fredag 6 juni 2014

Även TV4 bjöd på antisvensk orgie. Förstås.
När TV4s morgonprogram kände sig tvunget att på något sätt uppmärksamma denna dag, gjorde man det bland annat genom att sammankalla en "nationaldagspanel". Till denna bjöds naturligtvis inte historiker, författare eller patrioter in, utan just de som visserligen saknade kunskap, men som ändå pålitligt kunde ta avstånd från nationen och lyfta fram mångkulturen. De tre medlemmarna var följaktligen Mona Sahlin, Ametist Azordegan och en etnolog vid namn Ida Hult.
Kanalen bjöd även på ett spännande möte mellan framför allt Steffo Törnqvist och Loreen. Då ingen av dem är någon större tänkare, blev det en mycket fin, men tämligen surrealistisk dialog. Om man ska välja en av inslagets alla fascinerande passager, tror jag att följande är det främsta guldkornet:

Loreen: Vi har ju väldigt bra värderingar, många av oss.
Steffo: Vi har det också väldigt bra.
Loreen: Men det har vi. Men det har vi jobbat hårt för. Jag tycker att vi är en fin förebild för resten av världen.
Steffo: Det är ofta lätt att glömma, att de flesta har väldigt fina värderingar. Några få har inte det, och de hamnar ofta i fokus.
Loreen: Ja, ja faktiskt. Men, men, återigen, det viktigaste är att fokusera på det som är bra, för att inte ge för mycket energi till det som är negativt. 

Här orkar Jenny Strömstedt inte längre med alla antydningar utan måste skjuta in:

Ja, hur förhåller du dig till Sverigedemokraternas framfart, eller om man tittar på Europa, de här extremisterna?
Morgonprogrammet visade även en ceremoni utanför riksdagshuset, för några av det senaste årets 30 000 nya svenska medborgare, men jag tror att vi nöjer oss där.


15 kommentarer:

 1. Mona Sahlin och svenskt nationaldagsfirande är den mest absurda och paradoxala kombination man kan komma på. Det påminner om den sjuka humorn i Monty Python och Life of Brian.

  Jenny Sjöstedt ska inte prata om extremism eftersom hon själv demonstrerade ihop med våldsvänstern i Kärrtorp och rappare med mordiska texter mot Åkesson och SD.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ej att förglömma när Jonas Wahlström från Skansen var på TV4 med en utrotningshotad kubansk alligator och förklarade mångfald i naturen för Sjöstedt.

   Ur minnet:
   Wahlström: "Mångfald är när det finns rena arter. Det är viktigt att kubanska alligatorer inte blandar sig med andra alligatorer."
   Sjöstedt: "Det låter otäckt.Är det inte mer mångfald om alligatorerna får barn med den de vill?"

   Vi lever redan i filmen Idiocracy (av Mike Judge, som gjort Beavis & Butt-head)

   Radera
  2. Nu hittade jag ett referat av detta i ett inlägg på Flashback. Det var visst kubansk krokodil och inget annat...

   Jonas: "Det är ju litet roligt för det här är världens sällsyntaste krokodil. Den Kubanska. Den finns bara på Kuba i ett litet reservat där. Det kanske bara är några hundra kvar i hela världen."
   Jenny: "Alltså, vi har ju förstått att den är utrotningshotad men också…."
   Jonas: "Starkt hotad, hotad ja."
   Jenny: "Alltså, en av aspekterna av det här är ju att de (krokodilerna) parar sig med andra arter. Är det någon fara med det egentligen?"
   Jonas: "Det finns en annan art."
   Jenny: "Alltså…" (avbryter Jonas)
   Jonas: "Ja, det blir en korsning helt enkelt. Det blir ingen äkta art."
   Jenny: "Varför är det så viktigt att vara äkta?"
   Jonas: "Ja, Jo. Det skulle ju se litet konstigt ut om alla djur skulle korsa sig. Zebrorna skulle inte vara randiga men prickiga.
   Jenny: Ja men gör det någonting då? Jag tänker på mångfalden här alltså." (Avbryter Jonas)
   Jonas: "Det är inte den mångfald vi talar om. Mångfald skall bestå av flera äkta arter. Vi ska inte korsa allt ihop. Det blir ju litet fel."
   Jenny: "Ja, det låter ju obehagligt på ett sätt."
   Jonas: "Alltså, man håller djuren separerade. (….) Det har gått väldigt bra…"
   Jenny: "Men alltså"
   Manlig programledare stiger in och tar över
   Jenny: "Jag har alltid drömt om att vara barnmorska"
   Jonas: "Det här är krokodiler…"

