söndag 29 juni 2014

Marine Le Pen om de algeriska upploppen
Igår tittade vi på hur Frankrike rustar inför morgondagens fotbollsmatch mellan Algeriet och Tyskland, efter att algerier gått bärsärkagång över hela Frankrike i samband med torsdagens match mellan Algeriet och Ryssland.

Imorse var Marine Le Pen inbjuden till I Télé/Le Mondes program Le Grand Rendez-vous, där bland annat dessa upplopp berördes.

Referensen till att titta på fingret eller månen kommer från ett franskt uttryck, "när den vise pekar på månen, tittar idioten på fingret", vilket alltså framhåller att man ska se den större bilden.

Hela programmet är naturligtvis längre och i mån av tid avser jag lägga upp fler avsnitt från det. Som vanligt är det härligt att se hur Marine Le Pen står upp mot journalister och fullständigt dominerar varje studio. Feminister borde också notera att hon här konfronteras med inte mindre än tre manliga journalister samtidigt och ändå med lätthet behåller övertaget.

9 kommentarer:

 1. I Sverige ärver man sitt medborgarskap från mor eller far eller båda, det spelar ingen roll var man är född. Det är en bra princip! Sen kan man bli naturaliserad svensk medborgare om man är utlänning genom ansökan. Då behöver man inte säga upp sitt gamla medborgarskap efter en lagändring 2001. Detta är ett OTYG! Håller helt med Marine le Pen att man får välja vilken nation man vill tillhöra, man kan inte tillhöra flera och ha dubbla lojaliteter!

  Sen säger hon att inget annat land accepterar förhållandena som de är i Frankrike. Har hon inte hört talas om Sverige?! Där är det nog värre redan!

  Ina Höst

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha tänkte precis skriva samma sak. Känner hon inte till Sverige? Men Marine Le Pen är helt fantastisk. Ingen svensk politiker skulle ha skuggan av en chans i en debatt mot henne. Ingen journalist heller för den delen...
   Anna

   Radera
  2. För att förvärva svenskt medborgarskap efter fadern, vid födelsen, måste barnet vara fött i Sverige eller
   fadern vara gift med barnets mor

   Radera
 2. Marine Le Pen är nog Europas bästa kvinnliga retoriker och politiker men på en punkt hade hon fel i denna intervjun: "Det finns inte ett enda land som skulle acceptera och utstå det som vi utstår i vårt land".
  Hon känner tydligen inte till vad som händer i den lilla Europeiska bananrepubliken norr om Danmark och det ska hon kanske vara glad för.

  Tydligen har franska medier samma beröringsskräck när det gäller invandrarnas aggressivitet som sina svenska kolleger. Det måste vara något allvarligt fel i psyket eller i arvsmassan när algerierna i Frankrike "firar" en fotbollsseger med att bränna bilar och attackera polis och allmänheten. Hur reagerar de då vid en förlust? Börjar dom våldta, mörda och bomba då?

  En av reportrarna ställer en fråga som är i nivå med svenska PK-journalisters: Kanske kommer Ramadan, som nu börjar, att lunga ungdomarna...
  Marine le Pens svar är helt suveränt: "Tror ni att jag glädjer mig åt det storslagna uttalandet?
  Så borde även svenska journalister bemötas av framför allt SD men även av andra partiers politiker. Journalisterna i Sverige liknar en sorts kaxig adel trots att de håller en väldigt låg kvalitet.

  Enligt en av journalisterna i TV-studion så är "de flesta av dessa ungdomar med algerisk bakgrund, av tredje eller fjärde generationen, talar inte algeriska, kommer inte att leva på andra sidan Medelhavet, och har varken kulturen därifrån eller härifrån".

  Oavsett var de har sin identitet - troligtvis en sorts Algeriskispirerad ghettoidentitet - så har de inte sin lojalitet med Frankrike när de håller på det Algeriska landslaget och trakasserar det franska samhället för att "fira" en seger. När de inte ens har assimiliserats efter tre - fyra generationer så visar det hur vansinnigt destruktivt det är med massinvandring, etniska enklaver och dubbla medborgarskap, oavsett det är i Frankrike eller i den lilla svenska ankdammen.

  Stig  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag gjorde samma reflektion som du i en annars oerhört vass uppvisning av Marine. Hon borde ha lagt till Sverige när hon talar om länder som får utstå galenskaper bortom allt förnuft.

   Radera
 3. Det är ingenting mindre än en journalistisk bragd av Tobbe att förse oss med dessa översättningar med Marine Le Pen
  I annat fall - endast hänvisade till svensk MSM - hade vi lämnats med den falska föreställningen att hon är fr*mlingsfientlig, *slamofob, ras*st och ant*sem*t. Och popul*st

  SvaraRadera
 4. Det var ett väldigt fingerpekande från männen i studion. Dålig härskarteknik, eller dåligt uppförande eller ett dåligt försök att förminska Kvinnan i studion?

  SvaraRadera
 5. Om Åkesson hade "gått på" som Marine Le Pen - vilket han för det första inte skulle kunna - hade han blivit tillrättavisad för länge sen (vilket har hänt) av programledaren med påpekandet att han Åkesson minsann är gäst i studion och skall svara på frågorna som ställs
  Måste säga att herrarna trots allt är rätt så artiga - kulturskillnader

  SvaraRadera
 6. Hon hade hudfläntgts i DDR 2.0, Absurdistan. Vilken kvinna!!!

  SvaraRadera