onsdag 25 juni 2014

Birgitta Ohlsson om "högerextrema" partier. Återigen.
SVT Gomorron Sverige bjöd idag på ett inslag som det känns som om man har sett ett antal gånger förut. I studion satt Birgitta Ohlsson (fp), givetvis tillsammans med experterna från Expo, för att diskutera hur man skulle stoppa olika folkvalda partier. Som vanligt klumpade man ihop allt ifrån UKIP till Gyllene Gryning, men det verkar ha skett ytterligare en förändring i vad epiteten betyder, där de närmast verkar ha bytt plats med varandra. Sålunda skiljer här Birgitta Ohlsson på de "högerextrema", vilket nu alltså betyder Jobbik och Gyllene Gryning, från de "rasistiska", vilket är, ja, de andra.

Inledningen illustreras av bilder på Marine Le Pen, som jag skulle tro framstår som oändligt mycket mer sympatisk och insiktsfull, för bloggens läsare, än Birgitta Ohlsson. Att sedan Ohlsson, företrädare för ett marginellt svenskt parti, som stöds av ett par hundratusen svenskar, ska arbeta för att stoppa partier som stöds av miljoner européer, är också groteskt. Att vi i Sverige har en pseudo-myndighet för åsikter, som kallas in i varje tv-soffa, har vi nog nästan vant oss vid.

Observera hur programledaren nöjt fnissar till när Birgitta Ohlsson förklarar att "det handlar om olika nyanser av brunt", som om det var en spontan fyndighet av Ohlsson, som vi inte redan har hört till leda. Hon verkar inte heller vara en särskilt vass analytiker. Att Sverigedemokraterna välkomnades in i Nigel Farages grupp, trots att han tidigare fördömt dem, handlar inte om en "ideologisk förskjutning", utan om ren taktik. Under valkampanjen talade han också drygt och nedsättande om Front National, men när övriga partier svek, gick det ändå bra att plocka in en utesluten ledamot från just Front National i gruppen.

Slutligen är det uppenbart att individer som Birgitta Ohlsson har målat in sig i ett hörn och inte har några lösningar. Hon talar om att det ska vara tydliga skillnader mellan partierna och tuffa debatter, men samtidigt ska inte debatten förskjutas, vilket innebär att invandring inte heller i framtiden ska få diskuteras, och partier som hon inte själv godkänner ska hållas utanför allt inflytande. Är det märkligt att de växer?

Vi kan trösta oss med att dessa ständiga projekt visserligen håller motbjudande individer som Daniel Poohl och Birgitta Ohlsson i rampljuset och förser dem med en inkomst, men knappast kommer att göra något större avtryck i verkligheten.

11 kommentarer:

 1. När jag tvingas betrakta personer som Birgitta Ohlsson och avskrädet från Expo ser jag olika nyanser av folkförakt, hat, nonsens och ren idioti.
  SVT Gomorron Sverige är i likhet med TV4:s morgonprogram en tragisk uppvisning i propaganda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har faktiskt helt slutat titta på morgonsofforna även om jag ibland har möjlighet. Den programledaren är totalt intelligensbefriad - det är därför som hon ständigt bjuder in "olika nyanser av folkförakt, hat, nonsens och ren idioti."
   /Gunnar B.

   Radera
 2. "Framgångar för högerextrema partier men framför allt framgångar för rasistiska partier".

  Tänk att en demokratiminister som studerat statskunskap och internationella relationer på universitetet formulerar sig så klantigt. Politiskt sett uppför sig Birgitta Ohlsson som en halvkriminell bilförsäljare när hon medvetet missbrukar stämplar som inte stämmer med verkligheten. Varken SD, PVV eller Front National har någon rasbiologisk syn på människor eller på hur deras samhällen ska byggas upp. Birgitta Ohlson kan få anse att de är rasisminfluerade vilket alla partier enligt henne och Sjuklövern är om de inte vill begå folkmord på sin egen befolkning och islamisera sina länder. Men att som demokratiminister uttrycka sig lika onyanserat som en fyllkaja på en parkbänk för att det ska få effekt på TV-tittarna är pinsamt och tragikomiskt. Det vore som om Anders Borg kallade Grekland, Bulgarien och Rumänien för ekonomiska skurkstater.