   (Finns även som länk i mitt nick. Från ca 1:30)

   Radera
  3. Jag fick inte länken att funka men letade upp klippet via Google för att Jennys dumhet är så underhållande eller kanske skrämmande är mer korrekt.
   http://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon?video_id=2212596

   Radera
 2. Tobbe, du hittar på! :)
  Måste kolla klippet, och se - det kan väl inte vara sant!!
  --
  Jo, det vaaar sant!
  Kommer nog inte att överträffas (nej jag menar underträffas) förrän till valvakan i höst. Den kommer att bjuda på stooor underhållning

  Man kan hålla sig för skratt!

  SvaraRadera
 3. Nu e hon berb. Inte svensk? Vad säger Soran?

  SvaraRadera
 4. Kollar på Wikipedia; hon är född i Åkersberga. Men ändå är hon berb?
  Ingen fråga på det från Strömstedt?
  Jaja, det är inte lätt att förhålla sig i postmodernismen

  Ursäkta att jag hackar mig fram, men jag skriver medan jag lyssnar

  Var inte alla som är födda i Sverige svenskar? Eller är det bara om man åker tunnelbana?

  SvaraRadera
 5. Jag råkade tyvärr titta på nationaldagsfirandet från Skansen som sändes i DDR1. Fruktansvärt.

  Oscar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör inte om det, va? Man lär sig med ålder och erfarenhet, haha
   "Kakan" var droppen för mig

   Radera
 6. Förlorare skall man inte trampa på men dessa sorgliga argument lösa stackare som är på ren SVENSKA dumma i huvudet.Skall VI inte ta så allvarligt problemet är media och dess enorma trams efter EU valet.

  SvaraRadera
 7. TV4, vilka idioter...!

  SvaraRadera
 8. Åkesson var modig som kom i folkdräkt till kyrkan där Eva Brunne predikade. Där visade han att han stod upp för det lokala och det svenska. Det har ansetts lite töntigt men jag ser idag vad det beror på. Propagandan under 50 år.

  Propagandan är effektiv. Den nöter in i det undermedvetna ett budskap. Det sker öppet och dolt på olika sätt. T.ex. genom att vita alltid är de onda och beräknande i Hollywoods filmer medan svarta alltid är godhjärtade, likväl som judar, om de inte är offer. Har någon sett en ond jude gestaltas i en film?

  Steffo och Jenny är godheten själva. De vill öppna upp Sverige för alla och även svenska skattkistan som snart är tom. Det vore klädsamt om de kunde börja med Israel. Många Palestinier skulle vilja ha politiskt inflytande där.

  Tyvärr, svenska folket ät hjärntvättade bortom all räddning. Förmodat intelligenta vänner vägrar att ta till sig fakta. Fakta som är helt ovedersägliga. De hissar inte ensa flaggan på nationaldagen i sin avsky mot dem som önskar behålla Sverige svenskt.

  Jag är säker på att vi aldrig kommer åt detta om vi bara fokuserar på Islam. Fler måste förstå vilka onda krafter som ligger bakom. Först då kan vi på allvar ta itu med detta.

  SvaraRadera
 9. Jenny gjorde dessutom klart för Ametisten att köttbullar minsann inte är en svensk maträtt utan att köttbullar precis som kåldolmar är en importvara från 1700-talet.
  Jag undrar, om inte köttbullar som uppenbarligen har funnits i landet i flera hundra kan betraktas som en svensk maträtt hur kan då pk-maffian påstå att alla som satt sin fot i Sverige är svenskar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Doublethink...

   Radera