torsdag 20 mars 2014

Front National tackar den socialistiske premiärministern


Jean-Marc Ayrault

På söndag sker första omgången i de franska kommunalvalen. Front National har då en verklig chans att faktiskt bli största parti i några kommuner, vilket naturligtvis skrämmer det franska etablissemanget. Inför detta val har den franske premiärministern Jean-Marc Ayrault, från Socialistpartiet, liksom presidenten, uppmanat alla "republikaner" att "göra allt" för att det i slutändan inte blir någon borgmästare från Front National.

"Republikansk" betyder i ett franskt sammanhang ungefär att man står för republikens värden om "frihet, jämlikhet och broderskap", men används i princip uteslutande som motvikt till Front National, och då av samtliga andra partier som tycker sig ingå i en "republikansk front".

Ledande personligheter i Front National uttrycker på Twitter sin tacksamhet till premiärministern för att han så tydligt visar vilket parti som utgör den enda oppositionen:

Partiledare Marine Le Pen
"Tack till herr Ayrault som erkänner att den ende motståndaren till systemet är FN!"

Vice-partiledare Florian Philippot
"JM Ayrault som inte önskar "någon FN-borgmästare": man kan inte drömma om ett bättre stöd tre dagar innan valet! Tack"
Eric Domard, rådgivare till Marine Le Pen, driver med begreppet:
"Republikanerna måste göra allt för att rensa Frankrike från ett Socialistparti som är frankofobiskt, statslöst, korrumperat och sålt till Bryssel."

Le Figaro

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar