tisdag 3 juni 2014

Historiska Museet bjuder på mångkulturell nationaldag. Förstås.I de allra flesta, om inte alla, andra länder handlar nationaldagen om det egna landet och att känna stolthet över detta. I Sverige handlar det sedan ett antal år tvärtom om att markera avstånd från det svenska och istället hylla alla de andra kulturer som detta landområde nu tillhör.

I denna anda har Historiska Museet i Stockholm utformat sitt program inför den 6e juni. Bilden ovan visar evenemangets logga och man bjuder bland annat på följande programpunkter:


Behrang Miri

Boksläpp för barn med Behrang Miri!
Vem är du? En bok om tolerans av Pernilla Stalfelt
på svenska, engelska och arabiska.
Alla barn får en bok!

Vernissage för projektet Gränslöst – nya berättelser om Sveriges historia.

Nationalsången framförs på 4 sätt och 4 språk av:
Sîdar med musiker (på kurdiska)*
Josef Cacan med musiker (på assyriska)*
Gålmuk med Markus Räsänen (på lulesamiska) *
Sångruppen Svea (på svenska)
* Producerad av Folkets röst
Folkets röst
Folkets röst är ett pågående projekt som strävar efter att samla in tolkningar av nationalsången för att visa på den svenska mångfalden. Det är en kraftsamling för att inte låta symbolerna för landet tillhöra extrema grupper med budskap som bryter mot konventioner kring mänskliga rättigheter. I samband med 6 juni på Historiska släpper vi fyra studioinspelningar där tolkning görs av musiker som är Samer, Kurder, Assyrier och Romer. Ett projekt av Anna Viola Hallberg (konstnär) och Cisela Björklund (musikproducent) med stöd av Kulturbryggan.

Historiska Museet

TELEFON
Växel: 08-519 556 00
Entrékassan: 08-519 556 20

MAILADRESS

info@historiska.se

16 kommentarer:

 1. Denna gravt oikofobiska och absurda form av nationaldagsfirande visar vilka sinnessjuka (ja jag menar det!) hjärnor som styr vårt land. Främsta syftet med att kränka nationalsången och flaggan är att provocera nationalistiska krafter och bland dem finns renodlade nazister och rasister och när någon av dem blivit provocerad nog och utför ett attentat då gnäller provokatörerna över det också.
  Nazister vill jag absolut inte försvara men nazistattacken i Kärrtorp bär den svenskfientliga politiska eliten ett stort ansvar för. De villa vara så rakryggade mot högerextremism - dvs några promille av folket - men är samtidigt världens mest ynkliga och fega syltryggar när det gäller andra sorts politiska och religiösa extremister som gör större skada.

  SvaraRadera
 2. Detta är så sjukt så det finns inte!

  SvaraRadera
 3. HISTORISKA eller HISTORIEFÖRFALSKNINGSMUSEET UTOPIA

  Ett bra exempel på mångkulturens djupa historiska rötter (sarkasm) finns i boken/filmen Populärmusik från Vittula (1960-tal). Där samlas folket i pajalabygden i Kyrkan på söndag för att höra pastor Kampune från det krisdrabbade Kongo gästpredika. Kyrkan blev mer än fullsatt.

  - Inte fan bor det så här många i Pajala. (fritt ur minnet)

  "Saken var den att pajalaborna skulle få se sin första livs levande neger.
  [...]
  Kolsvart! Ett sus spreds bland söndagsskolefröknarna. Inte det minsta brun, snarare blåsvart."


  SVENSKARNA I ETT HISTORISKT PERSPEKTIV

  Inlandsisen nådde ändå ned till norra Tyskland och det som idag kallas Sverige började bebos för ca. 14.000 år sedan av nordgermaner som vandrade norrut i takt med den kilometertjocka inlandsisens avsmältning från söder mot norr. Detta inträffade ca. 12.000 år före kristendomen, 12.600 år före islam och 13.000 år före vikingatid.
  .
  Samerna kom långt senare till nuvarande norra Sverige av naturliga skäl, då inlandsisen låg kvar längst i norr vilket omöjliggjorde renbete samtidigt som mellan- och sydsverige var isfritt. Avsmältningen tog ca. 5000 år. Renskötseln anses ha börjat omkring år noll.

  De tidiga bosättningarna i norr var inte samiska, det var jägare och fiskare.


  HAR PURSVENSKARNA BRISTANDE RASRENHET?
  Samerna är ju erkänd ursprungsbefolkning i Sverige. Men när såg vi en renhjord söder om Dalälven senast? Svenskarna finns inte enligt PK-isterna och antirasisterna då de inte enligt kan anses vara tillräckligt biologiskt genetiskt rasrena, då de blivit uppblandade med främmande folkslag genom invandring under århundraden. Svenskarna uppfyller därmed inte antrirasisternas krav på absolut genetisk rasrenhet och måste därför kategoriseras som invandrare. Alla svenskar med 14.000 åriga anor är således invandrare. Däremot är alla nyanlända som passerat passkontrollen utan pass och behöver tolk svenskar! PK-logik in prydno!


  Samerna är ju erkänd ursprungsbefolkning i Sverige. Men när såg vi en renhjord söder om Dalälven senast? Svenskarna finns inte enligt sociologiska PK för de är "för anses av antirasisterna vara för biologiskt genetiskt uppblandade med främmande folkslag genom invandring under århundraden. Svenskarna uppfyller därmed inte antrirasisternas krav på absolut genetisk rasrenhet och måste därför kategoriseras som invandrare. Alla svenskar med 14.000 åriga anor är således invandrare. Däremot är alla nyanlända som passerat passkontrollen utan pass och behöver tolk svenskar! PK-logik in prydno!

  kung_och_fosterland

  SvaraRadera
 4. Folkutbytet har redan börjat!
  Oron vill inte lämna mig;
  efter Ekots lördagsintervju, nej jag menar debatt mellan Ci Holmgren och Jimmie Åkesson.
  Har vi en "massinvandring" eller har vi inte?
  2006, året innan alliansregeringen tillträdde, sköt invandringen av någon anledning i höjden
  Uppehållstillstånd
  2005: 62 000
  2006: 86 000
  2013: 116 000
  Åren 2006-2013 var nettoinvandringen av utländska medborgare till Sverige i genomsnitt 61 000 personer per år
  Åren 2006-2013 var nettoUTvandringen av svenska medborgare från Sverige i genomsnitt 6 660 personer per år
  Antag nu att detta pågår i femtio år, en tidsperiod som våra ungdomar, våra barnbarn, kommer att uppleva. Ingen har sagt att detta är tillfälligt, snarare finns det svenska EU-personer som vill att "volymerna" skall öka, iofs till Europa som helhet, men det kan även spilla över till Sverige - om våra välfärdssystem består
  Med nuvarande invandringspolitik kan vi ha ca 5 miljoner invånare med utländsk bakgrund och ca 8 miljoner med svensk bakgrund (svenska medborgare) om 50 år
  Folkutbyte?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig "Icke troende ateist 3 juni 2014 15:56". Framtiden ser verkligen mörk ut! Massinvandringsförespråkarna försöker med alla medel förklara/förneka att det inte pågår någon massinvandring genom att trixa med siffror för asylsökande. Ett annat argument är att det alltid förekommit invandring t.ex. vallonerna. Vad de inte talar om är att nettoinvandringen av valloner var 900 personer under 100 år och att nettoinvandringen nu är runt 1200 i v e c k a n.
   Men det mest effektiva avslöjande argumentet är befolkningsutvecklingen.

   Sveriges befolkning passerade 9,5 miljoner våren 2012.
   "Redan år 2017 beräknas Sveriges befolkning passera 10 miljoner. Då har det tagit 13 år för befolkningen att öka med en miljon. En folkökning på en miljon har aldrig tidigare skett så fort." SCB

   http://www.scb.se/sv_/Hitta-statistik/Statistik-efter-amne/Befolkning/Befolkningsframskrivningar/Befolkningsframskrivningar/14498/2013I60/Behallare-for-Press/Sveriges-framtida-befolkning-20132060/


   Radera
  2. Tack Anonym!
   För den som vill kolla lite mer i detalj om invandring och utvandring så finns databasen här:
   http://www.scb.se/sv_/Hitta-statistik/Statistikdatabasen/Variabelvaljare/?px_tableid=ssd_extern%3aImmiEmiMedb&rxid=73d39f8f-42d3-4f1c-bf5a-265e5e436692

   EXEMPEL:
   Åren 2000-2013 invandrade 24 400 syriska medborgare till Sverige. Under samma tid utvandrade 367 syriska medb
   Afgh medb 24700/530
   Eritr medb 14900/285
   Irak medb 93200/4140
   Iran medb 24000/3840
   Somal medb 49100/3580
   Statslös 16500/825
   S:a nettoinvandring från dessa sju länder: 233000
   Svensk medb 242000/325000
   S:a nettoutvandring: 83000
   Slutligen, total nettoinvandring 2000-2013 exkl svenska medborgare: 684000

   Radera
  3. Glömde underteckna "Anonym 3 juni 2014 16:44"

   kung_och_fosterland

   Radera
  4. F.ö undrar jag om även detta kan vara ett utslag av den snabba befolkningsutvecklingen
   http://www.svt.se/nyheter/sverige/polischefer-bilisterna-allt-mer-aggressiva

   Radera
  5. kung_och_fosterland
   Kunde inte öppna din länk men här
   http://www.scb.se/sv_/Hitta-statistik/Statistik-efter-amne/Befolkning/Befolkningsframskrivningar/Befolkningsframskrivningar/14498/14505/Behallare-for-Press/372727/
   står att år 2060 beräknas 18 procent eller "bara" drygt två miljoner vara födda utanför Sverige mot 1,5 miljoner idag. Fan trot! Mörkläggning?

   Radera
  6. @Icke troende ateist 3 juni 2014 18:41
   Jag håller med dig, det här med utrikes födda får man nog ta inte bara ta med nypa salt, snarare en skopa. Å andra sidan så föds man bara en gång utomlands, barnen även om de är fundamentalistiska muslimer med helskägg och kaftan som tar fullständigt avstånd från allt svenskt så räknas de som svenskar i statistiken.

   Men vi får väl trösta oss med att det inte finns några svenskar eller någon svensk kultur, för vi kan ju inte förlora det vi aldrig haft. För vem kan väl se någon som helst skillnad mellan Iran, Saudi, Kina, Japan och Sverige när det t.ex. gäller lagstiftning och trafikkultur? (sarkasm)

   kung_och_fosterland

   Radera
  7. Lite spill (collateral damage) får man räkna med:
   http://www.svt.se/nyheter/sverige/polischefer-bilisterna-allt-mer-aggressiva
   Detta har varit känt länge:
   http://www.sydsvenskan.se/sverige/utlandsfodd-lever-farligt-i-trafiken/
   "Kanske ska man när man tar emot familjer från vissa av de här zonerna lägga in speciell information."
   Stor humor!

   Radera
  8. http://www.svt.se/kultur/de-blir-arets-sommarpratare
   "Kakan" blir provocerad av "vita blonda". Jag kan bli provocerad av den nyrasistiska våg som sköljer över Sverige. Det bådar inte gott; "no whites"?

   Radera
 5. Sverige tillhör alla!

  SvaraRadera
 6. Alla har rätt till Sverige!

  SvaraRadera
 7. Jojo, anonym 17.., vi har märkt det. Sverige är tydligen det land där alla psykologiska experiment ska utföras och utvärderas. Reinfeldt skrev det "Sovande folket" och någon annan har myntat orden "Sverige är fredsskadat".
  För ett år sedan skrevs det senare om detta på Snapphanen och jag börjar bli benägen att hålla med. http://snaphanen.dk/2013/06/02/sondagskronika-sverige-ar-fredsskadat/

  //Sudet

  SvaraRadera
 8. Jag brukar normalt inte uttrycka mig så här vulgärt, men de vänsterideologer som med Historiska Museets anseende i ryggen våldför sig på nationaldagen för att uttrycka sin egen politiska extremism ger mig.....spykänslor.

  Fråga: Finns det någon länk som visar var i landet man kan ta del av ett värdigt och SVENSKT nationaldagsfirande?
  Där man slipper ryggkrökare i form av kommunchefer som från scenen tackar den senaste skörden av berikare (nya "svenskar").
  För övrigt skulle jag vilja se en rakryggad kommunchef som istället tar tillfället att tacka "gamla svenskar" för att de inte gör uppror utan fortsätter att bekosta skiten (om än under tvång).

  SvaraRadera