torsdag 10 juli 2014

Mona Sahlin visar färgen direkt
Det har inte gått många timmar sedan Mona Sahlin fick sin nya post av vännen Birgitta Ohlsson, men redan de första intervjuarna visar vad man från början kunnat misstänka. Även om posten som "samordnare av våldsbejakande extremism" rimligen borde innebära insatser mot all sådan, visar naturligtvis valet av Mona Sahlin att det istället kommer att bli en jakt på "högerextremister". DN berättar:

Det finns ingen sammanhållande strategi för att bekämpa extremism och det saknas ofta kunskap om vilka rörelser som finns och vad de gör. Under Almedalsveckan gick det runt folk med nazistiska märken som nästan ingen reagerade på. Det är en stor brist, kunskapen finns hos några få. Det finns en naivitet i Sverige där en del tycker att nazister ska få tala i skolorna. Nej, det ska de inte alls”

Ska bekämpas.

Här avses troligen SvP, ett politiskt parti, som så vitt jag vet inte utövar våld vid skolbesök. Mona Sahlin är för övrigt den siste som ska tala om naivitet, då hon omhuldar ideologin islam, som hon troligen mest ser som någon sorts färgklick i ett tråkigt Sverige.

"Det är ett oemotståndligt uppdrag. Alla som följt mitt arbete vet hur jag brinner för att motarbeta hat, hot och våld. Det är mer än en sakfråga, det handlar om hela demokratin. Efter händelserna i Kärrtorp och på Utöya kan ingen säga att man inte måste ta det här på allvar."

Händelsen i Kärrtorp var förvisso en våldsam attack på ett fredligt demonstrationståg, men det är den enda där vänstern utsatts, medan de själva ständigt genomför liknande attacker mot exempelvis sverigedemokrater. Den mest våldsamma incidenten var för övrigt knivhuggningen som en vänsterextremist stod för. Vänstersidan vill förstås invända att det handlade om självförsvar, men faktum är att denne individ är straffad många gånger tidigare och också dök upp på demonstrationen med kniven.

Mona Sahlin älskar att ta upp Utöya, eftersom det är ett närmast unikt fall av en "högerextrem" terrorist, men någon "samordnare" hade knappast kunnat förhindra det dådet. Breivik ingick inte i någon rörelse och agerade sedan helt själv.

"Förut såg man mest hoten som ett problem för de direkt utsatta. Homosexuella eller muslimer till exempel. Det är fortfarande de grupperna som lider mycket men i dag vet vi att det får effekt för hela samhället om hatet får fäste. Det ser vi både i Sverige och i Europa."

Kommer inte att uppmärksammas. Denna gång strök
inga otrogna med, men det kommer sannolikt att ske
nästa gång.

"Ju synligare demokratins företrädare är, ju mer ökar också hoten mot dem. Då har man som politiker valet att tystna eller fortsätta. Tyvärr är det fortfarande många som väljer tystnaden. Därför är det skönt att regeringen och oppositionen, med undantag för Sverigedemokraterna, står upp gemensamt för det här."

Sverigedemokraternas företrädare är de som utsätts för mest hot. Det är dock inte särskilt konstigt om de inte vill vara med på detta märkliga projekt, som ju enbart verkar vara en politiskt korrekt kampanj mot nationalistisk opposition. Från Nederländerna vet jag för övrigt att homosexuella främst förföljs av muslimer.

"Vi måste hitta svar på frågor som: om Svenskarnas parti kommer in i kommunfullmäktige, hur ska man sköta säkerheten då?"

Ja, du kan ju börja med att garantera deras företrädares säkerhet inför din egen mobb, men jag förstår att du tror att dessa företrädare utgör någon sorts hot mot kommunens invånare.

