måndag 24 mars 2014

Dagens citat: Anders Lindberg


"Varje röst på Nationella Fronten är en för mycket. Ser ut som de fick 7% idag."Anders Lindberg känner att han förstås måste fördöma lite extremhöger på Twitter, men visar direkt att han inte förstår vad han talar om. Gissningsvis vet han inte mycket om partiet eller dess politik, men det roliga här är att man inte alls kan räkna på det sätt som han gör ovan.

Valet var alltså ett val till Frankrikes ovanligt många kommuner, över 36 000, varav många har färre än 1000 invånare. Följaktligen kan inte alla partier ställa upp listor och kandidater i alla kommuner. Vid förra valet, då Front National låg sämre till finansiellt, kunde man endast presentera listor i 119 kommuner. Denna gång kunde man presentera fler än någonsin, vilket innebar att man kunde ställa upp i nästan 600 av dessa 36 000 kommuner. Självklart kan de större och mer etablerade partierna UMP och PS presentera listor i många fler kommuner, samtidigt som många småkommuner har en "starke man" som ständigt blir omvald. Slutligen finns det förstås ett myller av lokala listor.

Att uppge en siffra nationellt för Front National på 7% är helt ologiskt och irrelevant. Det intressanta var att partiet i första omgången blev största parti i ett antal städer, att många av dessa var relativt stora, samt att man för första gången direkt vann en kommun med över 10 000 invånare. Inget av detta vet eller förstår tyvärr Anders Lindberg, och knappast någon annan svensk journalist heller. I nationella opinionsundersökningar, exempelvis inför Europavalet, ligger partiet på över 20%, så den där fantasisiffran på 7% borde ha lugnat Anders Lindberg rejält.

Sverige torde ha tusentals utbildade journalister, med miljardkoncerner bakom sig. Ändå verkar det vara en obetald ekonom som får se till att något relevant rapporteras från ett av Europas största länder.2 kommentarer:

 1. Ja visste är det märkligt att Du för ditt höga nöjes skull på obetald fritid är en utav få i Sverige som alls tar upp det som sker i ett av de största länderna i Europa och dessutom faktiskt kan reda ut hur det förhåller sig, till skillnad från proffstyckarna i morgonsofforna. Å andra sidan - känn dig betydelsefull, du behövs.

  SvaraRadera
 2. Tobbe är enligt min meningen av de fem allra skarpaste kritikerna av mångkulturen. Med klar hjärna och varmt hjärta samt på god svenska, avslöjar den ena lögnen efter den andra på ett grundligt och sakligt sätt. Dessutom finns alltid en underton av ironi som är mycket underhållande. Jag blir alltid glad av att läsa Tobbes artiklar.
  På den här bloggen får vi också veta vad som händer i Frankrike, Belgien och Holland. Igår kväll berättade BBC att FN nått vissa begränsade framgångar i lokalvalen och givetvis har ljugmedia i Sverige sjungit samma visa. Som tur är får vi veta sanningen av Tobias Svensson.
  För att visa vår uppskattning och för att Tobbe ska kunna fortsätta sitt viktiga arbete, uppmanar jag läsarna att skänka en slant. Helst ett månatligt bidrag vilket underlättar en långsiktig planering.
  J_B

  SvaraRadera