söndag 11 maj 2014

Varning för Geert Wilders vänner
I Sverige försöker man skrämma potentiella sverigedemokratiska väljare med de otäcka vänner partiet kan tänkas ha i Europa. Det gör man dock även i övriga länder. I Nederländerna har nu socialdemokratiska regeringspartiet PvdA till och med skapat en hemsida med namnet Wilders vänner. Som förväntat är nivån låg och lika förväntat dyker direkt Jean-Marie Le Pen upp, där man förstås kan läsa att han har tyckt att Förintelsen var en detalj i historien. Eftersom detta uttalande från 1986 dyker upp i tid och otid tror jag att jag en dag kommer att lägga upp det filmade inslaget, men jag har berättat lite mer om bakgrunden bland annat här.

Vårt eget Sverigedemokraterna dyker också upp:

"Sverigedemokraterna ser ut som en främmande fågel i den europeiska högerextrema isvaken: i sin stil är de lite mer återhållsamma, men rötterna är mer höger än hos någon annan: partiet kommer ur nynazismen. Ståndpunkterna är vad du kan förvänta dig: tillbaka till traditionella svenska värden, drastisk invandringsbegränsning osv. Goda vänner med Front National som 98 skänkte en halv miljon kronor. Det är europeiskt samarbete!"

Man bjuder också på lite citat från de europeiska partierna:

Filip Dewinter, Vlaams Belang:
"Precis som i Nederländerna borde vi ha färre marockaner i Antwerpen och färre romer i Gent."

Mogens Camre, Dansk Folkeparti
"Låt mig vara tydlig: Muslimer ska leva i muslimska länder - och det är uppenbarligen inte här."

På sidan står slutligen hur PvdA står för tolerans och man kan klicka att Geert Wilders vänner inte är ens egna. Av någon anledning ges ingen möjlighet att klicka det motsatta. Så långt sträckte sig uppenbarligen inte toleransen.

Telegraaf

Detta är alltså det bästa ni socialdemokrater har att komma med? Jag tror att jag kommer att bli en vän till Geert Wilders ett tag till.


2 kommentarer:

  1. Gert Wilders är en föregångare och mycket modig man som utmanar islamisterna. Hoppas det går bra för PVV i EU-valet!

    SvaraRadera
  2. Berndt Lucke är bäst. Ingenstans är PK större än i Tyskland. Å andra sidan är tysk media ej vänstervriden som i Sverige, och ultrapajasar som Fridolin och Schyman får inget utrymme.

    SvaraRadera