fredag 4 juli 2014

Jag lyfts fram i Expo-föreläsning





Även Expo har förstås funnits på plats i Almedalen och dess "utbildningsansvarige" höll ett ett föredrag under temat "Hur påverkar SDs valframgångar naziströrelsen?". Till min förvåning dyker ett avsnitt från denna blogg upp på skärmen, med namn och allt. Inlägget ifråga handlade egentligen om varför jag här skriver neutralt om SvP, samtidigt som jag understryker att jag inte sympatiserar med centrala delar av detta partis program och varför jag framför allt inte delar deras syn på medborgarskap. Det är inte förvånande att man får åsiktsmyndigheternas ögon på sig när man skriver om dessa ämnen, men det är lite roligt att ett inlägg lyfts fram som ett väsentligt exempel i opinionsbildningen. Att följas av Expo är ju också ett bevis på att det man gör är rätt och att man är något på spåren.

När vi kommer in i föreläsningen talar man om Dispatch International:



Faktum är att framför allt andra halvan av detta föredrag är relativt intressant och ovanligt vederhäftig för att komma från Expo, även om man naturligtvis får hålla i åtanke varifrån berättelsen kommer. Ser man detta föredrag med denna kritiska blick, får man åtminstone höra deras syn på SD, fria medier och den patriotiska opinionen.





3 kommentarer:

  1. Lehman uppmärksammar att Tobbe påverkar den allmänna opinionen, men kommenterar inte att Lehmans stamfrände Gabriel Urwitzs bolag Segulah(=utvald på hebreiska) köper Mitti-tidningarna med 900 000 läsare. Förklaringen är den att Urwitz finansierar Expo och kommer att använda Mitti för att propagera samma intressen som Lehman och Expo. Svensken Tobias Svensson brännmärks däremot som farlig för Sverige.
    Intressant nog tar Lehman upp Ungern. Det finns en internationell kampanj mot Ungern som utmålas som rasistiskt och anti-semitiskt. EU är med på det tåget samt naturligtvis media i Sverige. Ungerns "brott" är att värna om sin nationella suveränitet. De pensionerar sina kulturmarxister och blockerar utlänningars köp av ungerska fastigheter. Så lite behövs för att bli anti-semit i dagens värld.
    Det blir allt svårare att avfärda kritiker som foliehattar och konspirationsteoretiker när de med gemensamma intressen framträder allt mer ogenerat. Genom sin egen fräckhet avslöjar sig denna den minsta gemensamma nämnaren i angreppen på nationernas Europa. Om vi ska nå fred och frihet måste vi ta tillbaka makten ifrån dem.
    /J_B

    SvaraRadera
  2. Grattis Tobbe!

    /M

    SvaraRadera
  3. Ja, och Expo har inte undrat om de borde granska sig själva?

    Tobbes medieblogg granskar Expo (och etablissemanget). Varför tror Expo att bloggen gör det? Bl.a. har Tobbes medieblogg gång på gång påpekat att Expo är en vänsterextrem organisation som får statliga bidrag. Denna organisation är inte sällan med i TV-debatter, tidningar etc., där de för osakliga resonemang.

    Vi här på Tobbes medieblogg får granskningen av Expo (och etablissemanget), sakligt och resonligt. Det är vi alla tacksamma för!

    / Magne

    SvaraRadera