söndag 13 juli 2014

Bisarr intervju med Jimmie ÅkessonBilden ovan visar hur SvD väljer att avbilda Jimmie Åkesson i samband med en intervju i dagens upplaga. Det är inte det minsta likt, men det viktigaste var förstås att få fram någon form av osympatisk bild. Observera också det krossade ägget på marken, som ska visa sig få en väldigt stor plats i artikeln, där redan själva rubriken ska vara en fyndig referens till dessa ägg.

Ägget som har författat alstret är Cecilia Stegö-Chilò, moderat, extremt kortvarig kulturminister hos Fredrik Reinfeldt, och styrelseledamot i Expo. Egentligen är det inget större fel på frågorna, men då hela artikeln är fylld av hennes egna fördomar och fördömanden blir helhetsintrycket tämligen tendentiöst.

"Men det är ju inte bara extremvänstern som protesterar mot dig. Människor vänder dig ryggen, bokstavligen, och etablissemanget håller dig på tydligt avstånd. Du är till exempel den enda partiledaren som inte blir bjuden på Nobelfesten."

Jo, det är framför allt professionella demonstranter ur extremvänstern, samt några lättledda människor som inte ens vet varför de hatar Åkesson. Att etablissemanget har problem med partiet är välkänt och säger mer om dem själva än om Jimmie Åkesson. Även nästa fråga visar Stegö-Chilòs arrogans:

"Jag frågar varför han gick med i Sverigedemokraterna.

– Det var på 1990-talet. Det var en speciell tid för min generation. Det var mycket debatt om invandring och politiken var polariserad. Vi var nationalister. Det var nästan alla, åtminstone i min omgivning.

Verkligen? Själv minns jag 1990-talet som tiden efter murfallet då de liberala och europavänliga vindarna blåste som starkast över Europa." 

Man kan naturligtvis ha olika intryck från en epok, särskilt om man som Stegö-Chilò är 20 år äldre än Åkesson och tillhör överklassen. Det är inte konstigt om det i hennes kretsar talades mer om liberalism och Europa, än i den unge Åkessons Sölvesborg.
Hon avslutar med ett fullständigt haveri:

"Jimmie Åkesson kan alltså fånga sina ägg. Och vispa ihop dem till någon sorts rödblå röra. Enligt honom är vi som inte förstår elegansen i den moderna nationalistiska anrättningen rätt och slätt efter vår tid.

Eller så känner vi igen soppan. Det självproklamerade moderna, det vänsterpopulistiska, det högermoralistiska. Något som började som ett grandiost projekt och slutade i multisjukdom – krig, ekonomisk stagnation, social orörlighet, intolerans.

Så förstår jag plötsligt varför Jimmie Åkesson har funnit sig till rätta bland äggen, ”gapandet och skrikandet”.

Ett bildat ifrågasättande skulle vara så mycket värre."

Tyvärr, Cecilia, får nog även jag säga att du är efter din tid, eller kanske snarare alltför isolerad i din klass och ideologi. Om det är någonting som kommer att leda till de sjukdomar du räknar upp, så är det just massinvandringen. Jag antar att Stegö-Chilò anser att hon själv skulle hade kunnat bjuda på ett bildat ifrågasättande, så det är lite märkligt att hon inte passar på att göra det, om hon nu inte tycker att dagens artikel var just detta. Om så var fallet är det verkligen inte mycket högern har att komma med.

Om och om igen hör vi att man ska ta debatten med SD, man ska möta invandringskritik med fakta, trollen spricker i ljuset och så vidare, och ändå så kommer aldrig de där argumenten som slutgiltigt förklarar massinvandringens välsignelse.


12 kommentarer:

 1. Åkesson fångar skickligt upp alla frågor och använder dem till att föra ut sin syn och tar därigenom över intervjun. Stegö-Chilós försök att misskreditera Åkesson faller som krossade ägg till marken. Vänsterns mobbning av SD avfärdar han med att han hellre pratar om "vanligt folk" som "ofta är väldigt positiva".
  Efter att frågorna först har syftat till att knyta SD till extremism och sedan till profillöshet klipper Åkesson av med följande: " Vi är ett mittenparti helt enkelt. Jag har aldrig varit vare sig höger eller extremist. Vi står till höger i moralfrågor, till vänster i välfärdsfrågor och någon- stans mitt emellan i ekonomiska."
  Där ger den f.d. kulturministern upp försöken svärta ner Åkesson med honom närvarande och avslutar artikeln med några ärekränkande omdömen som Åkesson inte ges plats att bemöta.
  Cecilia Stegö-Chiló sitter i Expo:s styrelse.
  J_B

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här verkar någon skriva med en snarlik signatur som min egen.

   Dock med ett mellanstreck. Kanske en tillfällighet, men det kan vara lätt att tro att jag, JB, skrivit ovanstående kommentar, vilket jag alltså inte gjort.

   JB

   Radera
  2. Vem bryr sig?

   Radera
 2. Förbannade EXPOiter! De försöker hela tiden men misslyckas varenda gång att utpeka SD som det enda hotet mot demokratin när de i själva verket är det. Projektion kallas det inom psykiatrin.

  SvaraRadera
 3. Hon är uppenbart korkad. "Jag förvånas över det goda självförtroendet, inte minst när vi börjar prata politik på riktigt."

  SD har stor möjlighet att bli lika stort som Folkpartiklarna, Centrumpartiet och Krisdemokraterna tillsammans och Stegö-Chilo är förvånad.

  Fullt realistiskt är (fp) 5,5 % (c) 3 % (kd) 3 % och sd 11,5 %.

