måndag 12 maj 2014

Anders Westgårdh bjuder på lite förakt
I dagens Aftonbladet skriver Anders Westgårdh några rader om det stundande Europavalet, under rubriken "Det kan vara början på något fasansfullt". Det är en märklig och föga briljant artikel, men budskapet verkar vara ungefär att man ska gå och rösta för att hejda fascismen, vilket vi hört några gånger förut. Min gamla tes om att man kan hålla hur låg nivå man vill, så länge man tillhör rätt sida, bevisas när Westgårdh kallar Malena Ernmans infantila stycke för "fantastisk debattartikel" och "elegant":

"Det är klart att EU inte är perfekt och därför måste förändras.
Men dom som bara sitter i Bryssel och antingen lipar eller stoppar käppar i hjulet, dom har jag inget till övers för även om de representerar partier jag normalt respekterar – för jag envisas med att tro på det europeiska projektet.
Av samma skäl blev jag jublande glad av den fantastiska debatt­artikel som hovsångerskan Malena Ernman publicerade här i förra veckan, och som så elegant summerar den syn på Europa som jag upplever som helt självklar: ”Europa hör ihop. Och vi har råd att hjälpa varandra.”
Svårare än så är det ju inte."

Westgårdhs relation till verkligheten blir sedan än mer fantastisk:

"Det är hemska tider vi lever i, och i värsta fall är det bara början på något fasansfullt.

Fascismen frodas inte. Den växer så det knakar i takt med stöveltramp och piskrapp. Det har sedan länge passerat det stadium som kallas oroväckande. Det är direkt äcklande."

Fascism, stöveltramp och piskrapp? Det börjar snart bli dags att införa någon form av etisk kod för det här landets journalister, för vad han talar om är ju förstås fullt demokratiska partier, som vårt eget Sverigedemokraterna. Varför är invandringskritik exakt samma sak som "stöveltramp"?

"Att i det läget hata EU är enkelt om man har sina sympatier i extremhögern och lever på att betrakta hela kontinenten som en mångkulturell konspiration. Det är okej. Ni kan stanna hemma.

För den som fortfarande tror att fascism och nazism kan mot­arbetas med demokrati och hjärta är det dock verkligt oroväckande (!) att så många unga verkar inställda på att skolka från valet till EU-parlamentet. Det är risk att fram­tiden visar att dom hade otur när dom tänkte."

Jag har aldrig hört någon betrakta kontinenten som en "mångkulturell konspiration". Däremot finns det förstås individer i exempelvis Europaparlamentet som vill maximera invandringen till kontinenten, liksom det finns de som vill minimera den. Det är nämligen vad demokrati innebär, inte att vara för mångkultur. Att tycka att de som inte håller med en själv gott kan stanna hemma från valet, vittnar inte heller om ett särskilt demokratiskt sinnelag.

Självklart bör varje EU- och invandringskritiker ta sig till valurnorna den 25e maj. För att citera Marine Le Pen: "Det är er plikt som patrioter!"


5 kommentarer:

 1. Vem är han?? Är det han som brukar kåsera om melodifestivalen och andra trivialiteter? Var fick han plötsligt luft ifrån, eller tänkte han bara att kan en sån som Malena Ernman, så kan jag!!

  SvaraRadera
 2. Aftonbladet börjar vara helt desperata, nu är allt tillåtet att skriva, sant osant lögner, halvsanningar..
  Respekten för vad vanligt folk tycker är ingen alls..
  Kanske Hr Westgårdh borde ställa sig själv en enkel fråga: VARFÖR, blir det såhär..

  SvaraRadera
 3. Svinhugg går igen!!
  http://soldatmamma.blogspot.se/2014/05/aftonslaskets-anders-westgardh-dundrar.html

  SvaraRadera
 4. Anders Westgårdh... Jaha ännu en sån där som ska lägga till en meningslös bostav i sitt efternamn för att det ska se intellektuellt ut, "gård" vet jag vad det är men en "gårdh" har jag aldrig sett...

  För att ge lite status åt Malena Ernmans patetiska artikel kallar Ahnders Whestgårdh henne för hovsångerskan Malena Ernman som om hovets hederstitel har något med hennes intelligenskvot, auktoritet eller status som politiskt lallande mezzosopran att göra. Snart dyker det väl upp en "antirasistisk" hovrappare och en hov-hip-hop-grupp som sådana som Whestgårdh referera till.
  Tänk om hovsångaren Loa Falkman är EU-motståndare eller Sverigedemokrat? Vem är då mest "hovlig" för att rätt bedöma om EU är bra eller dåligt?

  Att bli journalist idag verkar inte vara någon större bedrift. Det räcker med två år på journalsitlinje på folkhögskola, äldst och dummast först in. Sedan är det bara att plugga in en repertoar av ord och begrepp som stöveltramp, piskrapp, brunskjortor, kristallnatt, SA, SS, Gestapo, propagandaminister, Hitlerjugend... Hitler, Mussolini, Göring och Goebbels är väl så uttjatat nu att till och med en Aftonbladetmurvel generas över att vara så förutsägbar men det finns ju Martin Bormann, Ernst Röhm, Alfred Rosenberg men det låter kanske inte tillräckligt vulgärt för att passa in i en Aftonbladet-artikel.

  Nackdelen med ett lågt valdeltagande är att de invaldas legitimitet då sjunker och det är därför som politikerna uppmanar folket att gå till valurnorna när det är riksdagsval. Soffliggare är ett hot mot demokratin, ja dvs det som finns kvar av den. EU-valdeltagandet i sin helhet verkar dom dock skita i, bara deras egna sympatisörer röstar.
  Sådana som Anders Westgård vill däremot att valdeltagandet ska vara så lågt som möjligt om många röstberättigade är EU-kritiker. Han föredrar alltså näst intill illegala EU-parlamentariker framför en demokratisk sammansättning som inte delar PK-maffians "värdegrund".

  Stig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha.. Ahndersh aaf Hwhestghårrrdhh.. :)

   Radera