söndag 13 juli 2014

Dagens citat: Cecilia Wikström (fp)


"Undrar om någon kan förstå hur obehagligt det är när det främlingsfientliga drevet går. Aningslöst av MP att underblåsa SD:s angrepp."
Den nyligen inkuppade Cecilia Wikström beklagar sig över att miljöpartister, som ju inte ingick i konspirationen, kritiserade manövern som uteslöt EFDD från dess rättmätiga ordförandepost för Petitionsutskottet i Europaparlamentet, för att istället bana väg för henne själv. Protester mot denna demokratiföraktande manöver blir på ett märkligt sätt ett "främlingsfientligt drev", trots att det riktas mot henne och andra europeiska liberaler, socialister och kristdemokrater.

Den som har tagit del av framför allt miljöpartisten Isabella Lövins resonemang håller nog inte med om att det var "aningslöst", utan tvärtom tämligen genomtänkt, särskilt för att komma just från det partiet. Däremot verkar de stora grupperna PES, EPP och Wikströms ALDE vara aningslösa och förblindade av sin egen makt och förträfflighet, när de gör sådana här uppgörelser som verkligen underblåser föraktet mot dem själva.

Det går för övrigt bra att kommentera Wikströms klagomål på Twitter.
3 kommentarer:

 1. Grundtips: Wikström beklagar sig mycket snart över allt twitterhat i närmaste morgonsoffa

  SvaraRadera
 2. Bara en präst kan ha så låg moral.

  SvaraRadera
 3. Snygga Wikström förväxlar kritik och
  hat!

  SvaraRadera