fredag 9 maj 2014

Ovanligt bisarr artikel om SDs väljare
Vad är det egentligen för människor som röstar på Sverigedemokraterna? Frågan har inte gäckat mänskligheten sedan den första kilskriften, men den har uppenbarligen förbryllat nomenklaturan i Sverige sedan förra valet. Då den upplyste personen i Stockholms innerstad aldrig skulle kunna tänka sig att rösta på partiet, och inte heller känner någon som skulle göra det, förblir det ett spännande mysterium. På något närmast övernaturligt sätt har partiet tagit sig in i riksdagen, trots att hela bekantskapskretsen tar avstånd från det.

Charlotta Mellander, som kallar sig professor i nationalekonomi, har också funderat kring vem som egentligen stödjer partiet och presenterar idag, på SVT Opinion, en artikel som är så fördomsfull, infantil och motsägelsefull, att jag undrar både varför den skrevs och varför någon senare publicerade den. Charlotta Mellander ska alltså vara forskare, men bjuder oss inte på några resultat eller gedigna analyser, utan helt lösryckta påståenden, som vi dessutom hört till leda förut. Märkligast av allt är att inlägget illustreras med en karta som fullständigt motsäger allt som påstås i texten.

Håll i er nu, för här kommer fördomarna ni alltid hört om sverigedemokrater, serverade av en professor:

”Då framtidsutsikterna känns mörkare och det inte tycks finnas någon direkt lösning på problemen är det lätt att söka någon att klandra."

Och vilken ekonomisk forskning har gett den insikten? För du är väl inte även professor i psykologi, Charlotta? Om man inte hade varit så luttrad, hade man förstås även kunnat undra vad påståendet har med Sverigedemokraterna att göra, men vi förstår naturligtvis att sverigedemokraten har blivit som han har blivit, eftersom hans tillvaro är mörk och han skyller allt på "de där invandrarna". Liknande märkliga påståenden återkommer flera gånger i Mellanders bisarra inlägg.

"Sverige håller på att delas. En plats som Stockholm växer med flera busslaster i veckan. På många andra väsentligt mindre platser finns det knappt underlag för att driva en närlivsbutik längre.
En majoritet av landets kommuner har problem att behålla sina ungdomar - i princip i samtliga fall kommuner som redan minskar i befolkning och som kännetecknas av lägre utbildningsnivåer, lägre inkomster och högre arbetslöshet.
I många fall är det gamla bruksorter som under en lång tid levt gott på traditionell tillverkningsindustri, men som aldrig ställde om till det nya kunskapssamhället och som i dag betalar priset för det."

Även detta har vi hört till leda, men jag bjuder på det, eftersom det är grundläggande för Mellanders "analys". I Stockholm växer det och där samlas de intelligenta. De övriga, som är mindre intelligenta, mindre utbildade, och följaktligen sverigedemokrater, går och driver på de berömda bruksorterna, eftersom de blev kvar när tåget gick och allt det här nya och spännande började. Nu börjar vi närma oss kärnan i Mellanders forskning, som hon sammanfattar med:

”Ekonomiskt välstånd och tolerans tenderar att gå hand i hand”

Även här kan man förstås undra vad det har med sverigedemokrater att göra, men återigen förstår vi ju vad hon försöker säga. De intelligenta människorna har sett till att skaffa sig högre löner och då deras intelligens förhindrar intolerans, det vill säga en röst på Sverigedemokraterna, är det alltså logiskt att tolerans och rikedom hänger ihop.

Om ni redan nu tycker att Mellanders "forskning" verkar vara rent nonsens, så kommer här själva höjdpunkten: den utlovade kartan som visar i vilken grad invånarna röstar på SD:


Där ser man. Lite enkel grafik visar, vilket vi redan visste, att SD är starkast i Skåne och svagt i Norrland, och att det alltså inte finns något samband alls mellan hur rik eller fattig en landsdel är. Det stämmer att SD är svagt i Stockholm, men det får skånska siffror i Malmö och västsvenska i Göteborg. Detta hade jag kunnat berätta för vilken intresserad publik som helst, utan att stackars Charlotta Mellander hade behövt bli inblandad och förvirrad.

11 kommentarer:

 1. ”Då framtidsutsikterna känns mörkare och det inte tycks finnas någon direkt lösning på problemen är det lätt att söka någon att klandra." mörkare? mörka kanske? eller mörkare än ngt?

  SvaraRadera
 2. Typisk ankdammsmänniska. Hennes värld är hennes bekantskapskrets, och hennes mentala gåvor hindrar henne att se bortom den. Egentligen en ganska tragisk figur som vägrar ta av sig skygglapparna och se hur verkligheten ser ut.

  SvaraRadera
 3. Hahaha vad du gräver fram bra saker och sedan kommenterar dem. Tusen tack för ditt livsverk. Nu vet jag ju redan att alla utom de som kallar sig konservativa i någon form är helt indoktrinerade i Sverige.

  Kvinna snart 40 år. Säker ansvar för barn. Professor. Nationalekonomiskt utbildad. Samtidigt helt oförmögen att tänka klart, ifrågasätta sig själv eller de numera tämligen kaotiska konsensusåsikterna.

  SvaraRadera
 4. Jag tror faktiskt att det är det stora antalet invandrare och en tendens att vara lite mer kritisk till det som propageras ut från Stockholm, som gör att just Skåne är ett SD-fäste. Avfolkning är verkligen inget påtagligt fenomen här nere, snarare råder det motsatta.

