söndag 1 juni 2014

Maktfullkomlig moderat hyllas efter floskel mot SDI en mycket bisarr artikel, hyllar Expressens kulturchef Karin Olsson idag moderaten Lars Ahlkvist, ordförande för kommunstyrelsen i Hörby. Hon inleder med att nämna ett av hans kändare övertramp:

"Han är den moderata ordföranden för kommunstyrelsen i Hörby, ökänd världen över för att ha beställt en muralmålning för 600 000 där han själv avbildades som romersk legionär. Som uppvuxen i Hörby skrev jag naturligtvis - förtjust! - en giftig sak med paralleller till "Starke man", humorserien om de patetiska politikerna i det fiktiva Svinarp."


Del av målningen, där vi kan se
Lars Ahlkvist som legionär

När jag undersöker denne Ahlkvist närmare, visar det sig att Moderaterna har stängt av honom från partiet och kräver att han avgår från kommunstyrelsen. Överhuvudtaget får man intrycket av att mannen är en, i brist på ett bättre ord, idiot:

Gruppordförande Eva Lindholm säger:

"Lars Ahlkvist har brutit mot Moderaternas kandidatförsäkran. Han har inte följt gruppens beslut i ett antal frågor, och hans agerande på sociala medier är inte förenligt med de värden som Moderaterna står för. Dessutom har han meddelat att han inte tänker delta på Hörbymoderaternas möten och aktiviteter under resten av mandatperioden, vilket i sig är ett allvarligt brott mot kandidatförsäkran. Det är inte acceptabelt om man ska företräda M. Vi betraktar inte längre Lars Ahlkvist som Moderaternas företrädare."

Skånskan berättar vidare:

"Ahlkvist har även fått hård kritik för sina inlägg på Facebook och sociala medier, där han kallat partikollegor och andra borgerliga företrädare för ”förtappade själar” och liknat dem vid en ”inkompetensbrigad” och gjort kopplingar till Nazityskland och Josef Goebbels och pratat om ”stall som ska spolas ur”. Ahlkvist har fortsatt vara aktiv på bloggar och sociala medier, trots att det finns beslut i M på att man ska hålla god ton och inte trakassera varandra."


Även på fritiden ser Lars Ahlkvist sig gärna
som romersk legionär. Och nej, bilden är inte
ett montage.

Karin Olsson ser nu plötsligt denne person i ett helt nytt ljus och inleder sitt inlägg med:

"Härmed ber jag Lars Ahlkvist om ursäkt."

Varför?

"En av politikerna som i kommunen stått upp för beskrivningen av Sverigedemokraterna som främlingsfientliga och populistiska är just Lars Ahlkvist."

En moderat politiker som använder nedsättande omdömen om Sverigedemokraterna, ett oppositionellt parti, står alltså upp för något, dessutom till den grad att alla övertramp och allt missbruk av offentliga medel kan förlåtas. Nu är till och med målningen för 600 000 någonting fantastiskt:

"Men när jag åker hem i sommar för att besöka mina föräldrar, tänker jag inte missa kommunhuset där konstnären Johan Falkmans minst sagt mustiga målning i mexikansk stil hänger. Det är en fem gånger sex meter stor fresk på tema demokrati och frihet, som föreställer ett hundratal människor i ett brokigt urval. Hörbys författarstolthet Victoria Benedictsson får sällskapa med en rad andra historiska personer, för vilka lokala förmågor har stått modell."

Karin Olsson


Det visar sig också att en egyptisk feminist har besökt orten, vilket är än mer fantastiskt, och ger krönikan anledning att avsluta i klimax:

"När El Saadawi, då 81 år, kom till Hörby höll hon ett tal om kampen mot förtryck. För en ort där var femte väljare vill skicka politiker till Bryssel för att stänga gränserna och föra Sverige tillbaka till knätofsstadiet, var det ett symboliskt viktigt ögonblick. Och Lars Ahlkvist är en av de som ska tackas för det."

Knätofsstadiet? Stänga gränserna? Tacka Lars Ahlkvist, som är så bisarr och korrupt att inte ens det egna partiet vill ha med honom att göra? Sverige är idag ett mycket sjukt land.

1 kommentar:

  1. Karin Olsson påminner mycket om Tove Lifvendahl. De är vänstermänniskor som gärna kallar sina meningsmotståndare för vänster. Detta trots att de så uppenbarligen är dom själva som är vänster.

    SvaraRadera