söndag 20 april 2014

En resa med Cecilia Malmström


Cecilia Malmström i Bulgarien för att besöka syrier

EUs kommissionär Cecilia Malmström (fp) förekommer ibland på denna sida. Eftersom hennes kamp för större invandring är europeisk, har hon lyckats göra sig avskydd i hela Europa, vilket framkommer i dagens reportage i DN, som rymmer en mängd fantastiska guldkorn. Artikeln tar sitt avstamp i Bulgarien, där nu många syriska flyktingar först hamnar:

"När Grekland byggde stängsel mot Turkiet ändrade flykting­smugglarna sin rutt. Förra sommaren kom plötsligt tusentals syriska ­flyktingar till det fattiga Bulgarien. Smugglarna sa: Bulgarien är porten till Västeuropa, till länder som Tyskland och Sverige. Men EU:s lagar förbjuder flyktingarna att åka vidare. Nu är de fast i ett land som inte vill ha dem."

Det är vid det här laget väl känt bland de syriska flyktingarna att Sverige är landet som gäller, då vi är det enda landet i EU som har fri invandring från Syrien. Detta bekräftas av en Jihal Khalil, som tidningen träffar i Bulgarien:

"Vi måste komma till Eskilstuna. Till Sverige. Se hur det är här! Skulle ni kunna leva här?"

Hon är inte den enda:

"De syriska flyktingarna flockas så fort de får syn på oss.
– Sverige, Sverige! ropar de.
– Ta oss härifrån! Till Sverige! Till Tyskland, till Danmark!"

Bulgarien har som sagt bestämt sig för att bygga ett stängsel för att försöka stävja den illegala invandringen:

"De ledande politikerna enades om att följa grannlandet Greklands exempel. De beslöt att bygga ett eget stängsel längs en särskilt svårbevakad sträcka av gränsen mot Turkiet, den sträcka där 85 procent av flyktingarna hade tagit sig in.

Barriären, som byggs nu, blir 33 kilometer lång och ska bestå av täta rullar av kraftig ståltråd försedd med rakbladsvassa knivar. Totalt beräknas 600 kilometer rakbladstråd gå åt till stängslet."

Det som är särskilt tragiskt i Sveriges fall, är att vi inte ens behöver några stängsel, då vi ligger längst upp i norra Europa, skilt från kontinenten av ett hav. Istället anstränger vi oss för att locka flödet hit, medan andra länder alltså lägger resurser på att avstyra det. Cecilia Malmström ogillar stängslet och även det är förstås hennes angelägenhet:

"Vi från EU betalar inte för det. Visst ger vi pengar till gränskontroll, utbildar gränspoliser och så. Men vi vägrar betala för murar och stängsel."

Sedan berättar artikeln lite om hur Malmström uppfattas i Europa. För att få henne att framstå som en ljusets riddare, väljer man ut de mer vulgära protesterna:

"Det är tydligt vad hon brinner mest för. Europeiska politiker som vill hålla flyktingar borta himlar med ögonen när Cecilia Malmström talar med passion om Europas ansvar för att ge människor skydd, om att öppna fler lagliga vägar till Europa. Holländske Geert Wilders, känd för att misstänkliggöra muslimer, kallar folkpartisten Malmström för ”vänsterhippie”. På nätet skriver anonyma rasister om Malmström som ”folkförrädare” och ”negerälskare”."

"Just nu fylls hennes inbox av tusentals hatmejl från Spanien. Bakgrunden: Cecilia Malmström uttryckte nyligen oro över en händelse där spansk polis sköt med gummikulor mot 200 människor som försökte simma till halvön Ceuta, en spansk enklav på Nord­afrikas kust." 

Detta gör Malmström stolt:

"Cecilia Malmström hamnade på spanska tidningars förstasidor. Med ett blekt leende säger kommissionären att hon blev ”den mest hatade personen i Spanien”."

Vi har till leda hört dessa liberalers drömmar om att fler länder måste "ta sitt ansvar". Det kommer förstås inte att hända, men de fortsätter att vädja, eftersom de någonstans tror att Sverige är ett föredöme. För några dagar sedan var Malmström i Estland, för att övertala dem att öka flyktinginflödet:

"De senaste sju åren har de haft 430 asylsökande – det är ju vad som kommer till Sverige varje vecka."

I verkligheten kommer det fler än så till Sverige varje vecka, men visst är vi duktiga. Om det nu är så att vi har rätt och alla andra fel. På en plats i Bulgarien träffar DN och Malmström 21-åriga Sahar Ibrahim, som säger:

"Vi vill till Hässleholm. Jag har en syster där."

Tydligen försöker då Malmström säga att de verkligen kan bidra med något till Bulgarien, varpå samtliga flyktingar skakar på huvudet och förklarar att "Bulgarien är fattigt".

Själv är jag helt övertygad om att tiden håller på att rinna ut för personer som Cecilia Malmström. Även om hon själv inte är demokratiskt vald, kommer Europaparlamentet om en månad att fyllas av nya EU- och invandringskritiska ledamöter. Flödet till Sverige kommer troligen att fortsätta, kanske rentav intensifieras i några år till, men det kan inte fortsätta i evighet.

8 kommentarer:

 1. Dina sista rader ger mig tillbaka lite av det hopp, som jag redan förlorat.

  SvaraRadera
 2. Neej, va faan! Kom inte till Eskilstuna, redan vilda västern här. Somalier och irakier som skjuter varandra på öppen gata varje sommar nu.

  Hur fan vet de att de vill till just Eskilstuna? Suck.. :(

  SvaraRadera
 3. Intressanta uppgifter om syrier - verkar som om det smyger in andra nationaliteter! Moby Dick
  http://meritwager.wordpress.com/2014/04/19/en-migga-konsekvensen-blir-den-att-en-person-som-soker-asyl-med-falska-handlingar-mycket-val-anda-kan-fa-permanent-uppehallstillstand-i-synnerhet-nar-det-galler-sokande-som-uppger-sig-komma-fran/

  SvaraRadera
 4. Frågan är om systemet kollapsar eller om svensken ser sig kunna få en bättre levnadsstandard i annat land. Norge, Finland och Danmark ligger nog många svenskar nära om hjärtat. Utvandring dit kan vara ett mycket friare och gemytligare liv.

  Jag ställer mig mycket frågande till Scb:s rapportering: “På längre sikt antas invandringen minska samtidigt som antalet utvandrare ökar eftersom de senaste årens höga invandring inte förväntas fortsätta samtidigt som en högre folkmängd ger fler utvandrare.”1 Mig veterligen är det bara om Sverigedemokraterna har ensam regeringsställning som invandringen av lågutbildad arbetskraft samt mycket kulturellt avlägsna personer kan minska. Därmed har Sverige knappast vind i seglen i immigrationspolitiken de kommande decennierna. Vi har snarare tvärtom en stark vänster med Mp, V, och Fi som sammanlagt skrapar ihop c:a 20 procent av Sveriges röster. Fri invandring kan till och med bli en framtida realitet, detta skulle otvivelaktigt vara ett ödesdigert beslut. Hur kan vi ens tro att invandringen av lågutbildade och mycket kulturellt avlägsna personer framgent troligtvis kommer minska, som Scb tycks förespå?

  Kanske Sverigedemokraterna 2022 får ensam regeringsställning, men det tvivlar jag på. Vissa länder går under, andra lever vidare: är Sverige det förra eller senare?

  1. Källa: http://scb.se/sv_/Hitta-statistik/Statistik-efter-amne/Befolkning/Befolkningsframskrivningar/Befolkningsframskrivningar/14498/14505/Behallare-for-Press/372727/

  // Magne

  SvaraRadera
 5. Här upptäcker en förfärad Cecilia Malmström att de elaka grekerna satt upp ett stängsel så att asylanterna inte kan komma till Sverige: http://www.spiegel.de/fotostrecke/amnesty-international-report-on-greek-refugee-problem-fotostrecke-91237-7.html
  Får man länka hos Tobbe?
  J_B

  SvaraRadera
 6. Det är för länge sedan dags att spika igen gränserna.

  SvaraRadera
 7. Cecilia Malmström är Europas farligaste människa

  Heja tobbe!!

  SvaraRadera
 8. Utvandring från Sverige?
  Jag känner inte en enda nation som självmant lämnar över sitt land till främlingar och avsäger sin rätt till landet. Tvärtom, under historien har man krigat för att antingen skydda sitt land mot inkräktare eller utvidga sina områden.
  Drömmen om en Europas Förenta Stater är just bara en dröm. Hela Europa är fullt med konflikter mellan nationer, minoriteter, folkgrupper - alla vill markera och skydda sitt eget område och traditioner. Dessa konflikter kan inte lösas med tvångsåtgärder från EU-byråkratin. Såren efter första och andra världskrigen finns kvar, den stora lyckliga EU-familjen är bara en utopi.
  Så egna problem finns verkligen. Massimporten av främmande och icke-kompatibla folk bara mångdubblar de redan befintliga problemen.
  Jag ser ingen lösning, majoriteten av det svenska folket är villig att välja samma politiska ledare gång på gång som ger bort landet och i slutändan hela Europa - till en totalitär ideologi. Så länge "det sovande folket" inte vaknar, får idiotin pågå.

  SvaraRadera