torsdag 10 juli 2014

Dagens citat: Bernard Cazeneuve


"Man ska inte förväxla terroristers förvrängning av religionen med islam, som är en fredens religion."Frankrikes socialistiske inrikesminister kvittrar på fullt allvar det som idag mest används ironiskt av ideologins kritiker. Det är alltid lika patetiskt när västerländska politiker på detta sätt förklarar vad islam står och inte står för, trots att de saknar både kunskap och vilja att införskaffa denna kunskap.

Bernard Cazeneuve befinner sig ikväll dessutom i Grande Mosquée de Paris för att fira Iftar, det vill säga brytandet av fastan vid mörkrets inbrott. Han har därför fler visdomar att delge oss under hashtaggen #Iftar:

"Muslimerna är en omistlig del av vår nationella roman."

"Varje muslim i Frankrike har anledning att vara stolt."

1 kommentar:

 1. Bernard Cazeneuve:

  "Man ska inte förväxla terroristers förvrängning av religionen med islam, som är en fredens religion."

  Herr Minister Ni är inte ensam om att gulla med Islam och kalla den fredens religion. I Sverige så vallfärdar politiker till moskéerna, speciellt vid de stora högtiderna och bedyrar att Islam är en del av Sverige och att det bara är en liten obetydlig del av muslimerna som är terrorister. Själva den fullständigt oproportionerliga uppmärksamhet som Islam får i västvärlden är i sig en indikator på att något är allvarligt fel med religionen. När har någon minister besökt några andra tempel och b-e-d-y-r-a-t att dessa religioner är fredliga. Varför sker inte det? Av den enkla anledningen att det självklara inte behöver påpekas! I vilka muslimska länder har islamister och jihadister en obetydlig påverkan på samhället? Vilka av 56 muslimska länder utgör levande bevis för Islams tolerans och fredlighet? Tror Ni på allvar att Ni kan tämja besten genom att stryka den medhårs?

  "Muslimerna är en omistlig del av vår nationella roman."

  Vilka räknas som muslimer? När apologetiska västerlänningar beskriver muslimer så är det sekulära muslimer light de talar om. D.v.s. de som inte ber fem ggr om dagen och går i moskén varje fredag. Är islamisterna, jihadisterna, terroristerna och självmordsbombarna också en omistlig del av det muslimska Frankrike? Eller är de kanske del av den nationella skräckromanen - Islam. Vilka sätter agendan i moskéerna, de som nästan aldrig är där eller de som är där jämt?

  Varför uppvisar anhängarna av "fredens religion" sådant aggressivt beteende. Unga buddistmunkar sitter i stillhet med korslagda ben och mediterar. Unga anhängare av "fredens religion" har ofta rånarluva med ett pannband med trosbekännelsen och viftar med en AK-47 och skriker Jihad, Jihad, Jihad, Jihad, Allahu Akbar! Vänstern anser sig ju ha hög social kompetens jämfört med Sverigevänner, de hävdar att Jihad betyder en inre kamp och att det inte har något med krig att göra. "Fredens religion".

  kung_och_fosterland

  SvaraRadera