  SvaraRadera
 5. NÅGRA FRÅGOR till VÅRA FORSKARE ATT BESVARA SKRIFTLIGEN

  * Vilka universitet i Afghanistan, Irak och Somalia håller hög internationell klass? Lista dom.
  * Varför har alla "högutbildade" kvar sina betyg, trots att 90 procent tappat passet? Eller är den påstådda utbildningsnivån lika odokumenterad som identiteten.
  * Vad är bra med Islam?
  * Finns det något dåligt med Islam? I så fall vad?
  * Vad är bra med Sharia?
  * Vad är dåligt med Sharia?
  * Blir det sekulära Sverige bättre eller sämre med mer Islam?
  * Vill du att etniska sekulära svenskar skall förbli i majoritet i Sverige?
  * Vilka fem muslimska länder tycker du bäst om? Det finns 56 muslimska länder att välja på.
  * Sammanfattningsvis hur överensstämmer din värdegrund med Islams?

  kung_och_fosterland

  SvaraRadera
 6. Jag brukar ofta roa mig med att kontrollera var dessa "mångfaldsivrare" själva bor. En undersökning via Ratsit beträffande grannarna visar att det är idel pursvenskar bland dem.

  SvaraRadera
 7. Kollade lite snabbt var denna självutnämnda "allround-expert" kunde tänkas att bo. Hittade henne i ett trivsamt villa & radhusområde i Jönköping (Humlegården) där det garanterat inte ser ut som på områden som till exempel Råslätt i samma stad... Såg också att hon hade fyra olika styrelseuppdrag. Upp till andra att bedöma hur bra hennes otroligt allseende blick, ser på oss vanliga obildade idioter. Själv har jag en bestämd uppfattning om att denna trångsynta människa är helt oförmögen att kunna se verkligheten som den faktiskt är även om hon skaffat sig större och vidare kunskap om vem den vanlige SD-röstaren är. Sanningen är ofta illa sedd av den som alltid tror sig ha rätt! Oavsett vilket är det alldeles för många "förståsigpåarre" som har märkliga uppfattningar om just SD. Blir mer och mer övertygad om att vår skygglappsförsedda PK-elit är otroligt rädda för att deras illusion om paradiset Sverige ska börja krackelera...

  SvaraRadera
 8. Den döende tillverkningsindustrin är ett sorgligt kapitel i sig. Kunskapssamhälle vilket tjafs. Tillverkningsindustrin dör ut pga idiotisk socialism och en vänsterkultur där man ska vara universitetshippie med en examen i internatilnella relationer och exportera kunskap med hjälp statlig subvebtion, istället för att vara en produktiv arbetare och skapa välstånd.
  Jag bor i stockholm och hade en diskusson med en vänstertyp för några veckor sedan. Personen i fråga sa till mig att visst är det sjukt med folk som vill att aborter ska vara olagliga och jag som är konservativt lagd sa att det inte alls är sjukt för att sen höra vänsterpersonen totalt byta åsikt "Nej visst nej det är klart att det är ett liv det också".
  Jag tror att väldigt många som idag är emot SD kommer att vända på en femöring.
  /Emil

  SvaraRadera
 9. Säg att du vill ha en måttlig invandring och kontroll över vad som drar fram över våra gränser och du blir stämplad som rasist... Säg att du vill ha klara och bestämda regler, måttliga krav och straffsatser som inte påminner om ett aprilskämt och du stämplas som fascist... säg "ordning och reda" istället för anarki och du stämplas som nazist...

  Begreppsförvirringen i samhället sprider sig som ett aggressivt datavirus som till slut leder till haveri och utradering av allt värdefullt man samlat på sig och byggt upp under lång tid och som kanske aldrig kan ersättas. Denna begrepssförvirring är en del av strategin att smula sönder vår kultur och samhälle för att ur ruinerna bygga upp något annat som endast en slug och konspirerande minoritet vill ha. Detta kunde ha varit nog men när det har gått så långt att titlar som "specialist", "doktor" och "professor" förlorat sitt värde och till och med väcker en befogad misstanke om att det rör sig om en ren charlatan då är samhällets hälsotillstånd kritiskt.

  "Professorerna" Charlotta Mellander, Mattias Gardell, Stefan Jonsson (pseudoforskare med politisk agenda) och fejkhistorikern Henrik Arnstad är bara några exempel på "forskare" inte kan hålla isär sådana enkla begrepp som "objektivitet" och "önskningar", Deras förutbestämda meningar leder till agendasättande forskning och med deras egna fördomar försöker dom ta kål på andras "fördomar".

  Det nya begreppet "agendasättande journalistik" kan man ta eftersom de flesta vet att den alltid varit det men först nu erkänns det öppet för att det inte går att dölja längre.

  Forskare ska inte försöka förbättra världen utan försöka förstå den och helst förklara resultaten för oss obildade bonnläppar med hängande haka som bl.a. röstar på SD.

  Stig

  SvaraRadera
 10. Min far undrade alltid varför socialdemokraterna alltid vann valen innan 1976,- "han kände ju inte en enda sosse" trots att han bodde i en "sossekommun",- konstigt eller?? Jörgen

  SvaraRadera
 11. Om man ser till dom forskningsresultat som denna eminenta forskare fastslagit,då förstår vi vart alla forskningspengar går.Det sitter i dag tusentals liknande idioter och forskar för statliga pengtar.Resultaten av denna stora forskning framgår tydligt av hennes artikel.

  SvaraRadera