onsdag 16 april 2014

Dagens citat: Omar Mustafa


"Ungdomarna i Alby vill bara ha en fritidsgård, pinsamt att en politiker demoniserar dem och kallar dem extremvänster."Omar Mustafa analyserar ett litet förortsupplopp med ett argument som jag tror att jag har hört förut. Man skulle kunna tro att ingen längre skulle orka använda det, 25 år efter Lorrys berömda sketch, men det dyker fortfarande upp i de flesta sådana här sammanhang.

I detta fall handlar det om ett antal ungdomar som ockuperat kommunhuset i Botkyrka, just för att en fritidsgård inte blivit byggd. Ärligt talat så tror jag att dessa orter skulle drabbas av upplopp oavsett hur många fritidsgårdar man bygger. Troligen börjar jag bli gammal och förstockad, men finns det inget annat man kan göra, som inte är beroende av en fritidsgård?

Politikern som retat upp Mustafa är moderaten Bo Sundin, som i ett förvirrat tweet talat om extremvänster och Ukraina, utan att verka alltför insatt i händelserna. Å andra sidan verkar den mest engagerade i frågan vara ökända Nabila Abdul Fattah, 33, från kravallvänstern.

Metro

Alla har väl vid det här laget sett Lorry-sketchen, men vi tar den igen:
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar