onsdag 16 april 2014

I Nederländerna språkkrav för bidrag
Den som inte talar någon nederländska och inte vill lära sig språket, kommer inom ett år att förlora försörjningsstöd. En lag som kallas "Ingen nederländska, inget bidrag" ska tillämpas från och med nästa år, enligt ett förslag från statssekreterare Jetta Klijnsma från socialdemokratiska PvdA.

I förslaget anges att den som ansöker om försörjningsstöd måste kunna tala grundläggande nederländska. Detta förtydligas som en förmåga att föra enkla samtal om vardagliga ting. Talar man inte språket, blir det obligatoriskt att lära sig det.

Den som vägrar att lära sig språket, förlorar direkt 20% av sina bidrag. Konstateras efter ytterligare ett halvår att den sökande inte gjort några framsteg försvinner 40%. Efter ett år utan framsteg försvinner allt försörjningsstöd.

Telegraaf
Jetta Klijnsma (pvda)


6 kommentarer:

 1. Oj, oj, oj. Blir detta verklighet i Sverige, kommer sfi få fullt upp!

  SvaraRadera
 2. Tufft krav! Det sägs ibland att holländska är språket som gäller i helvetet. Tyskarna är poliser. Italienarna sköter tågtiderna. Svenskarna står för humorn. Engelsmännen för maten. Det fanns mer som olika nationaliteter sköter men jag kommer inte ihåg allt men det var rätt fyndigt och roligt.
  Rune

  SvaraRadera
 3. Hon kan inte vara riktigt socialdemokrat. Ett sådant förslag skulle aldrig en riktig, svensk socialdemokrat framföra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Geert Wilders och några före honom har väl fått holländarna att vakna något, även bland socialdemokrater. Men här i Sverige är väl en sådant här förslag från någon inom 7-klovern omöjligt att förvänta sig. En nåd att stilla bedja om.
   /Mats

   Radera
 4. @anonym
  Jo, plus att spanjorerna lägger järnvägsnätet, och grekerna sköter regeringen[1].

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en skyldighet att lära sig språket inga tolkar efter ett halvår.Inget bidrag.
   Har efter jag fyllt 70 År lärt mig ett nytt språk.(Latinskt) Efter 20 år i Sverige har många inte lärt sig ett dugg.Vi svenskar ska inte behöva
   lära oss Arabiska i sverige.
   Bertil

   Radera