  SvaraRadera
 4. ARIKELKOMPANIET OCH VALET
  Det verkar som att de från de politiskt korrektas "knapptryckarkompani" som inte är journalister, har fått i hemläxa fram till valet i september att producera en uppsats som hyllar massinvandring från tredje världen med vilken det inte finns några problem förutom svenskarna och dessas rasism, fascism, främligsfientlighet och islamofobi. Vidare skall SD, dess ledning och anhängare förlöjligas och förringas. Tidigare i serien Mauricio Rojas nu Stegö-Chilò. Vi väntar med spänning på nästa.

  EN BISARR OCH NOBEL SAMLING?
  Stegö-Chilò borde istället för att försöka smeta ned Åkesson med extremvänsterns kastade ägg, fråga sig varför det under ledning moderaterna finns en total enighet om massinvandringens välsingelse. Bestående av hela spektrat från AFA, RF, EXPO, Fackföreningsrörelsen, Näringslivet, Kyrkan, V, MP, S, C, FP, KD till M och samtlig MSM med undantag för de Sverigevänliga. Moderaten Stegö-Chilò borde också fråga sig vad hon gör i styrelsen för Expo, grundat av bl.a. kommunisten Stieg Larsson. Det pratas ibland om en åsiktskorridor i Sverige, men när det gäller "debatten" om massinvandringen så finns det inte ens skyddsräcke mot vänsteravgrunden. Däremot en Berlinmur åt höger som hela tiden rör sig i riktning vänster.

  kung_och_fosterland

  SvaraRadera
 5. Väl magstarkt, av denna fuskande moderödpadda, att öht kritistera någon annan politiker. Hon fick snabbt avgå ur 32:ans regering, efter att ha avslöjats som en fuskare, ovärdig att sitta i en förtroendeposition:

  "Stegö Chilò har kritiserats – även mycket tungt inom partiet – för att hon betalat svart för hemhjälp. Den 11 oktober avslöjades också att hon inte betalat tv-avgift under 16 år och kritiserades av Reinfeldt, som ändå ville ge henne en andra chans."

  Svinhugg går igen... hon borde tiga.. för alltid.

  SvaraRadera
 6. Tycker att porträttet som ska föreställa Jimmie Åkesson, ser mer ut som Jan Helin! Sammanträffande?

  Nej förhoppningsvis inte! :D

  SvaraRadera
 7. En tillfällighet måhända, men samma tidning passade samma dag på att helt okritiskt uppmärksamma rapgruppen Kartellen vars beskäftiga frontfigur dömts för att ha mordhotat Åkesson, bl a mycket annat.
  "Kontroversiella" kallar man denna gangstergrupp som alltså just uppträtt på Peace & Love-festivalen.

  Karikatyren av Åkesson måste man säga är mycket dålig, såtillvida att den är just till oigenkännlighet förvrängd. Ingen skulle kunna identifiera honom utan symbolen och intervjusammanhanget.
  Detta måste läsare själva se.
  Tecknaren tycks ju ha viss skicklighet i övrigt och idén - motivet - är väl bra i sig, men då huvudet dominerar och dessutom är så oigenkännligt så blir hela bilden ett enda stort magplask och man frågar sig om inte de krossade äggen egentligen symboliserar tecknarens misslyckande därav.
  Hade tecknaren en väldigt dåligt dag?

  Ty tecknaren blottar ett otyglat förakt och jag är säker på att läsare själva uppfattar det och finner det billiga i det. Det säger en del om vederbörande, bl a dragning till lyteskomik (Åkesson framställs med låg panna och ganska tätt intillsittande ögon vilket är väl något som karakteriserar neandertalare).
  Det säger alltså en del om redaktören och om möjligt en del om Stegö-Chilò om hon kände till att bilden skulle publiceras till intervjun.
  Nej, detta är pinsamt för alla. SvD har verkligen sjunkit.

  (Bard som tecknar karikatyrer för DN's ledare är raka motsatsen. Hans skicklighet består i att med enkla medel återge karaktärsdragen och ofta med briljanta motiv. Han kan va elak och må ha ett tydligt vänsterperspektiv, men är ändå någorlunda juste mot den avbildade, vilket är viktigast om man alls ska ägna sig åt karikatyr)

  SvaraRadera
 8. Dåliga karikatyrer i bild och i text är att kasta sten i glashus. Den som önskar göra sig rolig över Stegö-Chilò behöver inte anstränga sig. Hon ser redan ut som en padda, och har blivit avskriven från politiken på grund av sitt fifflande.

  Det är öppet mål för den som orkar bry sig. Någon?

  SvaraRadera
 9. Vilken usel karikatyrteckning, tror det är den sämsta jag sett någonsin. Finns ingen likhet alls inte heller är den passande på något sätt.

  SvaraRadera
 10. Trots all smutskastning mot Jimmie Åkesson och SD så fortsätter SD att bara växa och kommer att växa ännu mera, men kommer då de övriga partierna i Sverige fatta att vi är många som är less på att betala dyr skatt medan välfärden minskar och skattefria bidragen ökar till våra nyanlända.

  Även invandrare som bott i Sverige fattar att detta inte håller att ha denna flyktingpolitik som nu förs.
  lyssna på några invandrare vad de har att säga.

  http://ladycobra.wordpress.com/2013/12/13/fler-man-med-utlandsk-bakgrund-valjer-sd/

  Läs också fakta på olika skattefria bidrag och andra förmåner som vi skattebetalare är med och betalar för våra nyanlända.

  http://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/

  SvaraRadera