  Demokratiminister är ingen tung ministerpost utan snarare en sorts ursäkt för att ha henne i regeringen öht och att FP skickade henne till Bryssel är av samma orsak som att Marit Paulsen och Cecilia Wikström skickades dit: De är för intelligensbefriade och grovhuggna för att ha i en regering helt enkelt men något sort pris ska de ha för lång och trogen tjänst och lönen i EU är ju inte fy skam.

  Stig

  SvaraRadera
 3. Det mest paradoxala är att det är "antirasister" som är mest fixerade vid ras. Man behöver bara nämna "Forskning i kritiska vithetsstudier" vid Södertörns högskola.

  Sverige kommer att sjunka allt djupare ner i det kulturmarxistiska träsket, medan länderna i bland annat Sydostasien kommer att dra ifrån.

  SvaraRadera
 4. Man börjar ta dessa ord med en gäspning, ungefär som ordet "rasism" man kastar fram i tid och otid.

  Det jag ändå ser som märkligast är att Ohlson och fler med henne lägger ned så mycket tid, kraft och pengar på olika projekt och sammankomster som ska förhindra högerextremismen, när både Säpo och deras internationella motsvarigheter hävdar att vänsterextremismen och islamismen är betydligt farligare för demokratin och samhället i stort.

  Har inget emot att högerextremismen granskas och då syftar jag på den verkliga extremismen. Dock tar jag detta med en gäspning så länge Ohlson och Poohl sitter i tv-soffor utan att med ett ord nämna de två övriga extremistsidorna.

  När få vi förresten se en statlig finansierad organisation i Sverige som granskar den svenska vänstern likt Expo gör på den svenska högern?
  När får vi se en organisation som med hjälp av svenska skattepengar och donationer från olika organisationer, granskar de svenska islamisterna och det som sker bakom stängda dörrar i moskéerna?

  SvaraRadera
 5. Självfallet kommer Sverige att få betala för sin hantering. Allt enligt Koglomorows Lag. All hantering kan i förlängningen bara leda till till ett av två alternativ. Förtroendet för politiker och media sjunker hela tiden, aktiva människor arbetar för att förtroendet skall sjunka ännu mer. På andra sidan arbetar politiker för Status Quo. Extrapoleringarna pekar på den förres maskliknande framgångar. Realekonomin också. Folk med viss faiblesse för Hari Seldons psykohistoria kan redan se vartåt det verkar luta. Man kan som förstaklasspassagerare stanna kvar i matsalen eller som råttorna lämna skeppet....utgången är an så länge oviss....men Koglomorow förbluffande viss.

  SvaraRadera
 6. "Slutligen är det uppenbart att individer som Birgitta Ohlsson har målat in sig i ett hörn och inte har några lösningar."

  Jo, problemet med att utmåla åsiktsmotståndare som inkarnationer av Satan är att det blir väldigt svårt att byta åsikt om konsekvenserna av den egna åsikten blir ohållbara.

  SvaraRadera
 7. Inte_rasist_utan_realist26 juni 2014 kl. 15:44

  Tack Tobbe för din fantastiska blogg och för att du orkar gå igenom alla dessa pk-absurditeter, som vårt lands media och etablissemang håller på med på daglig basis i dagens Sverige. När normen för vad som är politiskt korrekt idag har förskjutits så långt åt det extrema, att tom "gamla goda" Expo med Daniel Poohl i spetsen, nästan framstår som vettiga och nyanserade i jämförelse, då har det gått väldigt långt.

  Jag hoppas på att stora förändringar kommer att ske i framtiden till det bättre, men det ska mycket till för att vända denna tragiska utveckling.


  SvaraRadera
 8. Sällan eller aldrig har jag läst en blogg som är så genomskådande som din, Tobbe ! Kejsaren är naken och du är pojken som ser det.

  SvaraRadera
 9. Hon är handplockad av F Ruinfeldt för att bistå i arbetet med att förgöra Sverige.
  http://1766tf.wordpress.com/dokument/avskaffa-sverige/
  och som vanlig är DDR-media tillsammans med extremvänstern behjälpliga på vår bekostnad.

  SvaraRadera
 10. Bortsett från all annan smörja så inleder Birgitta Olsson med en riktig groda. Hon säger ungefär följande: ... "i år är det ju 75 år sedan som Andra Världskriget bröt ut ... jag tror att då på våren 1945 var det väl ingen som trodde att vi skulle ha folkvalda nazister igen....".

  Kvinnan har inte ens läst vår närtidshistoria; hon kan inte ens grundläggande fakta om en så viktig händelse i Europa som när VK2 började.

  SvaraRadera