måndag 12 maj 2014

Dagens citat: Eva Nisser (junilistan)


"En stor besvikelse förstås, och det beror på att vi inte syns i storstäderna. Nu har media bestämt sig för att det är Gudrun Schymans "tur", förra valet var det Piratpartiet. Om vi bara syns kan vi göra bra ifrån oss i valet."Junilistans kanslichef Eva Nisser kommenterar partiets opinionssiffror på 0,3% inför Europavalet. Nu ser jag i och för sig ingen större anledning att rösta på just Junilistan, men hon har naturligtvis helt rätt i hur medierna agerar. Genom att beskriva Feministiskt Initiativ som en framrusande våg, och dagligen rapportera om varje ökning i promille, ser man nu ut att få in partiet i Europaparlamentet. Medierna undviker också noggrant varje kritisk fråga eller skildringar av partiets program, eftersom det är bland de vansinnigare vi sett på många år.

Är det någon som minns hur medierna andäktigt rapporterade om Sverigedemokraternas uppgång 2006 eller hur det var på väg in i riksdagen 2010? Nej, det beror på att man in i det längsta gömde partiets siffror i "Övriga" och hoppades tiga ihjäl det.

Expressen2 kommentarer:

 1. Nils Lundgren var den politiker som, näst efter Göran Persson, fick mest medieuppmärksamhet i EU-valet 2004. Trots att han kom från ingenstans. Utan den draghjälpen är naturligtvis Junilistan nada.

  Jonatan

  SvaraRadera
 2. Finländska Hufvudstadsbladet (Matts Lindqvist) hänger helt visst med - Gudryn Schymans valframträdande vid Uppsala universitet jämförs med en rockkonsert. Applåderna vill aldrig ta slut och det är stående ovationer både i början och när hon slutar.

  Veteranpolitikern föräras en stor bild i färg framme vid talarpodiet och under finns en färgbild av entusiastiska unga anhängare som ger stående ovationer i jättereportaget.

  Schyman säger: "De som är rädda för feminismen bör vänja sig vid den".
  Hon betonar att det inte handlar om något krig mellan män och kvinnor.
  "Feminismen innebär snarare att det blir slut på kriget när vi uppnått jämställdhet".
  (Lägg märke till logiken!)

  Hbl reporterns mest kritiska fråga blir:
  "Men också andra partier driver feministiska frågor. Varför behövs FI".

  SvaraRadera