lördag 7 juni 2014

Jan Eliassons tal vid nationaldagsfirandet
Även nationaldagsfirandet på Skansen blev förstås en hyllning till "det nya Sverige". Det fanns många små bisarra inslag, men det som förvånade mig mest var ändå Jan Eliassons tal. Denne man är 73 år gammal, har varit ordförande i FNs generalförsamling och är numera vice generalsekreterare. Han borde alltså vara väl rustad för att bjuda på ett insiktsfullt och intressant föredrag på Sveriges nationaldag, även om han har blivit ombedd att anta det internationella perspektivet. Ändå består hans tal av de vanliga motsägelserna och till och med de vanliga kodorden, då han under ett par minuter lyckas läspa fram "kalla vindar", "tolerans", "alla människors lika värde" och, förstås, "vi och dom".

Borde inte en 73-årig toppdiplomat kunna komma med en intelligent analys och ett strålande tal? Han talar om den pakistanska flickan Malala, skjuten av talibaner, om Boko Haram, och om inbördeskrigen i Libyen och Syrien. Senare nämner han också våldet i Somalia, Afghanistan och Mali. Han säger också, direkt efter dessutom:

"I år firar vi 200 år av fred i Sverige. Inga krig sedan 1814 mot yttre fiender, inga inbördeskrig. Det har varit ett hårt slit, bakom tidigare generationers bygge av vårt fina land, på fredens, rättvisans och demokratins grund. Våra föräldrars och våra föregångares arbete har skapat en trygghet och en välfärd i Sverige, som är få länder förunnade."

Ser han inte själv sambanden i vad han just har beskrivit? Kanske fungerade det homogena Sverige ganska bra och kanske har vi någon sorts skyldighet mot de som en gång byggde upp välfärd och demokrati? Att vi inte har haft inbördeskrig på hundratals år, betyder inte att vi inte kan få det. Är det ingen som drar några slutsatser av utvecklingen i länder som just Pakistan, Nigeria, Libyen och Syrien?

Eliasson bjuder på fler märkliga beskrivningar. Det var inte så att allting vände 1945 och att ljuset då spreds över världen. Hela Sovjetunionen och halva Europa befann sig fortfarande under den ytterligt mordiske Josef Stalins grepp. Dessa diktaturer skulle vara i decennier.

Det stämmer att de flesta afrikanska länder blev självständiga under efterkrigstiden, men det var inte en odelad framgångssaga, för att uttrycka det milt. Man fick förvisso egna flaggor, men också sina egna diktaturer, folkmord och krig.

Mot slutet av föredraget kommer då uppmaningen till "öppenhet", med vilket man i dessa sammanhang alltid menar "stor invandring". Jag tycker också att ett öppet Sverige är ett rikare Sverige, men handel, turism och kulturellt utbyte med omvärlden kräver inte massinvandring från Afrika och Mellanöstern.
Jag har många gånger tidigare fördömt det liberala, och här socialdemokratiska, poserandet, som innebär att man hyllar allt som anses fint, och tar avstånd från allt som anses ont, oavsett samband och motsägelser. Man kan inte, som Erik Ullenhag, arbeta för stor muslimsk invandring, och sedan förfäras över den antisemitism eller homofobi som man själv har importerat. På samma sätt är det groteskt av Jan Eliasson, att i ena andetaget hylla Sveriges fred och välfärd, förfäras över islamitiskt våld över världen, för att i nästa andetag säga att Sverige bör öppnas upp för muslimsk massinvandring.

14 kommentarer:

 1. Förvisso är han högt uppsatt i FN men att han inte ens känner till att deklaration artikel 1 lyder:
  Article 1.

  "All human beings are born free and equal in dignity and rights. They are endowed with reason and conscience and should act towards one another in a spirit of brotherhood."

  Han talar om lika värde då hans arbetsgivare/organisation talar om lika värdighet vilket är något annat.
  ""alla människors lika värde" " vad är och betyder det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. PK-ELITEN, HAR ALLA MÄNNISKOR VERKLIGEN LIKA VÄRDE?
   Joachim von Ribbentrop, Jan Eliasson, Vladimir Lenin, Barack Obama, Erich Honecker, Lars Ohly, Josef Stalin, Mahatma Gandhi, Benito Mussolini, Anna Maria Corazza Bildt, Dr. Mengele, Moder Theresa, Francisco Franco, Sylvia Vrethammar, Grekiska Juntan, Alexandra Pascalidou, Chilejuntan, America Vera-Zavala, Mao Tse Tung, Jan Myrdal, Adolf Hitler, Anne Frank, Josef Goebbels, Peter Wolodarski, Pol Pot, Birgitta Dahl, Lee Harvey Oswald, John F Kennedy, Usama Bin Laden, Alf Svensson, Joseph Fritzl, Gudrun Schyman, Wolfgang Priklopil, Natascha Kampusch, Anders Behring Breivik, Norska Nobelkommitén, Idi Amin och Nelson Mandela.

   Radera
  2. Är inte PK-eliten väldigt medvetna om felöversättningen och feltolkningen?

   Article 1
   All human beings are born free and equal in dignity and rights.They are endowed with reason and conscience and should act towards one another in a spirit of brotherhood.

   Att alla människor är födda fria och har lika rättigheter och v ä r d i g h e t vid födseln enligt FN
   blev till
   Alla fullvuxna människors lika värde
   blev till
   Alla människors rätt att bo i Sverige med fullständiga rättigheter till välfärden
   blev till
   Alla människor som inte har rätt att bo i Sverige (papperslösa) skall ha nästan fullständiga rättigheter till den svenska välfärden.
   .
   Den svenska välfärden är gratis, oändlig och evig! (sarkasm)

   kung_och_fosterland
   gäller även Anonym7 juni 2014 15:21

   Radera
 2. Med tanke på hans umgänge så kanske det finns anledning att granska denna Eliasson närmare: "Ambassador Eliasson, who serves on Paideia’s Board of Trustees and who together with former Prime Minister Göran Persson held aAmbassador Eliasson at Paideia key position in the creation of Paideia in 2000, has been appointed Deputy Secretary-General of the United Nations." (http://www.paideia-eu.org/2012/03/08/paideia-trustee-ambassador-jan-eliasson-appointed-deputy-secretary-general-to-the-un/)

  För de som ännu inte lärt eller kommer ihåg vad Paidea står för: http://www.youtube.com/watch?v=53A5AJoRxF0

  Frågan är om inte Barbara Spectre avslöjar lite väl mycket bara? (Vad skiljer egentligen Spectre från S.P.E.C.T.R.E, SPecial Executive for Counter-intelligence, Terrorism, Revenge and Extorsion?)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för denna värdefulla information. Så det är dessa inflytelserika grupper som vill tvinga på oss mångkulturen?

   Radera
  2. Den översätttning jag fått lyder inte "SPecial" utan "Supreme People's Executives....". Det var väl i de kretsarna som man utnämnde JJan Eliasson till Ståthållare över Syrien - efter det planerade, men senare inställda, anfallet.

   Radera
  3. Ian Fleming lär ha skrivit SPecial Executive for Counter-intelligence, Terrorism, Revenge and Extortion (enligt Wikipedia). Supreme People's Executives for Counter-intelligence, Terrorism, Revenge and Extortion är något helt annat och gäller väl utövarnas av två abrahamitiska religioner syn på sig själva, kristendomen borträknad.

   Radera
 3. "Våra föräldrars och våra föregångares arbete". Helt fantastiskt. Det är nästan som att det finns ett verkligt "vi" som har förfäder, dvs att detta "vi" har familjeband som åtminstone en essentiell komponent, snarare än nån slags idé som vem somhelst kan antaga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas inte för mycket. Det är klart att Soran Ismails, Özz Nujens, Alexandra Pascalidos m.fl. föräldrar och föregångare räknas in i detta...

   Radera
 4. Du har så rätt Tobbe, det är synnerligen groteskt.

  SvaraRadera
 5. Varför ser inte Eliasson behovet av kvinnors rättigheter i Saudi-Arabien, eller att svenskar borde ha rätt att uttrycka sig i skrift i Sverige? Varför talar han bara om Malala?
  Svaret är att Eliasson är en liten myra i det västliga imperiebygget och han slår mot dem som står i vägen för imperiet. I Sverige är fienden den vite mannen som försvarar landet mot samhällsomstörtande invandring och feminism och i Asien är det de patriarkala samhällsbärande krafter som slagit tillbaka de engelska, ryska och amerikanska imperierna. För kvinnorna i Saudi-Arabien finns ingen sympati och anledningen är att Saudi är en allierad till USA.
  Inga-Britt Ahlenius är vår tids mest kompetenta kvinna. Hennes känsla för ärlighet och rättvisa gjorde det omöjligt för henne att verka i Sverige. Under fem år arbetade hon som chef för FN:s interna revision. I sin slutrapport betecknar hon FN-chefen Ban Ki-Moon som en "inkompetent" ledare och en "nolla": http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12507462.ab
  Det är denna inkompetenta nolla, tillsatt av USA som Eliasson prisar och arbetade tillsammans med i FN. Två ödmjuka tjänare av imperiet.
  Krig på Balkan, i Afrika och Asien bara uppstår, liksom militärens kupp i Egypten. Inget samband med USA i Eliassons värld. Det är också synd om Syrien men lidandet är Rysslands fel, som i FN:s säkerhetsråd motsatte sig ett fullskaligt krig. Eliasson är en ynklig hycklare, värd allt förakt.
  Murens fall 1989 och Sovjets kollaps ser Eliasson som bra för freden men han ser inte NATO:s framstormning mot Ryssland eller kuppen i Kiev som en fara för freden. Fattas bara, NATO är ju en del av hans imperium och därmed goda krafter. Istället är Rysslands defensiva åtgärder det som hotar freden.
  Ribbentropp var gårdagens krigsdiplomat. Nu har vi Bildt och Eliasson. Som överste galjonsfigur för det blodbesudlade imperiet sitter fredspristagaren Obama och om det inte vore så förbannat allvarligt skulle man kunna skratta åt eländet.
  J_B

  SvaraRadera
 6. Sverige av idag, ett bottenlöst träsk :(

  SvaraRadera
 7. Jan Eliassons äckliga tal var en enda stor hyllning till FN, globalism och diverse Rockefeller byggen. Bara vidrigt. Han fick även till Romklubbens "Moder Jord" och klimatalarmism. En massa Agenda 21 propaganda.

  SvaraRadera
 8. jan eliasson äger!

  SvaraRadera