tisdag 15 april 2014

Marine Le Pen populärare än president Hollande


Marine Le Pen (FN)
En ny opinionsundersökning visar att om det var presidentval idag, med dagens aktörer, skulle den sittande socialistiske presidenten François Hollande inte ta sig till andra omgången, då han i första omgången endast skulle erhålla 19% av rösterna. Därmed passeras han av både den före detta presidenten Nicolas Sarkozy, från högerpartiet UMP, som skulle få 29%, och Marine Le Pen, som skulle samla 25% av väljarna.

Francois Hollande (PS)
Aldrig tidigare har en sittande president haft så låga siffror mitt i en mandatperiod, och aldrig tidigare har Front Nationals kandidat haft så höga. Marine Le Pen har dock fortfarande en del arbete att göra fram till det verkliga presidentvalet, som är planerat till 2017. Opinionsundersökningen visar också att en andra omgång mellan Sarkozy och Le Pen skulle ge den förre presidenten 67%, mot Le Pens 33%. I det mer osannolika scenariot med en duell mellan Hollande och Le Pen blir det jämnare, där Hollande skulle få 54%, mot Le Pens 46%.

Nicolas Sarkozy (UMP)
President François Hollande är den minst populäre presidenten i modern tid, då endast 17% av fransmännen uppger sig vara nöjda med honom. Efter de nyligen avslutade kommunalvalen bytte han ut sin premiärminister mot den mer populäre inrikesministern Manuel Valls, men dennes popularitet har hittills inte smittat av sig på presidenten.

Le Figaro
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar