fredag 11 april 2014

Cecilia Malmström om EUs "högerextremister". Återigen.

Det känns som att jag har sett Cecilia Malmström lägga ut texten om dessa berömda "högerextremister", som hon besväras av i Europa, många gånger förut, på ungefär samma sätt. Nåväl, hon var återigen på besök i statstelevisionens morgonsoffa, för att orera kring ämnet, givetvis utan några intelligenta eller kritiska frågor. Även om jag själv utvecklat en viss kärlek till begreppet, då det klistras på det mesta som är rätt och riktigt här i världen, så är det ju fantastiskt missvisande. Vlaams Belang kallar sig för ett högerparti, medan SD med rätta kan kallas ett mittenparti och Front National i många fall använder ren vänsterretorik. Malmström blinkar inte ens när den ena programledaren kort och gott kallar samtliga dessa partier för "högern".

Det roligaste är kanske själva ingången till Malmströms besök. Hon uppmanar nämligen människor att gå och rösta, eftersom risken annars är att dessa högerextremister får ökat inflytande. Som vanligt tänker man sig alltså att högerextremisterna på något mystiskt sätt "kommer in" eller "tar sig in" i parlamenten, inte att de sitter där som representanter för just människor som har röstat på dem.

En av de mest idiotiska ögonblicken, och de är många, är troligen när Cecilia Malmström fnissande låter veta, vilket vi också hört ett otal gånger, att dessa partier har svårt att samarbeta, eftersom "främlingsfientliga inte gillar utlänningar". Observera att detta ofta framförs på fullt allvar av högt betalda och tämligen mäktiga liberaler. Vuxna människor. I verkligheten är det inte alldeles lätt att få ihop en grupp av 25 parlamentariker från sju länder. Den främsta anledningen till att många europeiska partier tvekar, och har tvekat, inför olika typer av samarbeten, handlar snarare om rädsla för att förknippas med det ena eller andra ställningstagandet som inte är populärt på hemmaplan. Franska Front National är exempelvis ett socialt mer konservativt parti, till exempel i synen på homosexuella äktenskap än holländska PVV, skillnader som medierna i respektive land älskar att älta. Vi ser i Sverige hur man helt enkelt nöjer sig med att nämna "Front National", som ett rött skynke, och hoppas att det i sig ska skrämma bort väljare från SD.
När Cecilia Malmström sedan ska berätta vad det beror på att dessa partier växer, förstår vi också vad vi kommer att få höra, och vi blir inte besvikna. I vissa länder beror det på den ekonomiska krisen, och i andra på ett generellt missnöje med det politiska systemet. Som vanligt beror det inte i något land på missnöje med EU eller en alltför omfattande invandring. Malmström kan dock nämna Grekland, av alla länder, som ett land som tagit emot många flyktingar. Det är ju en fantastisk analys. Är det något land, där just den ekonomiska krisen borde ha spelat in, är det väl Grekland? Är det några länder som har haft en alltför omfattande invandring, men ännu inte havererat ekonomiskt, skulle man kunna nämna Sverige, Nederländerna eller Frankrike. Cecilia Malmström håller dock på att hjälpa Grekland, så deras flyktingtillströmning förefaller tryggad.

Sedan följer det mycket trötta resonemanget om att "dela ansvaret", eftersom "vi idag är ett fåtal länder som tar det". Jag tror faktiskt att svenska liberaler på allvar tror att Sverige på något sätt "går före" och att vi snart kommer att följas av alla andra, om de bara kunde se ljuset som sprids av personer som Malmström. När hon ombeds sammanfatta arbetet med att få fler länder att öppna upp, svarar hon närmast komiskt:

"Det går sådär."

Hon ser det dock som en stor framgång att man fått fler länder att ta emot kvotflyktingar. Det nämns dock inte att volymerna för denna grupp är relativt små, även om Sverige förstås även här är värst. Sverige tar för närvarande emot 1900 kvotflyktingar per år, medan många andra europeiska länder ligger på tvåsiffriga tal. Här bjuder Malmström på en annan klassiker:

"Om alla tog lika mycket som Sverige eller Tyskland, skulle vi kunna hjälpa 100-150 000 personer"

Problemet är bara att det naturligtvis aldrig kommer att hända. Alla länder styrs inte av idioter. Malmström beklagar själv att man inte kan tvinga länder, men betonar att man kan "vädja", vilket är vad man fortfarande gör.

Jag vill uppmana samtliga patrioter att rösta den 25e maj, för att se till att dessa liberalers inflytande begränsas. Valdeltagandet är lågt, men sannolikt oproportionerligt högt bland folkpartister. Cecilia Malmström är inte folkvald, men visst skulle det vara roligt om Folkpartiet inte hade en enda ledamot i parlamentet?

14 kommentarer:

 1. Inte bara roligt, det är livsviktigt att dom inte har en ledamot någonstans.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den enskilde ledamoten har ju inte så mycket inflytande, men vågen av nya friska "högerextremister" kanske kan göra skillnad....

   Radera
 2. Malmströms uppmaning att gå och rösta hörsammas ju också av "högerextremister" så den uppmaningen kan slå tillbaka på henne själv. Troligen tänker hon sig att om folk röstar så röstar de ju såklart inte "höger".

  SvaraRadera
 3. Ja Malmström, jag ska rösta. Rösta bort dig och ditt anhang.
  Rösta på en politik som gynnar mig och mitt land. Vi ska återta kontrollen över vad som vårt. Sen ska vi göra upp med de som saboterat och förstört för nationen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så ska det låta! Lite optimism och framåtanda! Mer av det!

   Radera
  2. Tyvärr går det ju inte att rösta bort Malmström, hon är tillsatt av sina lika icke valda kompisar.

   Parlamentet har bara att säga nej till de föreslagna psykfallen eller att säga ja. Till slut säger de naturligtvis ja oavsett vem som är föreslagen.

   Radera
 4. "risken annars är att dessa högerextremister får ökat inflytande." Ja, det er roligt eftersom EU parlamentet igen inflytelse har als. :-)

  SvaraRadera
 5. Oh vad jag hoppad Fp ryker!!

  ..och sen det här med "ansvar". Hur kan hon se malmös politiker som ansvarsfulla. Är det synonmt med ansvarsfullhet att rasera sin stad? Bedrövlig människa den där malmström. Hon förtjänar ett hårt fängelsestraff och förmodligen kommer det.

  SvaraRadera
 6. ...og eftersom situtationen i Mare Nostrum håller på at gå ud af kontrol

  Influx of migrants across Mediterranean has reached 'Biblical proportions', Italy's navy chief warns, as criminal gangs wreak havoc on the high seas

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2602390/Influx-migrants-Mediterranean-reached-Biblical-proportions-Italys-navy-chief-warns-criminal-gangs-wreak-havoc-high-seas.html#ixzz2ybgOepNO


  Flüchtlingsstrom nach Europa Exodus auf Ansage

  http://www.sueddeutsche.de/panorama/fluechtlingsstrom-nach-europa-exodus-auf-ansage-1.1934930

  SvaraRadera
 7. Politiska sändningar från SVT bör receptbeläggas och säljas på apotek som ett starkt, kräk-framkallande preparat alt. sömnmedel...

  Usch vad konstigt det känns att vara en tänkande människa i dagens Sverige, det känns så... ensamt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Reinfeldt kallade ju svenskarna för "det sovande folket". Där kan jag ge honom rätt. Men blir vi inte fler och fler? United Minds senaste ger SD
   drygt 15 %. Frågan är om det går tillräckligt fort innan allt havererar.
   Men som Churchill sa: "We will never surrender".

   Radera
 8. Jag ska rösta Malmström? på SD

  SvaraRadera
 9. Jag kan förstå att socialister och liberaler är så färgade av sin ideologi och sina teser att de har väldigt svårt att föstå hur man kan vara kritisk till massinvandring, kulturell och religiös mångfald som skapar motsättningar som enligt dem ska lösas med ännu mer socialism och liberalism ("utmaningar" som de kallar det för). På samma sätt har ju vi som är kritiska till det nu 30-åriga folkutbytet, ett utdraget folkmord gentemot vita, islamisering och ghettofiering svårt att förstå vad som rör sig inne i huvudet på socialister och liberaler. Men vi försöker i alla fall förstå vilka olika sorts mutikultiförespråkare det finns inom både socialistiska och liberala partier.

  Extremvänstern vill ha massinvandring från lågutvecklade länder/kulturer för att skapa ett nytt proletariat, anarki och splittring så att de kan göra sin efterlängtade revolution och bygga ett nytt bolsjeviksamhälle. Sossar ser nya potentiella S-väljare i alla invandrare men vill också skylta med sin "solidaritet" och sin egen liberala och humana sida hur omdömeslös och missriktad den än är. För liberaler som FP är det ännu viktigare att marknadsföra sin liberala och humana image och då får inga gränser sättas vare sig för invandring eller alla dess negativa konsekvenser. Centerpartiet och Moderaterna propagerar för massinvandring av outbildade och kulturellt inkompatibla invandrare för att det leder till hög arbetslöshet och lönedumpning.
  Ungefär så och i stora drag ser hela den sverigevänliga rörelsen på våra antagonister.

  De rödgröna och borgarna och extremvänstern ser däremot inga nyanser alls hos nationella och EU-kritiska partier. Att man både kan vara för socioekonomisk jämlikhet och ett homogent samhälle som inte är på randen till ett inbördeskrig mellan muslimer och sekulariserade/troende kristna är något som inte går in i deras hjärnor. Och ALDRIG KOMMER ATT GÖRA DET för de ha haft många år på sig att visa att de har den hjärnkapaciteten men misslyckats totalt. Att man både kan vara nyfiken på andra kulturer och ha ett vänligt och öppet sätt gentemot enskilda invandrare men samtidigt inte vill utplåna sin egen kultur och etnicitet går heller aldrig in bakom pannbenet på varken de blå eller röda "antirasisterna".

  Orsaken till deras intellektuella blackout är att Hitlerspöket dyker upp inför deras inre syn och det verkar som om de hallucinerar så fort de pratar om de nationella partierna i Europa. De ser gula judestjärnor fastsydda på bröstet, koncentrationsläger fyllda med både judar och muslimer, kristallnätter, marscherande brunskjortor och all den andra rekvisitan i Hitlertyskland.

  Stig

  SvaraRadera