söndag 23 mars 2014

Geert Wilders: "Jag låter mig inte tryckas ner"
Efter valkvällen då Geert Wilders ställde frågan huruvida hans partikamrater i Haag ville ha fler eller färre marockaner i staden, har det uppstått mycket tumult, inte minst i media. Jag har medvetet valt att inte skildra detta efterspel, då det ännu är svårt att veta vad de faktiska följderna kommer att bli, och vi naturligtvis inte bör köpa medias agenda rakt av. Holländsk media målar nu upp en bild av ett enat land som står mot Wilders och ett PVV som är i upplösning, där man pekar ut partirepresentanter som har, eller är på väg, att hoppa av.

Igår kallade Geert Wilders till en 28 minuter lång presskonferens, som i sin helhet faktiskt var både underhållande och klargörande. Då textning är en tidsödande process, nöjer jag mig med att nu bjuda på ett litet avsnitt av den och hoppas att så småningom kunna återkomma med mer, kanske i ren textform.


7 kommentarer:

 1. Tobbe,
  jag tror att detta t.o.m. kan stärka Geert Wilders. Det finns inget bättre än människor som säger vad de tycker. Sådana människor kan man nämligen lita på. Även om dessa skulle råka ha åsikter som går emot mina egna. Då vet man ju i alla fall var man har dem och kan vidta nödvändiga motåtgärder.
  De som är farligast är de som inte säger vad de tycker utan döljer detta samt "gummiryggarna" som viker sig för minsta lilla media-drev. De har man ändå ingen nytta av.
  Det verkar vara något sådant här, ty det som Geert Wilders sagt var ju inget anmärkningsvärt. Holland tillhör holländarna och inte marockanerna. Och vill dessa bo i Holland så måste de sluta med sin destruktiva livsföring mot det holländska folket och anpassa sig till den holländska kulturen - annars åker de ut.
  /Gunnar B.

  SvaraRadera
 2. Marockaner hör väl hemma i Marocko enligt mig, det är ju patetiskt att detta uttalande har lett till gap och skrik ifrån media och andra.
  Vad skulle marockanerna tycka om det kom ca 500 000 Holländare och flyttade ner till Marocko och levde på bidrag och krävde fläskkött i skolan.
  Tack för översättningen Tobbe :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bidrag som är långt över vad varje Marokan tjänar dessutom.

   Radera
 3. Marockaner/Turkar i Neth/Belgien är Sveriges "Somalier".... de bara "väller/de" in. Under ett mångårigt "Socialistiskt styre "Modell Sverige" som föregångsland.
  Integration?
  NÄPP?
  Lever i "enklaver" precis som våra Mena ländare gör.
  Språket?
  Lika ILLA!
  Kriminalitet?
  Lika illa

  SvaraRadera
 4. PVV has lost 5 seats in the most recent poll; expected but nothing serious. They'll live, that's for sure. The PVV is still the 3rd largest party.
  Major shit storm on tv the last few days. The usual suspects on tv were yearning for a new prosecution.
  The PVV electorate has been ridiculed a bit too much. If the PVV would cease to exist they will simply stop casting their votes: democracy down the drain.
  Social Democrats wants to isolate the PVV completely by not supporting their proposals in parliament.
  I bet they have been waiting for this moment to do so. In the meantime hoping that other parties will follow so they can finish off the PVV.
  But.. other parties don't (seem) to support SocDem on this issue.
  Wilders should have chosen his words more carefully instead of talking about Moroccans in general... typical Geert and his big mouth.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Typisk fejk förlust, folk vågar inte svara som de tycker eftersom det stormas i media. I verkligheten tror jag de går framåt.

   Radera