onsdag 25 juni 2014

Vlaams Belang om Cecilia Malmström

Från Vlaams Belangs hemsida:

Malmström ursäktar muslimsk terror

Att det sitter en skruv lös hos EU-kommissionär Malmström visste vi redan. Men nu skjuter hon över skulden för den ökande muslimska terrorismen på nationalister och populister. Hur galen kan man bli?

Kanske känner ni ännu inte till fru Malmström. Det är den övervintrade och aldrig valda hippien som tycker att Europa helt ska öppna gränserna för invandrare från hela världen och redan till stor del har lyckats genomföra sin vansinniga politik. Och nu låter den liberala damen även sitt ljus skina över faran med europeiska jihadister. Den frågan tillfogar inte endast bilden av islam stor skada, utan hotar också det harmoniska(?) mångkulturella samhället. Vänstersagan om den mångkulturella berikningen - eller vad som är kvar av den - är i fara och alltså släpper Malmström ännu en gång loss alla sina djävlar i striden mot nationalism och populism.Vi har gjort det...

"Det antisemitiska och radikalislamitiska våldet från återvändande Syrien-resenärer, som Mehdi Nemmouches attentat på det judiska muséet, får 'syre' och blir 'accepterat' genom de växande populistiska och nationalistiska rörelserna i hela Europa."

Så långt fru Malmström. Hon säger inte bokstavligen att "populisterna" är ansvariga för terrorattentatet, men "de ger syre för den växande acceptansen av extrema uppfattningar, som utgör en grogrund för våld".

"Populisterna" har gjort det. De kusliga nationalisterna, fördömda patrioterna och eurokritikerna! De korkade och suggestiva uttalandena av Malmström bevisar återigen i hur hög grad eurokraterna är bortkopplade från verkligheten. Malmström har aldrig förstått och vill inte heller förstå. Kanske måste hon någon gång lyssna till Afshin Ellian och Leon De Winter. De lindar inte in det, utan sätter fingret på såret. Jihadisterna hämtar inte sitt "syre" hos oss, utan i moskén eller i koranen. "De slåss i islams namn och med islams flagga. ISIS agerar i profetens ande." Den obekväma sanningen är problemets kärna. Även om Malmström alltid kommer att förneka det, precis som solens ljus.

7 kommentarer:

 1. Lite Malmströmsk retorik och logik (eller snarare brist på det):

  Lenin hämtade sitt syre från Karl Marx som skrev att proletariatets diktatur ska vara under en övergångsperiod och alltså inte i 70 år... Även Mao och Pol Pot hämtade sitt syre från Karl Marx så alltså ligger Marx bakom Sovjetunionens 70-åriga diktatur och folkmorden på miljontals människor i Ryssland, Kina och Kambodja...

  Hitler hämtade sitt syre från Mussolini men även från Lenin som stod för en lika totalitär ideologi och de första koncentrationslägren uppstod faktiskt i Ryssland och precis som Lenins bolsjeviker gjorde en statskupp (Oktoberrevolutionen) gjorde även Hitler en sådan efter riksdagshusbranden i Berlin 1933. Lenin och hans bolsjeviker bär alltså en stor del av skulden till både Förintelsen och Andra värdskriget...

  Breivik hämtade sitt syre från Fremskrittpartiet, Tempelriddarna och norska frimurarorden, Dansk Folkeparti, English Defence League, Al Quaida, diverse bloggar (fr.a. Fjordman), islamkritiker, EU-kritiker och dataspelet World of Warcraft... Hundratals människor från helt olika läger är alltså medskyldiga Breiviks attentat i Oslo och på ön Utøya enligt den Malmströmska "logiken".

  Stig

  SvaraRadera
  Svar
  1. De första moderna koncentrationslägren uppfördes inte i Sovjet, utan i Sydafrika under engelsmännens boerkrig (alltså deras krig mot de två suveräna boer(holländskättade) staterna Oranje och Transvaal. Engelsmännen höll på att få på pälsen duktigt så man samlade ihop kvinnor och barn i stora läger så att de inte kunde understödja de stridande männen. Mycket höga dödstal rapporterades. Men det fungerade.

   Men det är helt korrekt att Sovjet var långt före Nazi-Tyskland och agerade direkt förebild med sina "arbeta tills du dör"-läger, även kallat Gulag-arkipelagen. Under Stalins styre var periodvis en femtedel av befolkningen inkvarterade i dessa. De tyska krigsfångar och civila som skickades till lägren benådades ofta efter Stalins död, men mindre än hälften återvände i liv och ännu färre med sinnet i behåll. Detta är inget försvar för nazisterna, bara kalla historiska fakta.

   Radera
  2. Glömde att nämna att Hitler faktiskt inte tog makten via en statskupp. Han fick aldrig egen majoritet, men kunde tillsammans med det lilla nationaldemokratiska partiet bilda en majoritet (dessa manövrerades förstås snabbt bort kort därefter). Hindenburg tvingades utse Hitler till Rikskansler. Efter riksdagsbranden, som faktiskt med all sannolikhet, utfördes av militanta kommunister, begärde Hitler temporära diktatoriska befogenheter av Hindenburg, och fick det. Detta var faktiskt helt enligt Weimar-republikens grundlag. Vad som hände därefter är däremot en annan historia. Alla andra partier förbjöds och socialister/kommunister sattes i omskolningsläger. Vart fjärde år samlades riksdagen tjänstvilligt, numera enbart bestående av nazister, och förlängde undantagstillståndet. Hitler införde kort och gott diktatur i Tyskland, men han tog makten på laglig väg.

   Radera
 2. Jag säger det igen: Allt elände, som kommer att följa i massinvandringens spår, kommer att skyllas på de främlingsfientliga, islamofoba "rasisterna"
  (Stig är inne på samma linje?)
  -You ain't seen nothing yet!
  Konstigt att inte SD har fått skulden än för "veckans skjutning"

  SvaraRadera
 3. Så att jag önskar att leva i fred i ett samhälle utan våld,misshandel,könsstympning, våldtäkter,bli hotad, bestulen, känna oro i det samhälle som en gång var tryggt.
  Då har jag alltså extrema uppfattningar.
  C Malmström har ju totalt förlorat omdömet, hur i hela
  fridens namn har hon klarat att bli EU minister ???
  Världen är sannerligen upp o ned.

  SvaraRadera
 4. För övrigt,
  Tobbes Medieblogg,
  Mycket läsvärt där
  Tack Tobias

  SvaraRadera
 5. marsipansoppa25 juni 2014 23:57

  Hehe, så sent som i söndags spånade jag själv om att precis denna PK-förklaring skulle kunna komma att lanseras, i en kommentar under Tobbes blogginlägg om TV4 från i lördags.

  Jag skrev ungefär att den islamska terrorismen skulle kunna komma att förklaras med "den otrygghet som många ... känner inför Sverigedemokraternas framgångar och den ökande rasismen i samhället".

  Något litet pris borde jag allt vinna för denna förutsägelse. Typ ett wienerbröd eller så.

  SvaraRadera