lördag 10 maj 2014

De patriotiska ungdomarnas Jeanne d'Arc
Varje år firar Front National 1a maj, genom att hylla den unga hjältinnan Jeanne d'Arc (1412-1431). Vid denna manifestation hålls ett anförande av partiets ledare, som ju sedan ett par år heter Marine Le Pen. Förra året översatte och textade jag hela hennes tal, vilket visade sig uppskattas, och jag har som ambition att göra det även i år, då dessa tal helt enkelt är fantastiska, även för oss icke-fransmän. De som ännu inte tagit del av förra årets tal, kan jag varmt rekommendera att se det i sin helhet här. Som svensk blir man närmast tårögd av att ingen här talar om vårt land på detta sätt.

Textning är en mycket tidsödande process och jag har därför ännu inte hunnit färdigställa årets tal. I väntan på det, hoppas jag att nedanstående film, gjord av ungdomsförbundet, Front National de la Jeunesse, kan skänka en känsla av framtidshopp. Jag rekommenderar fullskärm och generös volym.5 kommentarer:

 1. Tack Tobbe, Le Pen är verkligen beundransvärd.

  SvaraRadera
 2. Man får gåshud av Marine Le Pens tal om patrioter och Frankrike,men hur skall det gå för Sverige där multikultur hyllas av alla från höger till vänster.Bara Sd har en avvikande åsikt om multikulturens sanna väsen,splittring av landet,inget gemensamt mål att sträva mot.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hänger idag allt mitt hopp för Europa på Marine Le Pen. Jag önskar dessutom innerligen att Jean-Marie Le Pen finns kvar för att uppleva soluppgången!

   Radera
 3. Vackert! Vive Marine le Pen, vive Jeanne d'Arc!
  Ina Höst

  SvaraRadera
 4. Et vive Karl Martell, Poitiers 732!

  SvaraRadera