söndag 13 april 2014

Malena Ernman tar sig ton igen
Aftonbladet kan idag berätta att "Ernmans drift med SD en twittersuccé". Det stämmer säkert, då Twitter är ett idiotiskt forum, som följaktligen är fyllt till brädden av vänsterindivider.

Just Malena Ernman har tidigare utfört hyllade stordåd på Twitter mot SD. Sist fick hon mycket kärlek av andra fina människor då hon tog ställning för Soran Ismail:

"Hej @sverigesradio Jag är antirasist och antiSD och kan därför inte som avtalat medverka i kvällens @P4Karlavagnen Hälsningar Malena Ernman"

Vad har hon då gjort denna gång på sitt favoritforum? Jo, hon skriver ett par rader, som hon sedan hoppas ska kopieras i modifierad form av de andra på Twitter:

"Jag är hovsångerska. Eller som SD säger: vänsterextremist".

Ernman menar att SD kallar alla motståndare för vänsterextremister och att hon därför vill "uttrycka stöd för dem inom vänstern som står upp mot rasismen". Den tragiska sanningen är förstås att Malena Ernman nog inte förstår så mycket av politisk debatt eller vad som sker i samhället, men misstar sitt kändisskap för intellektuell skärpa. Många som av det ena eller andra skälet blivit kända eller ökända känner att detta kändisskap på något sätt gör dem skyldiga att ta ställning. Kanske borde de fundera på om en sångtalang verkligen innebär att man samtidigt besitter en överlägsen förmåga även på samtliga andra områden.

SD säger inte att alla meningsmotståndare är vänsterextremister. Vad Ernman möjligen tänker på, är de aktioner som genomförts den senaste tiden, där partiet stoppats från besök vid brandstationer, sjukhus och gymnasier. Där avslöjar talkörerna och banderollerna att vi har att göra med tämligen professionella demonstranter, som kommer från just yttersta vänstern. Personligen ser jag liberaler som lika mycket motståndare som socialister.5 kommentarer:

 1. Snart slår hon väl ett slag för skvalmusiken genom obligatorisk kisstratt.

  SvaraRadera
 2. Ernman får skriva och tycka vad hon vill. Det är hennes fulla rätt.
  Men hon är inte politiker utan artist. Kändisar och artister kan ju uttala sig och stödja efter eget sinne. Men det påverkar inte mig. Det är argument som påverka mig.
  Ernman är en utmärkt sångerska och verkar vara en trevlig person. Men det betyder inte att jag delar alla hennes åsikter.
  Det är fullt naturligt. Jag har inte alltid samma åsikt som min fru har eller mina bekanta.
  /PJ

  SvaraRadera
 3. Malena Ernman talar mot bättre vetande. Hon är en patetisk kärleksjunkie - har ett uppenbart tvångsbehov av att bli älskad av "alla" i fackeltågen. Om hon bara visste hur hennes framtid ser ut.

  SvaraRadera
 4. Om man är för empati, jämlikhet och medmänsklighet och röstar på SD. Är man en rasistisk vänsterextremist då?

  SvaraRadera
 5. Artister, musiker och idrottare kan med några få undantag betraktas som politiska analfabeter. De har ägnat sina liv helt åt att träna sin röst, hantera sitt instrument eller träna sin kropp och deras idrottsgrens tekniker. Den lilla fritid de har ägnar de knappast åt att läsa politiska böcker och en massa ingående politiska artiklar och delta i långa politiska diskussioner. Några få undantag kanske finns men att Malen Ernman skulle tillhöra ett sådant är uteslutet.

  "Jag är hovsångerska. Eller som SD säger: vänsterextremist".

  Den kommentaren avslöjar inte bara att hon är lika politiskt omedveten som en mellanstadieelev utan även förvånansvärt intelligensbefriad. För 99 % av befolkningen associerar "hovsångerska" till överklass och att sverigedemokrater skulle ha en så absurd uppfattning som att sopraner är kommunister är en retorisk blunder som bara blir tragikomisk.
  Om hon med den plumpa kommentaren vill flörta med extremvänstern så är ju frågan om inte till och med dom genomskådar det och har vett på att skämmas.

  Stig

  SvaraRadera