Det är beklämmande att denna Expo-koryfé så öppet berättar att hon inte avser att bekämpa huvuddelen av den våldsbejakande extremism som faktiskt finns i Sverige. Den mest våldsamma politiska rörelse vi idag ser torde vara Revolutionära Fronten, men de nämns inte ens. Medan Sahlin om och om igen nämner Utöya i Norge, är hon noggrann med att glömma att vi faktiskt har haft en muslimsk självmordsbombare i Sverige. Vänsterextremism och islamism intresserar henne uppenbarligen inte alls.


Revolutionära fronten misshandlar
slovakiska gästarbetare
11 kommentarer:

 1. Mona är en katastrof. Hon borde stannat som bespisningsbiträde eller vad det nu började med.

  SvaraRadera
 2. Det här var väl å andra sidan väntat att Mona inte skulle städa upp på egen bakgård. Bocken som trädgårdsmästare är populärt inom många områden i Sverige nuförtiden...

  SvaraRadera
 3. Mona S., vilken idiot!

  SvaraRadera
 4. Ännu en "hitte-på" titel för en avdankad politiker.
  Det slår aldrig fel.
  Kan hon inte bara söka ett vanligt jobb..
  Hon har väl alltid berättat att hon är sjuksköterska.
  Då kan hon väl söka det. Finns ju en viss brist på sköterskor.

  SvaraRadera
 5. Folkpartiet positionerar sig mer och mer som ett maktfullkomligt litet översittar-parti.

  SvaraRadera
 6. Anonym, Kl 21:00

  Söka jobb som sjuksköterska? Då riskerar hon ju att få arbeta på riktigt!
  Tror inte helt på det där...

  SvaraRadera
 7. Fler och fler vaknar upp men allt för många är fortfaranade i gammelmedias grepp. Det tar tid men verkligheten arbetar för oss. Vi kan inte försörja hela världen. Det går bara inte. Gränsen är för länge sedan nådd vad vi klarar av.

  SvaraRadera
 8. Hon ska förhindra politiskt våld med Toblerone, lögner och skattefinansierade resor till Mauritius, gratis hyrbilar och personlig konkurs. Det kommer gå jättebra.

  SvaraRadera
 9. Därför är det skönt att regeringen och oppositionen, med undantag för Sverigedemokraterna, står upp gemensamt för det här."

  För det första så vill varken Sahlin eller hennes likasinnade inom PK-maffian ha med Sverigedemokraterna på någon motdemonstration eller annat jippo mot nynazism och den dag Jimme Åkesson starkt och tydligt kritiserar både SvP och rikiga nazister då kommer Sahlin och vänstern att protestera mot det hur sjukt inkonsekvent det än verkar. I fyra år har "Sjuklövern" visat sådant sandlådebeteende i riksdagen: "Vi är emot precis allt som SD säger" är deras enfaldiga devis.

  För det andra så tog Åkesson i sitt Almedalstal avstånd från politiskt våld "oavsett det är rött, brunt eller svart"...

  För det tredje så tar SD avstånd från allt det importerade våldet, rånen och våldtäkterna från Afrika och Arabvärlden vilket drabbar unga och gamla ända upp till 90 år, män och kvinnor, friska som handikappade. Men det är ju alltid vita som drabbas och då är det inget riktigt våld enligt sådana galenpannor som Sahlin och demokraturminister Ohlsson.

  Stig

  SvaraRadera
 10. Ett perfekt val-sett från PK-hållet.Duon Sahlin/Schyman kommer att ta fram Sverige på världskartan,i klass med Monty Python.Snart på Mad!!Komiskkt så det räcker och blir över--

  SvaraRadera
 11. Varför avkrävs aldrig islamofiler en förklaring till sitt ställningstagande?

  Vi islamofober försöker ju alltid förklara varför vi inte vill ha muslimsk påverkan, varför vi ser det som en väg till ett dysfunktionellt samhälle, precis som det är i varje muslimskt land.

  Islamofiler behöver aldrig förklara vad det är som de uppskattar med islam.

  SvaraRadera