenta för de är de säkert inte. Jag tror att både Reinfeldt och Ullenhag är fullt intelligenta, men jag misstänker att exempelvis Sundström faktiskt är det i lite mindre grad. Att bara kalla någon dum är inget bra argument - bättre att försöka bevisa det.

   Radera
 4. Det är klart vi föjer dig i Norge, Tobbe.

  MVH Yngve

  SvaraRadera