torsdag 3 juli 2014

Dagens bild: Det nya Europaparlamentet
Bilden från Europarlamentets öppnande, då Europas "nationalsång" spelades, är mycket talande. Enligt reglementet förväntas ledamöterna ställa sig upp, men bland annat UKIP och vårt eget SD vände istället ryggen till, medan Front National och deras vänner valde att sitta ner. Parlamentet har aldrig haft så många ledamöter som är kritiska till hela projektet. Dessutom skedde denna session i Strasbourg, alltså det andra parlamentet vid sidan av det i Bryssel, ett arrangemang som kostar EU-medborgarna 200 miljoner euro årligen.

Även om jag själv är kluven inför just de vända ryggarna som protest vid detta tillfälle, är det härligt att se de två svenska sverigedemokraterna som en del av den EU-kritiska gemenskapen. Det är Kristina Winbergs och Peter Lundgrens ryggar vi ser i mitten av bilden, på platserna 356 och 357. Två rader ovanför börjar Front Nationals nya lag med 23 ledamöter, från tidigare tre.

Längst uppe i högra hörnet ser vi nederländska PVV, med bland annat arabisten och islamologen Hans Jansen på plats 699. Till vänster om honom börjar österrikiska FPÖs delegation.5 kommentarer:

 1. Europas nationalsång? Man ryser..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är vän till Europa, men EU, med personer som Martin Schulz, Jean-Claude Juncker, Guy Verhofstadt, Cecilia Malmström och många fler, är inget friskt projekt...

   Radera
  2. Guy Verhofstadt är en särskilt vidrig och farlig figur:

   http://youtu.be/Rr1L-v5dzk4

   http://youtu.be/bxgUm5VciM0

   Radera
 2. När en samling verklighetsfrånvända figurer står och vänder ryggen åt Jimmie Åkesson hyllas det i sociala och övriga medier som att "stå upp för demokratin" och "alla människors lika värde" och allt det där. Men när detta händer och två Sverigedemokrater bl.a. vänder ryggar till döms det ut i samma medier som "förakt mot demokratin", "pinsamt" och "ociviliserat".

  Jag har gett upp sedan länge att finna logik hos msm.

  /Peter

  SvaraRadera
 3. Haha, detta är humor. Jag är helt med Winberg & company. Man kan säga att de behandlar etablissemanget som de behandlar dem. Utmärkt.

  / Magne

  SvaraRadera