tisdag 3 juni 2014

Möt Aymeric Chauprade (FN)
Tidigare idag såg vi hur Front National de la Jeunesse publicerade ett videoklipp, där franska ungdomar från hela landet tackade partiet och olika företrädare för framgångarna. Nu har även Aymeric Chauprade, förstanamn på listan för Ile-de-France, det vill säga Paris med omnejd, publicerat en video där han tackar partiledning, sina medarbetare och inte minst väljarna, för att ha blivit invald som en av Front Nationals 24 ledamöter i Europaparlamentet.

Partiet består ju inte enbart av klanen Le Pen, utan har naturligtvis även en mängd andra intelligenta och välutbildade personer i ledande positioner. Aymeric Chauprade är en av dessa. Han har en doktorstitel i statsvetenskap, en master i internationell rätt och en examen i matematik. Vidare har han undervisat i geopolitik vid olika militära institutioner och är direktör för en geopolitisk tidskrift. Han har också författat ett femtontal böcker av geopolitisk natur, som berör allt från kriget i Kosovo till Afrikas olja och den aktuella situationen i Iran.Aymeric Chauprade är anhängare av ett nationernas Europa, utan Turkiet, och en multipolär värld, vilket bland annat innebär ett balanserat förhållande mellan Kina och USA. Enligt Chauprade kan världen delas upp i femton huvudsakliga civilisationer: den anglo-saxiska, europeiska, ortodoxa östeuropeiska, latinamerikanska, arabisk-muslimska, turkisk-muslimska, Asien-muslimska, iransk-muslimska, indiska, kinesiska, sydostasiatiska, japanska, afrikanska, oceanska och judiska. Han reser frekvent till Mellanöstern, Centraleuropa, Centralasien, Ryssland och Kina.

Aymeric Chauprade är rådgivare till Marine Le Pen i internationella frågor.

6 kommentarer:

 1. Glöm inte mitt förslag om översättning av detta föredrag:
  http://janolofbengtsson.com/2014/04/04/aymeric-chauprade-sur-lavenir-de-la-civilisation-europeenne-dans-le-monde-multipolaire/

  SvaraRadera
 2. I svensk politik har vi massor av såna - inte..

  SvaraRadera
 3. Fy fan, jag blev tårögd när jag såg segerkramarna och Marine Le Pens härliga leende i videoklippet! Tänk vad Marine har lyft Front National, vilket enormt engagemang, järnvilja, målmedvetenhet och talang som ligger bakom. Samtidigt har hon naturligtvis lärt sig mycket av pappan Jean-Marie, blivit fostrad att tänka politiskt och att ta ansvar. Filmklippet ger extra tyngd när man tänker på att SD tredubblade sina siffror sedan förra valet och kan sägas vara en del av framgångarna i både Frankrike och Storbritanninen även om UKIP inte är ett särskilt nationalistiskt parti.

  Aymeric Chauprade tycker jag låter arabiskt, i alla fall förnamnet. Ingen dålig meritlista han har, hans bildning måtte ligga någonstans mitt emellan oss obildade bonnläppar från landet (i mitt fall Götet) som röstar på SD och den politiska eliten. Till exempel tokan Birgitta Ohlsson från Tokarp utanför Linköping har studerat statsvetenskap vid Stockholms universitet men uppenbarligen tappat bort 80 % av kunskaperna någonstans på vägen mot Bryssel.

  Reinfeldt är faktiskt civilekonom med specialitet på att trolla bort skattepengar. Beatrice Ask är inte f.d. hårfrisörska som många hävdar på nätet utan har har gymnasieexamen. Påläggskalven Erik Ullenhag som i princip ärvt sin pappas (Jörgen U.) plats i riksdagen har juris kandidatexamen och är därför så duktig på lagvrängeri och falsk retorik och han har studerat både i USA och i Frankrike. Så gott som alla ministrar är akademiker och bl.a. därför har de sin arroganta von oben-attityd och övertygelse om att vanligt folk inte ser igenom deras skenheliga fasad och folkförräderi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, jag skulle nog tro att han slår de allra flesta i den politiska eliten också, särskilt i Sverige. Namnet har germanskt ursprung, men är alltså franskt.

   Radera
 4. Tobbe, detta är en helt underbar video som inger hopp och kamplust. Nu tar vi tillbaka våra länder från dessa maktfullkomliga och nationshatande EU-byråkrater. Låt oss helt byta ut den svenska riksdagen. Finns inga där, utom SD, som har den minsta tanke annat än på sina egna karriärer och de egna pensionsförmånerna. Vad som är bra för svenska folket bryr de sig inte om.

  SvaraRadera
 5. Torbjörn Lasson4 juni 2014 15:09

  Beträffande namnet Aymeric, så finns det 20 146 män med detta i Frankrike och de firar namnsdag den 4 november. Namnet härstammar från tyskans Haimric.

  SvaraRadera