fredag 6 juni 2014

Dagens bild II: Stefan Löfvens nationaldagsfirandeStefan Löfven firar denna dag, tillsammans med andra sjuklövare, i Rinkeby, ackompanjerad av ett spännande mångkulturellt program. Erik Ullenhag, som just har talat på Islamic Center i Malmö, bjuder sedan på lite extra tragikomik, i ett svar till Mehmet Kaplan, av alla människor:

12 kommentarer:

 1. Andra generationens invandrare6 juni 2014 17:59

  Jag är inte så lite besviken över att de så kallade Sverige-vänliga hemsidorna inte tagit upp kampen mot den tämligen osvenska nymodigheten* med nationaldag. Denna dag, instiftad av Olof Palme och gjord till helgdag av Göran Persson, är ruskigt osvensk. Norrmän, jänkar och fransmän kan ägna sig åt sådant, i Sverige flaggar vi och kanske äter något gott. Det får räcka så...

  *=Man inser att man börjar bli till åren när man kallar ett 31 år gammalt politiskt beslut för "nymodigheter".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med; Svenska Flaggans Dag var en fin, svensk gammal tradition, som stod ivägen för det mångkulturella projektet, så den måste naturligtvis bort
   http://www.youtube.com/watch?v=IfKnvyt6-8s

   Radera
  2. vilket land är inte stolt över sin flagga eller traditioner ..men som rätten du har flytta till det landet du tycker är bättre .jag håller dig inte kvar här

   Radera
  3. Andra generationens invandrare7 juni 2014 13:23

   Om du är så stolt över Sveriges traditioner kanske du skulle beakta dem och inte ägna dig åt ett amerikaniserat flaggviftar-jippo med endast tre decennier på nacken.

   Och vidare kan du hedra vårt vackra och anrika språk genom att öva upp läsförståelsen. Det är ingen som har något emot varken flagga eller traditioner, det som vi invänder emot är att vulgariseringen socialdemokraterna har utsatt en fin svensk traditon, svenska flaggans dag, i syfte att få oss att bli som så många andra länder. Men det klart, håller de ut i ett par, tre decennier till så är nationaldagen lika gammal som svenska flaggans dag när den gick i graven...

   Radera
  4. Det ser väl ändå lite lustigt ut när 7-klöverpolitikerna vistas en enda dag om året ute i mångkulturen, och det är på svenska nationaldagen.
   Vad gäller firande så står det fritt för var och en att vifta med flaggor om de vill, själv grillade jag fläskfilé och drack några öl och satte självfallet upp flaggan på husknuten.
   Jag tycker för övrigt inte att du ska anmärka på andras läsförståelse när du själv har så svårt att formulera dig begripligt.
   "det som vi invänder emot är att vulgariseringen socialdemokraterna har utsatt en fin svensk traditon, svenska flaggans dag, i syfte att få oss att bli som så många andra länder."
   Tjo!

   Radera
 2. Ullenhag har inte en chans mot Löfven om det är röstraggande ghettobesöket handlar om vilket det naturligtvis gör. I valet 2010 fick Sossarna 71,66 % i Rinkeby och FP 0,73. Lena Adelsohn slösar också på krutet då hon styr kosan till Rinkeby, M fick bara 8 % och inte blir det bättre i höstens val.
  Och dessa äckligt inställsamma opportunister kallar nationalistiska och EU-kritiska partier för populister.

  Stig

  SvaraRadera
 3. Det är bra att ge invandrare en positiv bild av nationaldagen och att det offentliga Sverige åtminstone försöker visa att vi har nåt värt att tillsammans stå upp för i Sverige. Kan inte bli för mycket sånt. Låt rinkebyborna vifta med svenska flaggor och skapa en bra känsla för dem. Ullenhag har en omöjlig uppgift och gör mycket pinsamt, men det här är inte dåligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. E de inte bättre att dom kommer till oss än att vi kommer till dom?

   Radera
 4. "Jag är inte så lite besviken över att de så kallade Sverige-vänliga hemsidorna inte tagit upp kampen mot den tämligen osvenska nymodigheten* med nationaldag."

  Här kan du lyssna på en SD-grundares syn på saken:

  https://www.youtube.com/watch?v=swkTGcXPths

  Hans kommentarer rörande den anti-svenska propagandan denna dag är precis lika aktuella i dag. SD behöver verkligen göra motstånd mot detta och gå i bräschen för ett svenskt nationaldagsfirande utan mångkulturalistisk propaganda.

  SvaraRadera
 5. Stefan Löfvens medverkan i Rinkeby är förstås ett sätt att värva röster inför valet....eller kom besökte direkt från hjärtat?

  Stefan Löfven besöker alltså en mångkulturell förort och förklarar att den och alla andra är Sveriges framtid. Löfven besöker alltså inte de krisdrabbade bruksorterna eller de gamla traditionella arbetarstäderna för att gjuta mod i dess invånare.

  Löfven citerar Muhammed på Sveriges Nationaldag, inte Per-Albin Hansson och andra stora S-ledare.

  Är detta ett sätt att värva röster från en allt större grupp, eller följer Löfven en utstakad väg för framtidens socialdemokrati?

  Jag ska fråga mina arbetskamrater följande vecka vad de anser om det parti de röstat på i alla år.

  SvaraRadera
 6. Fantastiskt att den enda dagen på året som dessa 7-klöverpolitiker väljer att spendera ute i mångkulturen, är Sveriges nationaldag.
  Det tycks dessutom ha varit uppslutning från de flesta av delpartierna i
  7-klöverpartiet.
  Kan inte Löfvén eller Ullenhag pröva att åka tunnelbana ut till Rinkeby en sen fredagskväll istället, och ta sig en liten promenad i området UTAN livvakter....!

  SvaraRadera